A Bridgestone felfüggeszti minden oroszországi tevékenységét és Oroszországba irányuló exportját

forrás: Prím Online, 2022. március 15. 14:38

Az elmúlt hetekben mélyen megérintette a Bridgestone Csoportot az Ukrajnában zajló háború és annak hatásai az ártatlan emberekre, köztük saját kollégáira és partnereire. A vállalat elítéli az erőszak minden formáját és reméli, hogy hamarosan helyreáll a béke. Ebben a válságban a cég számára a munkatársainak és azok családjainak a biztonsága a legfontosabb.

A Bridgestone gondosan felmérte ennek a rendkívüli helyzetnek a hatását, és úgy döntött, hogy határozatlan ideig felfüggeszti a gyártást Oroszországban. A döntés a szükséges előkészületeket követően március 18-tól lép életbe. A vállalat továbbá úgy döntött, hogy azonnali hatállyal befagyaszt minden új oroszországi beruházást és felfüggeszti az Oroszországba irányuló exportot is.

 

Az uljanovszki személyabroncsgyártó üzemben és az értékesítési irodákban dolgozó több mint 1000 kollégáról továbbra is gondoskodik a vállalat, ők az elkövetkezendő időszakban anyagi támogatást kapnak.

 

A Bridgestone globális és regionális vezetése továbbra is figyelemmel kíséri a helyzetet, és ahhoz igazítja a további terveit. Az elkövetkező hetekben az Oroszországon kívüli gyártás várhatóan stabil marad.

 

Az elmúlt két hét megváltoztatta a világot, több millió ember menekült el otthonából. A Bridgestone munkatársai világszerte spontán önkéntes akciókban vettek részt, hogy támogassák az Ukrajnából menekülőket. A Bridgestone EMIA 1 millió eurót adományozott a Vöröskeresztnek, a Bridgestone Csoport pedig további 2,5 millió eurót a UNHCR-nek (az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának Hivatala), a vállalat továbbra is vizsgálni fogja, hogyan tud segíteni a válság enyhítésében.

Kulcsszavak: +céginfo Bridgestone

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05