3 milliós összdíjazással indul a K&H Egyetemi E-sport Kupa

forrás: Prím Online, 2022. március 14. 14:42

A közös megmérettetések összetartó erejére, valamint az elhivatottság, eltökéltség és kiváló teljesítményre való törekvés felkarolására ma még nagyobb szükség van, így nyolc egyetem hallgatói mérhetik össze tudásukat a legújabb liga rendszerű K&H Egyetemi E-sport Kupán. A kiemelt díjazással, nemzetközi kapcsolódással, szemeszterenkénti versenyekkel induló e-sport torna alapszakaszában 2 négy csapatos csoportban körmérkőzéses rendszerben zajlanak az összecsapások 2022. március 10. és 2022. április 14. között.

„Az elmúlt kétévnyi covid-időszak online oktatása az egyetemi közösségi életet is megtépázta és napjaink bizonytalanságában még inkább szükség van a közös megmérettetések összetartó erejére. S míg a most felnövő generáció új, digitális, innovatív lehetőségeket keres magának a sport és a szórakoztatás terén, az elhivatottság, az eltökéltség és kiváló teljesítményre való törekvés elismerése a való életben továbbra is fontos számukra. A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság, a K&H Junior Rocket League, valamint a K&H e-kupa FIFA után ezért a  legújabb liga rendszerű K&H egyetemi e-sport kupát is útjára indítjuk. A kiemelt, 3 millió forint összdíjazású torna 2022. március 10. és 2022. április 14. között körmérkőzéses alapszakasszal rajtol, amelyen nyolc egyetem hallgatói vehetnek részt” – mondta el Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

Szemeszterenkénti rendszeres egyetemi e-sport verseny

A Magyar E-sport Szövetség és a Gamerland közös szervezésében a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség stratégiai partnerségével elrajtol a K&H Egyetemi E-sport Kupa. A bajnokság  League of Legends és Counter-strike Global Offensive játékban indul. Az alapszakaszban 2 négy csapatos csoportban körmérkőzéses rendszerben zajlanak az összecsapások, majd az egyenes kieséses formában folytatódó rájátszásba az alapszakasz csoportok első két legjobbja jut be.

 

A versengő egyetemek:

●  Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

●  Széchenyi István Egyetem

●  Pécsi Tudományegyetem

●  Debreceni Egyetem

●  Óbudai Egyetem

●  Budapesti Metropolitan Egyetem

●  Budapesti Corvinus Egyetem

●  Budapesti Gazdasági Egyetem

 

 

Élő döntőben dől el a bajnoki cím

A verseny döntője tervezetten 2022. április 23. és 24. között a budapesti Gamerlandban már helyszíni szurkolók előtt (23-án LoL, 24-én CS:GO) dől el. Az elődöntőbe jutott csapatok két győzelme után a nagydöntőben két győzelemig tartó mérkőzése alapján dől el, hogy ki lesz a 2022-es évad tavaszi magyar egyetemi bajnoka.

Nemzetközi kapcsolódás 

A League of Legends torna győztes csapata számára nem ér véget a döntővel a küzdelem. A magyar egyetemi bajnok a nemzetközi mezőnyben, a 16 európai ország egyetemeinek részvételével zajló Amazon University Esports Masters LoL bajnokságában folytathatja a versenyzést.

 

Kiemelt díjazás 

A bajnokság összdíjazása 3 000 000 Forint. Az az egyetemi  csapat, aki megkezdi az alapszakaszban való szereplést garantált 75 000 Forint értékű vásárlási utalványban részesül, összesen 1 200 000 Forint értékben. A verseny legvégén a rájátszásba jutott csapatokra pedig már 1 700 000 Forint vár.

LoL 1. helyezett: 400 000 Forint

LoL 2. helyezett: 250.000 Forint

LoL 3-4 helyezett: 100 000-100 000 Forint

CS:GO 1. helyezett: 400 000 Forint

CS:GO 2. helyezett: 250 000 Forint

CS:GO 3-4. helyezett: 100 000-100 000 Forint

 

Ezen felül a döntők 2 legjobb játékosa 50 000 – 50 000 Forint értékű külön díjazásban részesül.

 

A K&H Egyetemi E-sport Kupa mérkőzéseit az Esport1 szakértőkből álló kommentátor gárdája közvetíti minden héten csütörtökönként a Twitch, a Youtube és a Facebook felületén.

Kulcsszavak: e-sport

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okos rendszerekkel tizedére eshet az energiafelhasználás

A globális CO2-kibocsátás közel feléért az épített környezetünk felel, ezért kulcsfontosságú, hogy minél energiahatékonyabb legyen az épületeink üzemeltetése. A Schneider Electric grenoble-i IntenCity létesítményének példája azt mutatja, hogy intelligens rendszerekkel akár tizedére is csökkenthető az energiaigény, a nettó zéró kibocsátás elérését pedig megújuló energiaforrásokkal lehet támogatni.

2022. augusztus 10. 18:37

A Galaxy Z sorozat új tagjai megváltoztathatják az okostelefonokhoz való viszonyt

A Samsung bejelentette az összehajtható okostelefonok következő generációját: megérkezett a Galaxy Z Flip4 és a Galaxy Z Fold4. A készülékek testreszabható, elegáns külsővel és továbbfejlesztett teljesítménnyel érkeznek. A Galaxy Z sorozat, ahogy eddig is, szakít a hagyományokkal, a negyedik generációs készülékek új lehetőségeket hoznak el a mindennapi kapcsolattartásba.

2022. augusztus 10. 16:01

A felhőalapú rendszerek is lehetnek energiatakarékosak

Egyre intenzívebben tapasztaljuk a klímaváltozás környezeti hatását, mely nem csak az élő szervezetet viseli meg, de az infokommunikációs eszközök és adatközpontok megfelelő működését is nehezíti. A tech cégeket, különösen a felhőszolgáltatókat a fokozódó energiahiány mellett az adatok ökológiai lábnyomának enyhítése is kihívások elé állítja, miközben évről évre emelkedik az internethasználók száma. 

2022. augusztus 10. 14:25

Digitális média trendek 2022: Elegendő a streaming videó a modern korban?

A Z-generáció és a millenniál generáció digitális szórakozása egyre inkább előtérbe kerül világszerte. Ma már a videós streaming szolgáltatásokkal fej fej mellett versenyez a közösségi média és a gaming a fogyasztók figyelméért – derül ki a Deloitte digitális médiapiaci kutatásából.

2022. augusztus 10. 12:44

Magyar bootcamp tanítja programozni a régiót

A Green Fox Academy dinamikusan növekszik és mára erős nemzetközi vállalattá vált. Másfél év alatt felépítette a szlovák IT képzési piac legerősebb márkáját, az online oktatás átütő sikerére alapozva pedig idén nyáron megnyitotta második külföldi központját, Pozsonyban. A Magyarországról indult bootcamp látványos eredményeket ér el: Csehországban és Szlovákiában is piacvezető az állásgaranciás rövid ciklusú IT képzések terén, a felvett és a munkaerőpiacon elhelyezett hallgatók száma alapján. A cég eközben elindította eddigi legnagyobb létszámú, nemzetközi képzését és erősíti regionális szintű vállalati partnerségeit.

2022. augusztus 10. 11:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20