Felhőcampus születik Zalaegerszegen

forrás: Prím Online, 2022. január 21. 09:51

Együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Zala Megyei Szervezete. 

Született egy másik együttműködési megállapodás is, amit a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonában lévő Delta Systems Kft., Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Zala Megyei Szervezete egy-egy képviselője látott el kézjegyével. A két megállapodás egymásra épül, a 2021 és 2027 közötti időszakra vonatkozik, és a Felhő Campus elnevezésű programhoz kapcsolódik, mellyel Magyarország legmodernebb egyetemi kampusza jön létre. 

 

Az együttműködések célja a zalai regionális és interregionális innovációs, gazdasági ökoszisztéma HUB létrehozása. A projekttagok egy együttműködésben kiemelt szerepet vállalnak, hogy olyan technológia fejlesztési együttműködéseket segítsenek elő, amelyek a legmodernebb ipari digitalizációs megoldásokat felhasználva erősítik a regionális kis- közép és nagyvállalkozások versenyképességét A program összhangban van Zalaegerszeg gazdaságfejlesztési irányaival, valamint az Északnyugat-Magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna fejlesztési törekvéseivel is. 

 

"A Delta Systems Kft. stratégiai célja, hogy a legmodernebb ipari automatizációs technológiákkal kiemelt szerepet vállaljon a regionális hazai vállalkozások hatékonyságának, eredményességének és munkaerő vonzó képességének fejlesztésében. Ugyanilyen fontos célkitűzés, hogy széles körben elérhetővé és a helyi adottságokra könnyen adaptálhatóvá tegye a legújabb technológiai megoldásokat. Integrátorként feladatunknak tartjuk, hogy keressük a kapcsolódási pontokat a kiváló regionális megoldásszállítókkal, startupokkal, kutatólaborokkal akiknek a megoldásait rendszerbe szervezve piaci jelenlétüket erősíteni tudjuk. Meggyőződésem, hogy a mai napon aláírt együttműködési megállapodás kapcsán technológiai tudásbázisunkra építve segíthetjük a program résztvevőinek elképzeléseit.” – jelentette ki a szerződés aláírása kapcsán Vidra László, a Delta Systems Kft. ügyvezető igazgatója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innováció mentén szakad ketté a hazai vállalati szektor

Az RnD Strategy Kft. közösen a Kantar – Hoffman nemzetközi piackutató céggel az elmúlt 20 év legátfogóbb innovációs kutatását végezte el 2022 júliusában. A kutatás a soft kvóta régióra és fő nemzetgazdasági ágazatokra vonatkozva zajlott; ezek a mezőgazdaság, az ipar, a kereskedelem és a szolgáltatás.

2022. október 2. 14:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38