Médiatanács: 360 millió forintos keretösszeggel pályázhatnak rádiók

forrás: Prím Online, 2022. március 4. 11:22

Hírműsorok, közérdekű szolgáltató- és tematikus magazinműsorok készítésére pályázhatnak négy fordulóban helyi és körzeti rádiók a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának támogatási programjával. A grémium e heti ülésén nyertest hirdetett egy nyíregyházi frekvenciapályázaton, és a látássérülteket segítő akadálymentesítésről fogadott el egy dokumentumot.

 

Újból pályázhatnak műsorkészítési támogatásra a helyi és körzeti rádiók

Idén is meghirdeti a Médiatanács a helyi és körzeti rádióknak szóló pályázatát rendszeresen jelentkező hírműsorok, közérdekű szolgáltató- és tematikus magazinműsorok készítésére, amelyre a határon túlról is pályázhatnak. A 360 millió forintos keretösszegű felhívásra négy fordulóban lehet jelentkezni 2022-ben és 2023-ban, az első fordulóban a pályázat beadásának határideje 2022. március 31. Az igényelhető maximális támogatás hírműsoroknál 10 ezer, a másik két műsortípusnál 50 ezer forint adásonként.

 

Teljesítik az akadálymentesítést a kötelezett szolgáltatók

A testület elfogadott egy vizsgálatot a látássérülteket segítő audionarráció ellenőrzéséről is, amiből kiderült, hogy az akadálymentesítési kötelezettség alá tartozó szolgáltatások – az RTL Klub, a TV2 és a Duna Televízió – mind adtak így műsorokat. Jellemzően egy-egy saját gyártású sorozat aktuális epizódját látták el narrációval, de mozi- és tévéfilmekhez is biztosítottak segédletet. Bár stílusban és pontosságban a csatornák akadálymentesítési gyakorlata különbözött, a narráció mindhárom szolgáltatónál követhető volt. A Duna TV a vizsgált műsorórák kiemelkedően magas, több mint 18 százalékát látta el audionarrációval a vizsgált negyedévben.

 

A körzeti vételkörzetű Nyíregyháza 100,5 MHz frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt pályázati eljárás nyertese az egyedül pályázó „EURÓPA RÁDIÓ” Nonprofit Közhasznú Kft. 

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sajtódíjat indít a Siemens

Újraindítja médiadíját a Siemens, amellyel a technológia területén kimagasló minőségű munkát végző újságírókat és tartalomkészítőket kívánja elismerni. A Siemens Media Award 2023 regionális sajtópályázatra Közép- és Kelet-Európa hét országában (Ausztria, Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia) nevezhetnek újságírók, valamint a közösségi média- és más felületek tartalomkészítői is.

2023. március 22. 15:36

Médiatanács: továbblépések helyi és körzeti rádiós pályázatokban

Véglegesítette egy veszprémi helyi rádiós pályázat felhívását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület ugyanezen az ülésen hatósági szerződéskötést kezdeményezett a Debrecen 94,4 MHz körzeti frekvencia pályázatán nyertes szolgáltatóval.

2023. március 17. 20:23

Digitális kalandjátékon keresztül ösztönzi a diákokat a Vodafone Alapítvány

A Vodafone Magyarország Alapítvány idén is különleges programmal készül Magyarország egyik legnagyobb digitális pedagógiai eseményére. Az Alapítvány élen jár a digitális kompetenciák fejlesztésében, ennek megfelelően a kezdeményezés 2016-os indulása óta minden évben tematikus aktivitásokkal és pályázatokkal szerepel a Digitális Témahét programjában. Idén digitális kalandjáték-készítő versenyt hirdettek meg tanárok számára, amely során diákokkal közösen, kreativitásuk és tudásuk felhasználásával saját játékot készíthetnek. A pályázatra a programban részt vevő iskolák pedagógusai április 17-ig nevezhetnek a Digitális Témahét weboldalán keresztül.

2023. március 10. 18:28

Vasárnapig lehet jelentkezni a 600.000 forintos jutalomra

A Mathias Corvinus Collegium a Neumann Technológiai Platformmal együttműködve egy innovatív gondolatokra, azok kidolgozására és megvalósíthatóságára épülő, interdiszciplináris csapatversenyt hirdet meg egyetemisták számára. A jelentkezési határidő 2023. március 05. 23:59.

2023. március 2. 14:04

Határidő-hosszabbítás: március 24-ig lehet jelentkezni a Vodafone Digitális Díjra

A Vodafone Magyarország Alapítvány március 24-ig meghosszabbítja a jelentkezési határidőt a Vodafone Digitális Díjra. A pályázatra magánszemélyek, startupok, non profit szervezetek és vállalkozások jelentkezhetnek a Vodafone Digitális Díj online felületén. A 15 millió forint összdíjazású megmérettetésen három kategóriában hirdetnek győztest. Idén először inkubációs különdíjat is kioszt a zsűri. Az ezt elnyerő pályázó Magyarország legnagyobb nagyvállalati, iparágfüggetlen Start it @K&H elnevezésű inkubációs programjának teljesértékű tagja lesz.

2023. február 20. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48