Budapestről a Szilícium-völgyig jutott az új siker-startup

forrás: Prím Online, 2022. február 21. 10:04

A kitartás és a kiváló ötlet, egy kis szerencsével kombinálva alkotja - a gyerekeknek közösségi oldalt tervező - londoni startup siker receptjét. A Little Bridge, egy kelet-európai kitérővel végül célba ért Silicon Valleyben. 

Számos startupokról szóló történet jelenik meg a magazinokban, s az olvasók többsége nem is sejti, hogy milyen események rejlenek egy-egy befektetés mögött. A Little Bridge sikere azért is izgalmas, mert, ahogy azt a szakkönyvek is rendszeresen említik, nem elegendő a saját környezetünkben megmérni az ötletünket, a validálás legjobb módja, ha ott próbáljuk ki ahol magunk sem mozgunk otthonosan. Az „out of the box” mentalitás azért is fontos, hiszen a hazai pályán magabiztos csapatok többsége, idegenben rengeteg új impulzussal, kritikával vagy segítő szándékkal találkozhat. Ezek hasznos visszajelzésként beépülhetnek a projektbe is.

 

„Nap, mint nap születnek sikerek, a Pozi.io-nál pont ezeket a sikereket szeretnénk példának állítani azoknak, akik még nem mertek belevágni a vállalkozásukba”. – meséli Kovács Roland a közösségi oldal CEO-ja. Sarah projektje egy komoly megmérettetésen mutatta meg, hogy az ötlet és a csapat is sikerre született. Ennek ellenére nagyon ritka, hogy ilyen gyorsan eljusson egy startup a nemzetközi hírnévig. A startupoknak ugyanis csak töredéke éri meg az első születés napját. Ezért is különleges a Little Bridge sikere.

 

A történet egyszerű: egy jó projekt, kiváló felkészültséggel és kellő magabiztossággal benevezett a Pozi.io nemzetközi innovációs közösség, Pitch Please! with Pozi & Draper Startup House Network versenyére, ahol a nemzetközi zsűri szavazatai alapján első helyezett lett. A zsűriben elnöklő Draper Startup House vezetője a győzteseknek egy amerikai online startup kurzust ajánlott fel.

 

 

„Nagyon nagy lendületet adott a projektünknek az a pozitív visszajelzés, amelyet a Pozi.on versenyén kaptunk. Annak ellenére, hogy minden online történt, komoly kihívás volt egy ilyen erős versenyben az első helyezést megszerezni.” – meséli Sarah White a Little Bridge alapítója. A piacunkat alapvetően olyan országban akartuk validálni, ahol fontos lehet az angol nyelvtanulás és az élő nyelv megismerése. A Little Bridge számára nem csak a győzelmet, hanem nagyon hasznos visszajelzéseket és elképesztő nemzetközi lehetőségeket is hozott a verseny.

 

A tavaszi rendezvény előtti felkészülési időszakot a Little Bridge arra használta, hogy elinduljon a kelet-európai régióban hagyományosan megrendezett női startupokat felsorakoztató Women Startup Competition versenyén is. Az ígéretes vízió, az egyre növekvő tapasztalat és a hatékony mentoráció végül itt is sikert eredményezett. A projekt két megnyert startup versennyel a háta mögött továbbfejlesztette a tudását a Draper University's Fundamentals of Entrepreneurship januári kurzusán.

 

Az ekkorra már alaposan felkészült csapat a kurzus végén bátran vágott neki a lezáró prezentációnak, amelyen a Draper University alapítója, Tim Draper is részt vett. A Little Bridge ezt az akadályt is kiválóan vette és a meghívást kapott a Draper University nyári kurzusára, amely általában az előszobája egy Silicon Valley befektetésnek is.

 

Tim Draper mottója igaznak tűnik: "Minél több új dolgot próbálsz ki, annál több esélyed van a sikerre". A Draper Startup House Network legalábbis ennek a filozófiának a jegyében építi a nemzetközi startup közösséget. "A Little Bridge megoldása sok fiatal számára hozhatja el a kötetlen angol nyelvtanulás lehetőségét,, ezért láttam benne fantáziát a POZI.io verseny zsűrielnökeként, de Sarah személyisége volt az, ami a leghitelesebbé tette a bemutatót. A Draper Startup House Network közössége ezt a mentalitást szeretné nemzetközileg is terjeszteni, megosztani azokkal, akik még nem építettek hidat a nemzetközi startup központok felé" – emeli ki Vikram Bharati, a Draper Startup House Network alapítója.

 

"A Pozi.io online közössége kiváló lehetőséget kínál a startupjaikat gyorsan fejleszteni kívánó vállalkozók számára. A platform megtalálásától számított 2 hónapon belül több nemzetközi pitchversenyt is megnyertünk, tárgyalásokat folytathattunk potenciális befektetőkkel, és nemzetközi ösztöndíjat kaptunk egy Szilícium-völgyi akcelerátorba. Az olyan platformok, mint a Pozi.io, kiváló kapcsolatépítési és pitchelési lehetőségeket kínálnak a startupok számára, különösen az olyan cégek számára, mint a Little Bridge*, amelyek szintén online közösséget építenek." – meséli az alapító. 

 

________________ 

*A Little Bridge újragondolja a közösségi médiát a 6-12 éves gyerekek számára, és forradalmasítja a nyelvtanulást, ezen belül is az angol nyelv tanulását.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai Innovációs Díjban részesült a MÁV-START és a MÁV Szolgáltató Központ

A 31. Magyar Innovációs Nagydíjon informatikai innovációs díjjal jutalmazták a MÁV-START-ot és a MÁV Szolgáltató Központot a START Europa nemzetközi jegyértékesítési rendszer digitális átalakításáért. Az elismerést Mosóczi László, a MÁV-START vezérigazgatója és Garamvölgyi Erzsébet, a MÁV Szolgáltató Központ stratégiai projektvezetője vette át ma az Országházban, az Innováció 2023 rendezvény keretén belül tartott átadási ünnepségen.

2023. március 27. 18:39

Nyíregyházán nyit új irodát a Work Force

Folytatja hazai terjeszkedését Észak-Kelet Magyarországon a Work Force, a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó vállalat Nyíregyházán nyitja meg legújabb, kilencedik irodáját. Az új központ létrehozását indokolta, hogy a társaság már megállapodást kötött a városban működő egyik jelentős foglalkoztatóval, és további partnerségeket tervez a régióban működő cégekkel a jövőben, hogy akár több száz munkavállalóval is segítse a térség munkaerőpiaci helyzetét.

2023. március 27. 17:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08