Egy igazi magyar vezércsel: a multinacionális szoftvercég harcba száll a magyar tehetségekért

forrás: Prím Online, 2022. február 14. 12:35

A nagykanizsai Sakk Klub közel egy évszázados hagyományát kívánja újraéleszteni a nemzetközi szoftver óriás, a finn TUXERA. A multinacionális szoftvercég névadó szponzorként száll partiba, hogy a minőségi sakkozás feltételeit javítsa, ezzel segítve lokálisan és országosan a tehetséggondozást, a nemzetközi körforgásban való részvételt és nem utolsó sorban a tehetségek felkutatását - a magyar agyat.

A most aláírt névadó szponzori szerződéssel a sakk klub és a finn cég határozott idejű, három évre szóló együttműködés alapjait fektette le. Az egyesület új neve: TUXERA-Aquaprofit Nagykanizsa Sakk Klub.

 

 

A nagykanizsai Sakk Klub számtalan hazai és nemzetközi megmérettetésben jeleskedett, a csapat és a játékosok mindig a legjobbak között voltak, 13-szoros magyar bajnoki címet értek el. Eredményeinek köszönhetően több magyar és külföldi élvonalbeli játékos igazolt története során rövidebb vagy akár hosszabb időszakokra is Kanizsára, a csapatot erősítette többek között az indiai világbajnok, Viswanathan Anand, az olimpiai bajnok Portisch Lajos és aktív korában a világ legjobb női játékosa Polgár Judit is.

 

Az 1200 évre visszatekintő táblajáték a megszállottak sportja. Sportértéke mellett azonban szórakozás és hobbi. A mai kor technológiai fejlettségének megfelelően online és offline formában egyaránt népszerű: klasszikus példája a gépek és az emberi agy harcának. A rendszeres sakkozás hozzájárul az agy működésének fenntartásához, fejlesztéséhez. A korai, gyerekkori kezdés páratlan lehetőséget biztosít a fiatal tehetségek fejlesztésében – miközben az időskori sakk hozzájárul a demencia megelőzéséhez és az egészséges agysejtek termeléséhez.

 

 

A finn TUXERA IT-tárolástechnológiai és hálózatátviteli vállalat 2021 óta van jelen a magyar piacon, IT befektetőként vásárolt fel magyar céget, és Tuxera Hungary Kft. néven kezdte meg működését. A TUXERA alapítója és elnöke Szakacsits Szabolcs kiemelten fontosnak tartja, hogy a magyar tehetségek és ezáltal a magyar kutatás-fejlesztés is kiérdemelje rangját és minél több elismerést kapjon nemzetközi színekben: „Magyar programozó matematikusként és fejlesztőmérnökként az elmúlt 3 évtizedben megtapasztaltam, hogy ott a helyünk a nemzetközi élmezőnyben. Szeretném, ha minél több magyar siker születne, amellyel hozzájárulhatunk egy fenntartható világhoz és ehhez a sakk magyar mesterei és az utánpótlás egy elengedhetetlen feltétele a jövőnknek. A nagykanizsai klub szponzorációjával egy régi álmom valósult meg, a szülővárosomban tudom újrakezdeni azt a munkát, amelyet nemzetközileg megalapoztam.”

 

Nádasi Tamás, az Aquaprofit Zrt. elnöke, a nagykanizsai Sakk Klub elnöke a 3 éves együttműködésben számtalan lehetőséget lát: „Talán véletlen egybeesés, de 2024-ben Magyarország rendezheti a nemzetközi sakkolimpiát, amely új színteret adhat a hazai utánpótlásnak, fiatal tehetségeknek. A TUXERA szponzorációja lehetővé teszi számunkra, hogy az elkövetkezendő években mind helyi, hazai és nemzetközi szinten is tovább fejlődjünk”.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Z generáció kevésnek érzi az iskolában megszerzett digitális készségeket

A Z generáció (18-26 évesek) tisztában van a jövőbeli karrierjükhöz szükséges digitális készségek fejlesztésének fontosságával. Háromnegyedük (76%) nélkülözhetetlennek tartja az új digitális készségek elsajátítását, és szándékában áll megszerezni ezeket – derült ki a Dell Technologies 15 országban végzett globális kutatásából.

2023. március 25. 11:31

Az autóipar megmutatja, hogyan kell a gyártást digitalizálni

A gyártási folyamatok digitalizációjának sikerességét négy tényező befolyásolja – ez derült ki a Roland Berger „Az Ipar 4.0 jelenlegi helyzete” című tanulmányából. A kutatás autóipari OEM-ek és top beszállítók tapasztalataira támaszkodva mutatja be a digitális gyártás sikertényezőit. A német hátterű tanácsadócég szerint a folyamatos priorizálás, a dedikált csapatok, az összehangolt céltérképek és a munkavállalók folyamatos képzése a legfontosabb. 

2023. március 25. 10:17

Talpraesett diákprogramozók és profi képzőművészek tisztelegtek Neumann János előtt Szekszárdon

Immár 19. alkalommal rendezte meg Kovács Győző versenyalapító szellemében a Neumann Társaság és a Szekszárdi I. Béla Gimnázium a Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyt. Idén a Neumann 120 jubileumra tekintettel ünnepélyesebb keretek között és egy Neumann János szellemiségét megidéző pályamunkák számára kiírt különdíj átadásával került sor a döntőre, amely egyben egy profi, felnőtt képzőművészek számára rendezett, computer art kiállítás, a Hommage à Neumann megnyitója is volt: utóbbi kiállításon több mint 30, országosan ismert alkotó művei tekinthetőek meg egészen 2023. április 23-ig.

2023. március 24. 21:17

Kaprinay Zoltán a cégépítésről tartott telt házas előadást a Széchenyi-egyetem Spinoff Klubjában

A győri Széchenyi István Egyetem Spinoff Klubjának célja, hogy ösztönözze hallgatóit saját vállalkozásuk elindítására, formálja szemléletmódjukat, perspektívát mutasson számukra. A program keretében az Index.hu, az A38 hajó, a Bónusz Brigád vagy éppen a Creative Dock Hungary alapításában, illetve vezetésében is részt vett Kaprinay Zoltán a cégépítés módszertanáról, a fenntartható és innovatív vállalkozásfejlesztésről tartott nagy sikerű, telt házas előadást. A hallgatók üzleti ismereteit tavasszal további programokon bővítik.

2023. március 24. 20:35

Kis és közepes méretű épületek intelligensebb és egyszerűbb kezelése

A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák.

2023. március 24. 19:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48