Rekordot döntött a Universal Robots

forrás: Prím Online, 2022. január 31. 19:31

A Universal Robots, az együttműködő robotok dán gyártója 311 millió dolláros éves rekordbevételről számolt be, ami 41%-kal több, mint 2020-ban, és 23%-kal több, mint a 2019-es pandémiát megelőző időszakban. 

A vállalat elnöke, Kim Povlsen elmondta: "A Universal Robots nagyszerű évet zárt. Egy olyan vállalatnál, mint a miénk, amely kifinomult hardvereket gyárt magas minőségi szabványok szerint, az ilyen mértékű növekedés óriási elkötelezettséget igényel minden érintettől. A dániai gyártócsapatunk belső rekordot döntött a gyártott robotok számát illetően, a negyedik negyedévben egyetlen hét alatt 400 robotot gyártott. Ellátási lánc szakértőink keményen dolgoztak azon, hogy a globális ellátási kihívások ellenére is zökkenőmentesen működjön az üzletünk.”

 

Kim Povlsen

A 4. negyedév bevételei szintén rekordokat döntöttek, 22%-kal nőttek 2020 negyedik negyedévéhez képest, és 28%-kal 2019 negyedik negyedévéhez képest. Kim Povlsen így folytatta: „Növekedésünket több hosszú távú trend hajtja, többek között a munkaerőhiány és az automatizálás termelékenységhez való hozzájárulásának növekvő tudatossága. Amellett, hogy új fogyasztókhoz jutunk el, látjuk, hogy a gyártók, miután látták a technológia hatását, a kobotok használatát is kiterjesztik.”

 

A vállalat arra számít, hogy az intenzív növekedés 2022-ben is folytatódik, ahogy Kim Povlsen fogalmazott: "A kollaboratív robotok iránti kereslet növekedni fog, és ezzel együtt a mi egyedülálló ökoszisztémánk is növekszik. Több mint 1000 független vállalattal - köztük alkatrész-, készlet- és alkalmazásgyártókkal, tanúsított integrátorokkal és forgalmazókkal - együttműködve a kollaboratív innováció az, ami megkülönbözteti növekedési utunkat.”

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar cég innovációiért rajong a világ

Piros Attila, a Saint-Gobain Hungary vezérigazgatója a nyolcadik Bizalom Gálán vehette át a legmagasabb üzleti kategória nagydíját, a Leader Of The Year trófeát a nagyvállalati kategóriában. A díjazott vezető nemcsak a cége szakmai sikereire és innovációira büszke, de arra is, hogy munkatársai is a szívükön viselik a vállalat működését és a fenntarthatósági törekvéseiket.

2023. március 26. 16:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48