A Shell a legkisebbeknek segít elsajátítani az alapvető közlekedési szabályokat

forrás: Prím Online, 2022. február 16. 18:26

A Shell Hungary Zrt. szívügyének tekinti a közlekedésben résztvevők biztonságát, legyen szó akár gépkocsivezetőkről, motorosokról vagy gyalogosokról. Most induló kezdeményezése, a “Közlekedjünk okosan!” nyereményjáték során óvodások és általános iskolák alsó tagozatának 1., 2., és 3. osztályos tanulói játszva sajátíthatják el a KRESZ legalapvetőbb szabályait. A helyes megoldást beküldő intézmények pedig Ferrari rollereket nyerhetnek.

A gyermekek közlekedési kultúrájának fejlesztése és KRESZ-ismereteik bővítése érdekében a Shell Hungary Zrt. nyereményjátékot indít februárban. A vállalat weboldalán közzétett kvíz játékos és interaktív lehetőséget kínál a gyermekek és pedagógusaik számára, hogy biztonságos tanulási környezetben ismételjék át az olyan mindennapi közlekedési szituációk szabályait mint az úttesten való átkelés vagy a kerékpárral való közlekedés. A Shell a kérdéssor összeállításához Pető Attilát, a Kreszprofesszort hívta segítségül, aki maga is készít videókat közlekedési ismeretek témakörben.

 

“Vezetésoktatóként pontosan tudom, hogy a KRESZ-ismeretek elsajátítását nem lehet elég korán elkezdeni, érdemes már óvodás kortól tudatosan felhívni a kicsik figyelmét a közlekedési szabályokra. Remélem, sok óvodai és iskolai közösség vesz majd részt a játékon, hogy a gyerekek bővítsék ismereteiket, és ha szerencsések, akár Ferrari rollereket is nyerjenek, amiket aztán majd a helyes közlekedés gyakorlására is használhatnak” – nyilatkozta Pető Attila.

 

 

“A kérdéssort úgy állítottuk össze, hogy segítségével a gyermekek az alapvető biztonsági szabályokat könnyen elsajátítsák. Reméljük, hogy a játék során megszerzett közlekedésbiztonsági ismeretek birtokában, a gyerekek felelősen közlekednek majd” – mondta Vecsey Sarolta, a Shell Hungary Zrt. Mobilitási Üzletág igazgatója. Hozzátette: „A közúti biztonság javítása és a gyermekek KRESZ-ismereteinek bővítése a Shell fontos célkitűzései közé tartozik Magyarországon is.”

 

A játékban való részvétel feltétele, hogy a pedagógusok általános iskola alsó tagozat 1., 2. és 3. évfolyamos osztályukat, valamint az óvodapedagógusok óvodai csoportjukat regisztrálják a Shell weboldalán, majd a gyerekekkel közösen teljesítsék a korosztályuknak megfelelő kihívást 2022. február 21-ig. Az iskolás osztályok feladata egy rövid KRESZ teszt kitöltése, amely során a tanulók közösen adhatnak választ a mindennapokban is gyakran előforduló közlekedési kérdésekre. Az óvodás csoportok pedig egy nagy, közös, “Mikor mehetünk át a zebrán?” témakörben készült rajzzal vehetnek részt, amelyet a regisztráció után megjelenő felületre kell feltölteni.

 

A Shell közlekedésbiztonsági játékán összesen 20 intézmény nyerhet, intézményenként 30 darab Ferrari gyerekrollert. A sorsolást 2022. február 25-én a Shell élőben közvetíti Facebook oldalán.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05