Felpörgeti a víztechnológiai fejlesztéseket a Xylem

forrás: Prím Online, 2022. január 23. 16:35

Új, innovatív finanszírozási mechanizmus támogatásáról döntött a globális víztechnológiai piac meghatározó szereplője, a Xylem. Az Isle Utilities vízügyi tanácsadó céggel közösen elindított „Trial Reservoir” nevű kezdeményezés egy új megközelítés a forradalmi vízügyi technológiák anyagi támogatására és elterjesztésére. A két cég együttműködésével megvalósuló program hozzáférést biztosít a víztechnológiai innovátorok számára a kísérleti projektekhez szükséges tőkéhez, kezdetben főként a vízkezelő rendszerek széndioxid-kibocsátását csökkentő technológiákra összpontosítva. 

A Trial Reservoir programon keresztül a korai fázisban lévő technológiai vállalatok juthatnak anyagi forráshoz, ami lehetővé teszi számukra, hogy a vízművekkel közösen teszteljék megoldásaikat. A pénzügyi alapot a sikeres fejlesztéseknek köszönhetően megkötött kereskedelmi szerződésekből származó bevételből töltik fel. A Xylem a kezdeményezés egyik fő támogatója, de a vízügyi szektor más vezető szereplői is közreműködnek a programban.

 

"Az innováció és a vízgazdálkodás új megközelítési módjai elengedhetetlenek lesznek a városok és közösségek számára, hogy megoldhassák a növekvő vízügyi kihívásokat és csökkentsék széndioxid kibocsátásukat" – mondta Sivan Zamir, a Xylem Innovation Labs vezetője. "Ez az alap segít csökkenteni az áttörést jelentő innovációk bevezetésének és széleskörű elterjesztésének egyik legnagyobb akadályát: annak eldöntését, hogy ki fizeti a kísérletet. Az alap önmagában is fontos innováció, mivel ez egy új finanszírozási koncepció, amely csökkenti a közösségek vízügyi kihívásainak megoldására alkalmas új technológiák tesztelésének gazdasági kockázatát" – fűzte hozzá Sivan Zamir.

 

 

"Az, hogy a Xylem támogatja a Trial Reservoir kezdeményezést sokkal többet jelent annál, hogy pénzügyi forrást biztosít a víziközművek innovációjához" – jelezte Dr. Piers Clark, az Isle Group elnöke. "A Trial Reservoir összehozza az új technológiák piacra viteléhez szükséges összes szereplőt – közműszolgáltatókat, befektetőket, startupokat, nonprofit szervezeteket. A pénzügyi bizonytalanság megszüntetésével a közműszolgáltatók és az innovátorok együttműködéseik során a közösségek vízügyi kihívásainak megoldására és az új vízügyi technológiák piaci kipróbálására összpontosíthatnak."

 

A Trial Reservoir kezdeményezés globális, vagyis az innovatív technológiákat fejlesztő vállalkozások a világ minden részéről – így akár Magyarországról is – jelentkezhetnek a programra. Az egyetlen követelmény, hogy a tesztelt technológiának hozzá kell járulnia a vízrendszer szénlábnyomának csökkentéséhez, legyen szó akár városi közműről, akár ipari/kereskedelmi vízfelhasználóról. A Trial Reservoir finanszírozásával megvalósuló első kísérleti projektekre várhatóan még 2022 első negyedévében sor kerül.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elindult az azonnali fizetés az egyik hazai élelmiszerláncnál

Az azonnali fizetési rendszer 2020-as bevezetése óta minden adott, hogy a korszerű, a gazdaság egésze számára előnyös módszer a boltok kasszazónáiban is elterjedjen, ez a folyamat azonban eddig meglehetősen lassan haladt. A kereskedelmi informatika vezető hazai vállalatának, a Laurelnek most friss fejlesztéseivel sikerült lebontania több, a technológia népszerűségének útjában álló akadályt. A május 31-i szakmai, innovációs konferenciájára készülő cég QR-kódon alapuló megoldása a nagy itthoni retailláncok közül elsőként a CBA Príma egyik budapesti üzletében debütált a napokban.

2022. május 25. 18:14

A Lumenet együttműködési megállapodást kötött a Webshippy-vel

Az e-kereskedelemi szektor az elmúlt két év egyik legdinamikusabban növekvő ágazata, csak hazánkban 30%-os bővülés tapasztalható. A magyar piac mára eljutott abba a fázisba, amikor a vásárlók egyre kevésbé árérzékenyek, inkább a minőséget részesítik előnyben. A kereskedők csak abban az esetben lehetnek sikeresek, ha folyamatosan fejlesztenek a versenyképesség érdekében, és az árak alacsonyan tartása helyett a szolgálatás minőségén javítanak. A kihívásokra és a lehetséges megoldásokra Zabari István, a Lumenet alapító-tulajdonosa és az Ecommerce Hungary alelnöke, illetve Perényi András, a Webshippy kiszervezett logisztikai cég ügyvezetője hívta fel a figyelmet.

2022. május 25. 17:08

Európában is kiemelkedő a hazai e-kereskedelem bővülése 2021-ben

Magyarország e-kereskedelmi piacának forgalma bővült a legnagyobb mértékben Észtország után Európában. A növekedés mintegy 29%-ot tett ki és ezzel a hazai piac meghaladta a 1200 milliárd forintos szintet. – derült ki a Future Trade Budapest konferencián.

2022. május 25. 09:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét a „Megbízható Munkaadók” között az SAP Hungary

2022. május 25. 12:15

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35