Kitörési pont lehet az ismertség- és márkaépítés azoknak, akik ezt felismerik

forrás: Prím Online, 2022. március 23. 15:53

A GVH friss kutatása szerint a kiskereskedők online kampányaiban még mindig a közösségi média dominál. A banner hirdetések egyelőre a kis- és középvállalkozások körében kevésbé népszerűek, pedig a márkaismertség építése révén az értékesítésben is megmutatkozik a hatásuk. A DisplayNOW hirdetési webshop a fentiekből kiindulva a KKV-k marketingköltési szokásainak tudatosítását célozza meg.

Nemrég látott napvilágot a GVH 2021-es kutatása „Piacelemzés az adatvagyon keletkezéséről és szerepéről az online kereskedelemben” címmel, melyben online kiskereskedőket is megkérdeztek a marketingköltési szokásaikról. Ebből egyebek mellett kiderül, hogy a kiskereskedők kampányaiban továbbra is a közösségi média dominál, amelyet ugyanott fizetett hirdetések, majd árösszehasonlító oldalak bevonása és hírlevelek alkalmazása követ. A felmérés szerint a kis forgalmú webshopok nem gyűjtenek adatot a fogyasztóikról, még a rendelkezésre álló jogi lehetőségek közt sem.

 

Csasztvan Nóra, a DisplayNOW hirdetési webshop vezérigazgatója ezt így kommentálja: „Nem meglepő eredmény, de elgondolkodtató. Fontos lenne, hogy minden KKV felismerje a minőségi tartalomban megjelenő hirdetések erejét.” – mondja. Nóra tapasztalata szerint valószínűleg nincs mindenütt megfelelő szakértelem, tapasztalat, hisz e cégeknél sokan részmunkaidőben végzik a marketingfeladatokat.

 

Azonban az e-kereskedők nem csak top szakértő munkatársakkal vagy magas marketingköltségvetéssel lehetnek képesek a közösségi médián túlmutató, hatékony hirdetési megoldásokat alkalmazni Csasztvan Nóra szerint. A lényeg a hozzáállásban rejlik, hisz a márka megkülönböztetése, a márka iránti bizalom és a márkaismertség építése hosszabb távon az értékesítési eredményekben egyértelműen meglátszik. Ezzel a közepes vagy nagy e-kereskedőknél minden szakember tisztában van, ezért a kicsikkel ellentétben ők online tartalomoldalakon hirdetnek display hirdetésekkel.

 

„A profi újságírók tartalmai körül elhelyezett látványos, következetesen alkalmazott display hirdetések felkeltik a figyelmet, és növelik a márkaismertséget, ez pedig a fogyasztókért zajló óriási piaci versenyben a KKV-k számára is elengedhetetlen.” – fogalmaz Csasztvan Nóra. A DisplayNOW célja, hogy tudatosabbá tegye a marketingköltési szokásokat ebben a szegmensben. A cég tavaly áprilisi indulása óta a minőségi online médiumokban való megjelenés már a kis-és középvállalkozások számára is lehetséges, ráadásul csupán néhány kattintással. 

 

Forrás: Piacelemzés az adatvagyon keletkezéséről és szerepéről az online kereskedelemben – GVH.

Kulcsszavak: marketing DisplayNOW GVH

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Forradalmi áttörést ért el az ElevenEs akkumulátorcella fejlesztésben

Európa első és legnagyobb, teljes mértékben piaci felhasználásra alkalmas LFP (lítium-vasfoszfát) akkumulátorcelláját az ElevenEs alkotta meg, az akkumulátorcellák fejlesztésének úttörőjeként. A legelső darabok 2023 első negyedévében jutnak majd el az ügyfelekhez tesztelés céljából. A vállalat bejelentette, hogy az EDGE névre keresztelt akkumulátorcelláját az EIT InnoEnergy éves rendezvényén, a The Business Booster keretein belül fogja bemutatni, amelyet idén szeptember 28-án, illetve 29-én Lisszabonban rendeznek meg.

2022. szeptember 27. 19:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38