Támogatást kapnak rádiók és televíziók műsorkészítésre és üzemeltetésre

forrás: Prím Online, 2022. február 18. 17:08

55 szolgáltató több mint 90 millió forintot kap műsorkészítésre és közel 190 milliót működési költségeire a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának e heti döntése szerint. A grémium nyertest hirdetett egy váci rádiós frekvencia pályázati eljárásában is.

 

Huszonkilenc műsor készülhet több mint 90 millió forintból

Huszonhét szolgáltató huszonkilenc műsora jutott összesen 91,1 millió forinthoz a Médiatanács hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok készítését ösztönző 2021-es pályázatának negyedik fordulójában. Hírműsorokat készíthet a Bajai Rádió, a szigetszentmiklósi Lakihegy Rádió, a kaposvári 99,9 Rádió 1, a szolnoki Aktív Rádió 102.2, a Best FM Nyíregyháza, a sátoraljaújhelyi Európa Rádió, a miskolci Csillagpont Rádió, a tiszafüredi 88.7MHz, 89.2 MHz Rádió 1, a kiskunfélegyházi Rádió Smile, a Halas Rádió, a siófoki Rádió 1 Part, a Gyula Rádió, a Tamási Rádió, a határon túli, beregszászi Pulzus Rádió, valamint a fővárosi 90.9 Jazzy Rádió és a Karc FM. A szolgáltató magazinműsorok kategóriában sikeresen pályázott a keceli, solti és bajai vételkörzetű Gong Rádió, a soproni Rádió 1, a kiskőrösi Rádió97, a komlói vételkörzetű 99.4 Rádió 1, az Egerszeg Rádió, a Rádió Szarvas, a tiszakécskei vételkörzetű 90,4 Rádió 1, a székesfehérvári 101,8 Best FM, az orosházi Mega Rádió és a budapesti Klasszik Rádió 92.1. Tematikus magazint készíthet a támogatásból a debreceni FM90 Campus Rádió, a szombathelyi Credo Rádió és a kiskunmajsai 88,2 Rádió 1.

 

Közel 190 millió forintot kapnak közösségi szolgáltatók üzemeltetési költségeikre

Mintegy 189,4 millió forintot ítélt meg 28 pályázónak a Médiatanács a közösségi médiaszolgáltatók működési és üzemeltetési költségeit támogató pályázat első fordulójában. A televíziók közül sikeresen pályázott a TV Szentendre, a Szentgál Televízió, a szegedi TiszapART televízió, a Karcag Televízió, a TV Budakalász, a Füzesabonyi Városi Televízió, a csabacsűdi Körös Televízió, a Kiskőrös Televízió, a Füred TV, a sátoraljaújhelyi Zemplén TV, a Városi TV Mohács, a tahitótfalui Danubia Televízió, valamint a budapesti Apostol TV és a Hegyvidék Televízió. A közösségi rádiók közül vissza nem térítendő forráshoz jut a miskolci Csillagpont Rádió, a Győr Plusz Rádió, a debreceni FM90 Campus Rádió, a veszprémi Mária Rádió, valamint a budapesti 90.9 Jazzy Rádió, illetve a Magyar Katolikus Rádió 91,6 MHz-es és 92,7 MHz-es jogosultságai. A kisközösségi rádiók közül az Első Pesti Egyetemi Rádió, a székesfehérvári ALPHA Rádió, a szombathelyi CREDO Rádió, a Rádió Szentendre, a Rádió Szarvas, a siófoki Balaton Rádió és a fővárosi Táska Rádió kap támogatást.

 

A Médiatanács megállapította, hogy a helyi Vác 87,9 MHz médiaszolgáltatási lehetőség közösségi jellegű használatára kiírt pályázati eljárás nyertese az egyedül pályázó Katolikus Rádió Zrt.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Randstad Workmonitor 2023: A biztos munkahely és a rugalmasság egyaránt fontos

A Randstad legfrissebb, 34 piacon 35,000 munkavállaló megkérdezésével zajlott Workmonitor kutatása szerint a jelenlegi gazdasági bizonytalanság új dimenziót nyitott a dolgozók prioritásai és várakozásai terén. 

2023. március 31. 18:59

Összeolvadnak az adesso magyarországi egységei

A nemzetközi képviselettel rendelkező IT-szolgáltató adesso Group megerősíti magyarországi pozícióját hazánkban működő leányvállalatainak összeolvasztásával. Az adesso orange Kft. és az adesso Hungary Software Kft. tevékenységeinek közös üzleti szervezetbe való egyesítésével a vállalat célja, hogy ügyfeleinek teljeskörű támogatást nyújtson az informatikai létesítmények SAP S/4HANA-ra és a felhőalapú technológiákra történő átállásában.

2023. március 31. 17:28

Biomasszából készült okosórával köszönti a tavaszt a Casio

Vadonatúj modellel bővül az ütésálló G-Shock márkához tartozó, sportolásra tervezett G-Squad termékcsalád kínálata. A GBD-H2000-res négy új színben érkezik meg, amelyek közös jellemzője, hogy minden eddiginél könnyebb kivitelben készülnek, ezáltal pedig kényelmesebb viseletet biztosítanak. 

2023. március 31. 15:51

Új üzleti stratégiai vezető a CETIN Csoportnál

Új üzleti stratégiai vezérigazgató-helyettest nevezett ki a CETIN Csoport, a közép- és kelet-európai régió vezető távközlési infrastruktúra-üzemeltetője. Khalid Husseini április 1-jétől tölti be a pozíciót.

2023. március 31. 14:20

30 éve Magyarországon az ESSCA

A világ egyik legjobb üzleti iskolájaként nyilvántartott ESSCA kétnapos exkluzív eseménnyel indította a budapesti fennállásának harmincadik évfordulójára szervezett ünnepségsorozatot. A Financial Times menedzsment képzési világranglistáján előkelő helyet elfoglaló felsőoktatási intézmény Magyarországra akkreditált nagykövetek számára tartott rangos nemzetközi estet, majd az International Women’s Clubbal (IWC) együttműködve szervezett életmód napot az iskola kampuszán. Az eseménysorozat szorosan kapcsolódik az egyetem által képviselt értékekhez: a kulturális sokszínűséghez, a vibráló diákélethez, a fenntarthatósághoz és az egészséges életmód szem előtt tartásához. 

2023. március 31. 12:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08