Újra elindul a Hello IT! for Women ingyenes informatikai kurzus

forrás: Prím Online, 2022. március 1. 16:59

A nők digitális készségeit fejlesztő Hello IT! for Women programban tavaly háromszázan alapozták meg informatikai tudásukat, közülük minden második résztvevőnek pozitív hatással volt a karrierjére a tanulás. Az ingyenes online kurzus iránt váratlanul nagy volt az érdeklődés, ezért idén emelt létszámmal újra elindul. A program keretében a Green Fox Academy további 430 nő számára biztosít lehetőséget arra, hogy bekapcsolódjanak a digitális gazdaságba. A Hello IT! for Women programba március 13-áig lehet jelentkezni, a kurzus március 21-én indul a Google.org által támogatott INCO Academy – Work in Tech nemzetközi program részeként.

Két hét alatt több mint 1800-an regisztráltak tavaly nyáron az első Hello IT! for Women program 300 helyére. A rugalmas feltételekkel, munka vagy család mellett is elvégezhető online kurzus célja a résztvevők informatikai ismereteinek rendszerezése és bővítése. A program az alapoktól indulva biztosít olyan erős felhasználói, illetve rendszeradminisztrátori tudást, ami már rövid távon javítja a hallgatók munkaerőpiaci helyzetét vagy akár megalapozhatja későbbi IT tanulmányaikat is. 

 

„Rengeteg nő szeretné megalapozni a tudását informatikai téren, örömmel támogatjuk őket ebben partnerünkkel, az INCO Academy-vel. A Green Fox korszerű oktatási módszerekkel és támogató közösség létrehozásával segíti őket belépni az IT világába. Az informatika sokféle karrierlehetőséget kínál, a  Hello IT! for Women programban megszerezhető magabiztos digitális tudással  új perspektívák nyílnak meg. Az első kurzus résztvevőinek visszajelzései alapján a program segít továbblépni a karriercélok felé, és a mentorokkal, tanulócsoportokban töltött idő is élvezetes és inspiráló” – tette hozzá Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.  

 

A résztvevők átlagéletkora 35 év volt, a beiratkozottak közel egyharmada a 40 év fölötti korosztályból került ki. Informatikát tanulni sosem késő: a program első körében a legidősebb hallgató egy 70 éves hölgy volt. A beiratkozottak fele teljes munkaidős állás mellett vágott bele a tanulásba, és szintén 50 százalék körüli volt azok aránya, akik vidékről kapcsolódtak be. A végzettek közel kétharmada úgy érzi, a programnak köszönhetően nagyobb magabiztossággal váltana IT szektorra, a záró tanúsítványt megszerzők fele szerint pedig a Hello IT! for Women elvégzése közvetlenül hatással volt a karrierjükre. 

 

 

Az interaktív tananyagot a Google szakemberei állították össze, elsajátítását a Green Fox Academy mentorai segítik kis létszámú csoportmunka keretében. A kurzus egyéni tempótól függően 2-4 hónap alatt elvégezhető, amelyet a programozóiskola készségfejlesztő tréninggel és elhelyezkedést támogató workshoppal egészít ki.

 

„Együttműködésünk a Green Fox Academy-vel, illetve más országok szervezeteivel lehetővé teszi, hogy egyenlő és méltányos módon járuljunk hozzá az egyének és a helyi közösségek gazdasági szerepvállalásának növeléséhez. Magyar partnerünk 2021-ben több száz nőnek segített megtenni az első lépéseket az IT karrierjük felé vezető úton a Work in Tech program keretében. Büszkék vagyunk rá, hogy idén is folytatódik az együttműködésünk, melynek köszönhetően a magyar hölgyek biztosíthatják jövőjüket az új gazdaság munkaerőpiacán” – mondta Van Anh Dam, az INCO operatív vezetője.

 

A Hello IT! for Women 2022. március 21-én indul, elvégzéséhez középszintű angol nyelvértés szükséges, de informatikai előképzettséget nem igényel. Azok, akik sikeresen teljesítik mind az öt szakmai modult, a Google nemzetközileg elismert tanúsítványával zárják a kurzust. Részletes információ a tananyagról, az oktatás módszeréről és a jelentkezésről a www.greenfoxacademy.com/hello-it-for-women-kurzus oldalon érhető el.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09