A Shell a legkisebbeknek segít elsajátítani az alapvető közlekedési szabályokat

forrás: Prím Online, 2022. február 16. 18:26

A Shell Hungary Zrt. szívügyének tekinti a közlekedésben résztvevők biztonságát, legyen szó akár gépkocsivezetőkről, motorosokról vagy gyalogosokról. Most induló kezdeményezése, a “Közlekedjünk okosan!” nyereményjáték során óvodások és általános iskolák alsó tagozatának 1., 2., és 3. osztályos tanulói játszva sajátíthatják el a KRESZ legalapvetőbb szabályait. A helyes megoldást beküldő intézmények pedig Ferrari rollereket nyerhetnek.

A gyermekek közlekedési kultúrájának fejlesztése és KRESZ-ismereteik bővítése érdekében a Shell Hungary Zrt. nyereményjátékot indít februárban. A vállalat weboldalán közzétett kvíz játékos és interaktív lehetőséget kínál a gyermekek és pedagógusaik számára, hogy biztonságos tanulási környezetben ismételjék át az olyan mindennapi közlekedési szituációk szabályait mint az úttesten való átkelés vagy a kerékpárral való közlekedés. A Shell a kérdéssor összeállításához Pető Attilát, a Kreszprofesszort hívta segítségül, aki maga is készít videókat közlekedési ismeretek témakörben.

 

“Vezetésoktatóként pontosan tudom, hogy a KRESZ-ismeretek elsajátítását nem lehet elég korán elkezdeni, érdemes már óvodás kortól tudatosan felhívni a kicsik figyelmét a közlekedési szabályokra. Remélem, sok óvodai és iskolai közösség vesz majd részt a játékon, hogy a gyerekek bővítsék ismereteiket, és ha szerencsések, akár Ferrari rollereket is nyerjenek, amiket aztán majd a helyes közlekedés gyakorlására is használhatnak” – nyilatkozta Pető Attila.

 

 

“A kérdéssort úgy állítottuk össze, hogy segítségével a gyermekek az alapvető biztonsági szabályokat könnyen elsajátítsák. Reméljük, hogy a játék során megszerzett közlekedésbiztonsági ismeretek birtokában, a gyerekek felelősen közlekednek majd” – mondta Vecsey Sarolta, a Shell Hungary Zrt. Mobilitási Üzletág igazgatója. Hozzátette: „A közúti biztonság javítása és a gyermekek KRESZ-ismereteinek bővítése a Shell fontos célkitűzései közé tartozik Magyarországon is.”

 

A játékban való részvétel feltétele, hogy a pedagógusok általános iskola alsó tagozat 1., 2. és 3. évfolyamos osztályukat, valamint az óvodapedagógusok óvodai csoportjukat regisztrálják a Shell weboldalán, majd a gyerekekkel közösen teljesítsék a korosztályuknak megfelelő kihívást 2022. február 21-ig. Az iskolás osztályok feladata egy rövid KRESZ teszt kitöltése, amely során a tanulók közösen adhatnak választ a mindennapokban is gyakran előforduló közlekedési kérdésekre. Az óvodás csoportok pedig egy nagy, közös, “Mikor mehetünk át a zebrán?” témakörben készült rajzzal vehetnek részt, amelyet a regisztráció után megjelenő felületre kell feltölteni.

 

A Shell közlekedésbiztonsági játékán összesen 20 intézmény nyerhet, intézményenként 30 darab Ferrari gyerekrollert. A sorsolást 2022. február 25-én a Shell élőben közvetíti Facebook oldalán.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Korszerű tudás az állásszerzésért

Folytatja nagysikerű képzési programját a Microsoft: a LinkedIn-nel együttműködve világszerte 10 millió embert terveznek bevonni olyan képzésekbe, amelyek a digitális szektorban nagyon keresett hat szakterületen kínálnak tudást, és ezzel jobb esélyt az elhelyezkedésre. 350 ingyenes kurzus indul hét nyelven, ezekben a szakmákban: ügyintéző, projektmenedzser, üzleti elemző, rendszergazda, szoftverfejlesztő, adatelemző. A bizonyítvány megszerzői LinkedIn jelvénnyel adhatják tudtára a munkaadóknak, milyen szakterületeken szereztek jártasságot.

2022. december 2. 18:36

Több tucatnyi elismerést kaptak az LG innovációi a CES 2023 bíráitól

Az LG Electronics (LG) legújabb életmód-megoldásainak technológiai és dizájnbeli kiválóságát ezúttal is számos elismeréssel jutalmazták: a vállalat több mint két tucat CES 2023 innovációs díjat érdemelt ki. Ezek között az LG OLED készülékei a legkiemelkedőbb megoldásoknak odaítélt Best of Innovation díjból hármat is bezsebeltek a számítógépes perifériák, játékok és videokijelzők kategóriáiban.

2022. december 2. 17:00

Újabb világbajnokságon szoríthatunk a Magyar E-sport Válogatottnak

Megkezdte szereplését a Magyar E-sport Válogatott a Balin zajló 14. IESF Világbajnokságon, ahol nemzeti kiválóságaink a Counter-Strike: Global Offensive és a Tekken 7 játékokban állnak rajthoz. Elsőként CS:GO-csapatunk lépett a virtuális küzdőtérre Bulgária ellen magyar idő szerint ma reggel 8 órakor, szombaton pedig már hazánk legjobb Tekken 7-versenyzőjének is szurkolhatunk a csoportmérkőzések során. A Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) egyúttal a világbajnokságot kísérő szakmai rendezvényre is meghívást kapott: a magyar fejlesztésű videójátékos-kompetenciamérést, a Vajákot mutatja be a nemzetközi e-sport-közösség számára.

2022. december 2. 15:21

97 éves a magyar rádió-műsorszórás

1925. december elsején indult el Magyarországon a rendszeres rádiósugárzás. Az évfordulóról közös ünnepségen emlékezett meg a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Média Klub szakosztálya, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Postamúzeum.

2022. december 2. 12:39

Így teszi fejlettebbé az ipari 5G az AMR-alkalmazásokat és teljesítményüket

Új napra virrad a negyedik ipari forradalom, mivel az 5G-s mobil vezeték nélküli szabvány régóta várt lehetőségeket teremt az ipari dolgok internete (IIoT) számára. Ez pedig azt jelenti, hogy az autonóm mobil robotok (AMR-ek) is élvezhetik a következő generációs nagy sebességű hálózat előnyeit.

2022. december 2. 11:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55