K&H: megnyílhat az út a bankoláson túl is

forrás: Prím Online, 2022. február 5. 18:11

A következő évek meghatározhatják azokat a megoldásokat, amelyek a K&H versenyén, a februárban tartandó K&H innovathon eseményen jelennek meg. A K&H által rendezett megmérettetésre az idén a bankoláson túli megoldások és a fenntarthatóság témakörében várja a csapatokat a zsűri. A verseny egy 3 részes programsorozat lezárása lesz, ahol a legjobb megoldással előálló csapatoknak ahhoz is segítséget nyújtanak, hogy ne csak a pénzen múljon a siker. 

A verseny egy több részből álló rendezvénysorozat lezárása, ahol az ötlettől vezetik végig a csapatokat a megvalósításig. A 2021. novemberében megrendezett Ideathon 4.0 by K&H ötletversenyen továbbjutott start up cégek és csapatok kezét nem engedték el, két online felkészítő workshopon segíti őket a pénzintézet abban, hogy a záróeseményen sikeresen prezentálhassák a projektjüket. Emellett a csapatok lehetőséget kapnak arra is, hogy személyesen is kikérjék annak a 12 vállalkozónak, valamint startup alapítónak a véleményét a projektetekről, akik az online alkalom során segítik őket a piacralépési stratégia és az üzleti modellek kialakításában.

 

 

Az Ideathon 4.0 by K&H versenyen továbbjutott csapat, a Rentee projektvezetője, Blahó Balázs az esemény kapcsán hozzátette: "A tavaly év végi eseményre egy parkolást segítő ötlettel érkeztünk, amelyet a design thinking módszertanával tovább gondoltunk, így született meg a Rentee koncepciója. A Rentee egy olyan applikáció, amely kiszolgálja a garázskiadók- és garázsbérlők igényeit, úgy hogy a garázskiadók a korábbinál magasabb kihasználtsággal nagyobb bevételt érnek el, a bérlők pedig a nagyobb választék és rugalmasabb idősávok miatt számukra kedvezőbb bérleti konstrukciók közül választhatnak.


Jelenleg már a megvalósításon dolgozunk és célunk, hogy a záró eseményen már egy élőben is kipróbálható alkalmazással nyűgözzük le a zsűrit."

 

A versenysorozatban elsősorban a beyond banking – vagyis a bankoláson túli megoldások - és a fenntarthatóság témájában várja a csapatok ötleteit a zsűri, de természetesen más megoldások sincsenek kizárva.

 

“Utazásra hívjuk a jelentkezőket. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy február elején és közepén két online workshopon vehetnek részt a csapatok, ahol ahhoz kapnak segítséget, hogy tehetik az ötletüket jövedelmező vállalkozássá. Mindeközben komoly kapcsolatokat alakíthatnak ki, amelyek a később még jól jöhetnek a vállalkozásuk során” – mondta Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője. Hozzátette: „A K&H innovathon keretében a csapatok befektetőktől is tanácsokat kapnak ahhoz, hogy miként tudnak majd finanszírozást szerezni a kivitelezéshez. Ez azért fontos, hogy ne a pénzen múljon egy, egyébként remek ötlet sorsa.”

Kulcsszavak: ötletverseny

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

4 éven belül átveszik a vezetést az elektromos járművek Európában

Az elektromos és plug-in hibrid autók értékesítése Európában már 2027-re meghaladja az összes többi motortípus forgalmát, amivel a kontinens beelőzi az Egyesült Államokat és Kínát is – derül ki az EY nemzetközi elemzéséből. A tanulmány szerint 2040-re a belső égésű motorral hajtott járművek aránya az összes eladás kevesebb mint 1 százalékára zsugorodik világszerte. 

2023. január 28. 12:23

Évet értékelt a Binance: már 128 millióan használják a világ legnagyobb kriptotőzsdéjét

A kriptoszektor tavalyi, több platform számára válságos évében a piac legnagyobb cége, a Binance fejlődni tudott: jelentősen növelte ügyfelei számát, emelte többek között az innovációra és kiberbiztonságra szánt összeget, komoly segítséget nyújtott az ukrán humanitárius válság áldozatainak. Évértékelőjükben az iparág megújulását célzó stratégiájukról is közöltek fontos részleteket.

2023. január 28. 10:07

Megtorpanó IT iparág: vége a korlátlan növekedésnek?

Az elmúlt bő egy évtizedben a techcégeket a befektetők elsősorban növekedési potenciáljuk alapján értékelték, tekintet nélkül tényleges teljesítményükre. Most azonban megtorpant az iparág, és egyre gyorsulnak a leépítések az informatikában. Eyal Zucker, az Exadel budapesti irodájának vezetője szerint bizonyos szempontból új korszak kezdődik, amelynek során a növekedés hajszolása helyett a tényleges bevétel- és profittermelésre, valamint felhasználói elégedettségre kerül a hangsúly a tech-iparban. Ez a szemléletváltás szükséges és természetes folyamat, és bár sokaknak nehéz lesz, a szektor egésze jól jön ki belőle.

2023. január 27. 20:31

Magyarország első szuperszonikus kutatórakétáját bocsátották fel magyar diákok

Sikeresen startolt a BME Aerospace Team által – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) főtámogatásával – megépített megépített 3 méter hosszú, szilárd hajtóanyagú, oktatási célú kutatórakéta, amely repülés közben két tudományos kísérletet végzett: egy élő csontsejtekkel végzett orvosbiológiai, valamit egy, a Föld mágnesességét mérő légkörfizikai kísérlet kapott helyet az eszközön. A felbocsátást január 26-án tartották meg.

2023. január 27. 18:47

Az AOC bemutatja a nagy teljesítményű P3 üzleti monitorcsaládot

A kijelzőspecialista AOC bejelenti a professzionális P3 termékcsaládot, amely hét új monitort tartalmaz három különböző méretben (a 24 hüvelyk/60,4 cm képátlójú 24P3CW, 24P3CV és 24P3QW modelleket, a 27 hüvelyk/68,6 cm képátlójú Q27P3CW, Q27P3CV és Q27P3QW modelleket, valamint a 34 hüvelyk/86,4 cm képátlójú ultraszéles CU34P3CV modellt). 

2023. január 27. 17:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46