Globális belső kampánnyal ünnepel a negyvenéves Leax

forrás: Prím Online, 2022. február 3. 12:34

A LEAX nemzetközi vállalatcsoport 2022 februárjában ünnepli megalapításának 40. évfordulóját. A négy évtizedes növekedés és siker tükrében a LEAX globális belső kampánnyal mond köszönetet dolgozóinak a közösen elért eredményekért, melyekben a magyarországi leányvállalat, a LEAX Hungary Zrt. is jelentős szerepet vállalt.

A Leax Group a fémmegmunkálás világszerte elismert specialistája, mely elsősorban a haszon- és személygépjármű-iparban, a kemény és lágy CNC-megmunkálás területén kínál professzionális megoldásokat, beleértve a precíziós fogazott alkatrészek gyártását, az indukciós és betétedzést, valamint a felületkezelést és összeszerelést.

 

A családi műhelytől a globális vállalatcsoportig 

A LEAX 1982-ben családi vállalkozásként kezdte meg működését Svédországban. A cég ma már globális jelenléttel büszkélkedhet a két alapító-tulajdonos, Lennart Berggren and Axel Seger innovatív személetének köszönhetően, akik a kezdetekkor talán nem is álmodtak arról, hogy az egy köszörűgéppel induló, 150 m2-es műhely négy évtized alatt 1100 főt foglalkoztató, 170 millió euró éves forgalmú, nemzetközi vállalattá fejlődik.

 

A LEAX jelenleg 6 országban (Brazília, Kína, Lettország, Magyarország, Németország és Svédország) összesen 8 saját gyárral és 1 beszerzési irodával (India) rendelkezik; ezenkívül tulajdonrésze van 3 svédországi gyárban is. Személy- és haszongépjármű-ipari, bánya- és építőipari, valamint általános ipari és mezőgazdasági gépgyártóipar beszállítóként a cégcsoport termékei 40 országba közvetlenül, több mint 150 országba pedig kereskedelmi partnerein keresztül jutnak el. 

 

 

Magyarországon is sikertörténet

A LEAX 2013 óta van jelen Magyarországon. A mezőkövesdi LEAX Hungary Zrt.  több, mint 200 munkatársa foglalkozik fémforgácsolással, elsősorban az általános gépipar területén. A cégcsoporthoz hasonlóan a mezőkövesdi gyár fő profilja is a CNC megmunkálás, ezen belül az esztergálás, a marás, a köszörülés, valamint az egyszerű összeszerelés.  

 

A mezőkövesdi telephely fejlődése az első naptól kezdve figyelemre méltó. A siker azonban nem csak a megrendelési volumen és a bevételek növekedésében mérhető: legalább ilyen fontos mutató a csekély fluktuáció, ami a vállalatcsoportra egyébként is jellemző, és stabil alapot biztosít a hazai menedzsment ambiciózus növekedési terveihez.

 

Évfordulós kampány: fókuszban az ember 

A jubileumi kampány rávilágít a skandináv vállalati kultúrára és értékrendre, melyek a LEAX mindennapjait világszerte átszövik. A kampánnyal a vállalatvezetés nemcsak a munkatársak elkötelezettségét és hozzáállását köszöni meg, hanem elismeri az emberközpontú szemlélet fontosságát, mint az eddigi sikerek kulcsát és a jövőbeli fejlődés zálogát. 

 

„Aki nem jobb napról napra, az megszűnik jónak lenni. A mi termékünk az innováció. Műszaki tökéletességre törekszünk, és ennek az alapját hozzáértő és elkötelezett munkatársaink jelentik. Meghatározó értékeink a tisztelet és bizalom, valamint az odafigyelés ügyfeleinkre.” - nyilatkozta Tony Nicol vezérigazgató.

Bár a LEAX három kontinensen van jelen és nemzetközi vállalatként határozza meg magát, máig megőrizte a kis családi vállalkozás értékeit: a megbízhatóságot, a kiváló termékeket és az emberközpontú vállalati kultúrát. A nemzetközi piacokat célzó, fejlett gyártási megoldásai mellett a LEAX ezekre a tulajdonságokra alapozva kívánja globális jelenlétét növelni, valamint a tervezés, fejlesztés és iparosítás területén kivívott vezető szerepét erősíteni. Ezek a nagyívű célkitűzések magukban foglalják a legmodernebb technológiákat, az automatizálást, a fenntarthatóságot, a karbonkibocsátás csökkentését és a gyártási kapacitások bővítését.

A hatékony működés, az alacsony munkaerő-fluktuáció, a karcsú vállalati struktúra és az agilis döntéshozatali folyamatok közösen támogatják a LEAX növekedési céljait.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Növekvő árbevétel, pozitív féléves eredmény

Mivel a Delta Technologies Nyrt. üzleti éve eltér a naptáritól, ezért március végével már az első üzleti félév számairól tud közzétenni gyorsjelentést. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kor kihívásaival ne kellene szembesülnie az immár a BUX-ban is jegyzett rendszerintegrátor informatikai társaságának. Mindazonáltal ilyen piaci körülmények között is tisztes helytállást tudott felmutatni: az egy évvel korábbi időszakhoz képest 71,5%-kal növekvő bevételről, és a korábban 300 milliót is meghaladó veszteséggel szemben 18,8 millió forintos nettó profitról számolt be a Delta Technologies.

2023. április 1. 17:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08