Együtt az egészséges egyetemi és főiskolai e-sportért

forrás: Prím Online, 2022. január 17. 11:18

A hétvégén zárult 22. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon jelentette be a MEFS és a HUNESZ a felsőoktatás jövőbeni elektronikus sportéletét meghatározó kooperációt. 

Az együttműködés célja, hogy az e-sport, a digitális sport ellenőrzött és biztonságos formában jelenjen meg a magyarországi főiskolákon és egyetemeken. Ennek érdekében a két szervezet közösen olyan programokat dolgoz ki, amelyekben a videójátékok mellett a fizikai aktivitási formák és a kognitív képességek fejlesztése is megfelelő arányban jelenik meg. 

 

A MEFS és a HUNESZ az együttműködés keretében közös sport és e-sport szakmai munkacsoportot hoz létre e-sport és digitális sport aktivitások valamint edukációs programok megvalósítására. A kooperáció középtávú célja, hogy a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) rendszerébe illeszkedve jelenjen meg az elektronikus sport a felsőoktatási intézményekben. 

 

mefs.hu

 

Az együttműködés a most hétvégén megrendezett 22. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon vette kezdetét a két szövetség közös megjelenésével és a stratégiai együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásával. „A MEFS számára kiemelten fontos, hogy az együttműködéssel olyan hallgatókat is megszólíthatunk, akik valamilyen ok miatt nem sportolnak rendszeresen, hiszen esetleg a digitális sport aktivitások vagy a hibrid sport az, ami visszaterelheti, bevonzhatja őket a hagyományos sport világába, tehát szándékaink szerint az e-sporttal az élő sport felé is tudjuk terelni majd a hallgatókat. Fontosnak tartjuk továbbá, hogy az erőszakmentes e-sport ellenőrzött, biztonságos formában jelenjen meg a felsőoktatásban, továbbá e területnek kiemelt szerepe lehet akár a tudományos kutatás és a sportrehabilitáció terén is, mely jelen pillanatban még egy kiaknázatlan területnek számít” – nyilatkozta Juhász Péter, a MEFS főtitkára. 

 

“Örömteli számunkra, hogy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel a tavalyi évben megkezdett közös gondolkodásunk idén szintet léphet. A HUNESZ és a MEFS stratégiai partnersége nagy lehetőség, hogy a hazai egyetemi és főiskolai sportéletben végre megtalálják a helyüket az e-sportok. Egyben bízom benne, hogy az elektronikus sport, a digitális sport és a hagyományos sport találkozása új közösségképző erővé válhat az egyetemi és főiskolai sport életben." - nyilatkozta Biró Balázs György a Magyar E-sport Szövetség elnöke.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A fényezőkabinokban dől el a járműjavító műhelyek sorsa

Olyan időket élünk, amikor a vállalkozások működésének egyik legfontosabb alapja a rugalmas alkalmazkodás. Mégpedig akár egyik napról a másikra. Nem kivétel ez alól a fényezési szektor sem, ahol az újabb és újabb nehézségek immár évek óta gyors egymásutánban követik egymást, fellélegzésre sem hagyva időt. Minden korábbinál szükségesebbé vált a költségek racionalizálása és a teljesítmény optimalizálása, nemcsak a profit növelésének, de az ügyfélkör megtartásának érdekében is.

2022. december 1. 20:47

Fejlessze a játékok hangzását a vadonatúj Philips TAG5106 fejhallgatóval

Az MMD, vezető kijelzőspecialista és a Philips monitors márka licencpartnere örömmel jelenti be egy vadonatúj prémium gaming headset bevezetését, amelyet a kényelem, a kiváló hangzás és a fejlett vezeték nélküli technológiák ideális kombinációját kereső játékosok számára terveztek. 

2022. december 1. 19:54

Először került magyar cég a fejvadászok toplistájának élére

A fejvadászcégek között a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. lett az első a Budapest Business Journal (BBJ) – Book of Lists friss rangsorában. Idén először került magyar cég a lista élére. Dr. Molontay Patrik ügyvezető igazgató a munkaerőpiaci trendekről meglepő tényeket is közölt, előfordul, hogy a jelöltek már a jelenlegi fizetésük dupláját jelölik meg bérigényként.

2022. december 1. 18:30

Véget ért a V4-országok digitális készségeinek felmérése

Lezárult a visegrádi országok fiataljai körében zajló IT Fitneszteszt: a projekt keretében 3324 hazai diák és 133 tanár tesztelte le digitális készségeit, ötven százaléknál jobb eredményt a diákok közel 29 százaléka, és a tanárok több mint 61 százaléka ért el. Az eredmények részletes elemzése jelentős segítséget nyújthat az oktatási szektor és a munkaerőpiac fejlesztésén dolgozó kormányzati szereplőknek is.

2022. december 1. 16:58

Új Dell PowerEdge megoldások a fenntarthatóbb adatközpontokért

A Dell Technologies bejelentette a Dell PowerEdge szerverek következő generációját, amely 4. generációs AMD EPYC processzorokkal rendelkezik. Az új rendszereket, amelyek minden eddiginél jobb alkalmazásteljesítményt nyújtanak, arra tervezték, hogy az ügyfelek hatékonyabban megbirkózhassanak napjaink kihívást jelentő, számításközpontú munkafolyamataival, például az adatok elemzésével.

2022. december 1. 15:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56