Már a Yettel ügyfelei is élvezhetik az eSIM előnyeit

forrás: Prím Online, 2022. március 8. 20:05

A közép- és nagyvállalati ügyfelek után már a Yettel lakossági és kisvállalati ügyfeleinek is elérhető a virtuális SIM kártya. Az eSIM segítségével hosszú távon teljesen kiküszöbölhető a klasszikus SIM kártyákkal járó műanyaghulladék keletkezése, kényelmesebbé teszi a mobilhasználatot, és emellett egyéb eszközök is kaphatnak így közvetlen mobilinternet-hozzáférést – ezt mostantól egy új, kifejezetten okosórákhoz készült lakossági tarifa is segíti.   

Az új generációs eSIM funkciói túlmutatnak a klasszikus SIM kártyák lehetőségein. Számos előnye között említhető, hogy elkerülhetőek a fizikai kártyához kapcsolódó elmozdulásból és sérülésből adódó kellemetlenségek, egyszerűsíti a készülékváltást, a SIM profil pedig egy QR kód segítségével könnyedén költöztethető. Az eSIM-et készüléklopás esetén sem lehet kivenni a telefonból, így lekövethető annak pontos helyzete. További előny, hogy használatával csökkent a műanyagfelhasználás, és kevesebb elektronikus hulladék keletkezik.

Az eSIM tulajdonképpen a készülékbe integrált chip, amelynek segítségével nem kell hagyományos SIM-kártyát helyezni a készülékbe. A szolgáltatói paramétereket egy aktiváló (QR) kód segítségével lehet az eSIM-re letölteni, általában a készülék beállításain keresztül, amihez csak aktív internetkapcsolatra van szükség. Az eSIM képes készülékek – a mobiltelefonok és a tabletek mellett az okoskiegészítők, például az okosórák – így egyszerűen használatba vehetők. Az eSIM sok olyan eszköznek is közvetlen mobilinternet-hozzáférést adhat, amely nem rendelkezik hagyományos SIM foglalattal – a legtöbb mobilhálózati kapcsolatra képes okosóra és kiegészítő már ilyen –, vagy amelyekbe korábban nem volt mód a fizikai SIM beépítésére.

 

A Yettelnél az eSIM már minden hangalapú és mobilinternetes tarifacsomaggal elérhető, és új előfizetéshez, valamint meglévő fizikai SIM kártya cseréje esetén díjmentesen igényelhető.

 

A szolgáltató az eSIM-képes okosórákhoz egy új lakossági tarifát is bevezet. A Yettel Okosóra tarifa segítségével az ügyfelek okostelefonjuk nélkül is online kapcsolatban lehetnek, például hívásokat indíthatnak és fogadhatnak, zenét hallgathatnak okosórájukon. A jelenleg Samsung okosórákhoz igénybe vehető tarifacsomag 1 GB adatkeretet tartalmaz, és hűség nélkül, e-Komfort csomaggal már bruttó 990 forintos havidíjért megvásárolható, a belföldi és 1-es roaming díjzónába indított hívások percdíja és az SMS-díj pedig 40 forint.

Kulcsszavak: SIM kártya eSIM Yettel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59