Jelentős energiamegtakarítást kíván elérni a snackgyártó Fiorentini

forrás: Prím Online, 2022. március 28. 10:10

Európa egyik vezető keksz-, gabonapehely- és puffasztott rizs gyártója, a Fiorentini az ABB Ability Energy Manager-t választotta az új, fenntartható, 56 000 négyzetméteres, trofarellói (Olaszország) gyártóüzeme teljes elektromos energiaelosztásának vezérlésére. A rendszer telepítése támogatja a Fiorentini ambiciózus fenntarthatósági vállalásait, amelyek célja az energiafogyasztás évi 400 000 kWh-val történő csökkentése.

Az Ability Energy Manager közel 100 intelligens eszközt felügyel az egész gyárban, és egy valós idejű digitális ikermodellt biztosít az összes kritikus energiaelosztó és fogyasztási pont állapotának, valamint a gyárban lévő kritikus eszközök teljesítményének távoli felügyeletéhez. Az összes eszköz teljes körű láthatósága lehetővé teszi a Fiorentini számára, hogy megalapozott döntéseket hozzon a gyártósorok teljesítményéről és energiafogyasztásáról, maximalizálja az energiamegtakarítást, és a lehető legnagyobb mértékben fenntarthatóvá tegye a gyár működését. 

 

 

Luca Perri, a Fiorentini gyár üzemeltetési vezetője így nyilatkozott: „Az ABB-től beszerzett, új, digitális platformunkkal napi szinten készíthetjük el a költségtervet, hogy számszerűsítsük a valós idejű energiafogyasztást; ez lehetővé teszi számunkra az energiaforrások és eszközök optimális elosztását, ami segít teljesíteni az ambiciózus energiamegtakarítási céljainkat.” 

 

 

Az üzem folyamatos áramellátásának biztosítása érdekében az ABB Emax 2 típusú, légszigetelésű megszakítókat is szállított. Az Emax 2 megszakítók a legújabb IEC szabványoknak megfelelő, nagy teljesítményt nyújtanak, és zökkenőmentesen integrálhatók az összes automatizálási és energiagazdálkodási rendszerbe. PR332 típusú kioldóegységekkel szerelt Tmax XT öntöttházas megszakítók is beépítésre kerültek a fejlett védelem és a korai hibaészlelés érdekében. 

 

 

Davide Selvatico, aki a Visio, a Fiorentini energiaszolgáltató vállalatának energiafogyasztási adatelemzője, megállapította: „A távfelügylet hatékonysága és a mérőrendszerek megbízhatósága teljes rálátást biztosít a telephely mindenkori teljesítményére. Az energiafelhasználás folyamatos ellenőrzése a teljes üzem, az egyes részlegek és fogyasztási központok szintjén együttesen biztosítja az átláthatóságot és azokat az elemzett adatokat, amelyek szükségesek a költségek csökkentéséhez és egy olyan fenntartható megközelítés kialakításához, amivel optimalizálható az egész gyár energiafelhasználása.” 

 

 

Az ABB Ability Energy Manager-re vonatkozó bővebb tájékoztatás itt érhető el: https://new.abb.com/about/our-businesses/electrification/abb-ability/energy-and-asset-manager/abb-ability-energy-manager 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a kriptoról is mindent tudó ChatGPT és AI-képgenerátor

Kriptovilággal kapcsolatos, mesterséges intelligencián alapuló chatbotot és ingyenes AI-alapú képalkotó technológiát fejlesztett a Binance. A Bicasso nevű programban olyan alkotásokat hozhatunk létre a mesterséges intelligencia segítségével, amiket eddig inkább csak sci-fikben tudtunk elképzelni. 

2023. március 29. 15:43

A Fujitsu európai partnerkapcsolatra lép a Nuixszal

A Fujitsu kibővítette partnerkapcsolatát a nyomozati analitikai és hírszerzési szoftvereket szállító Nuixszal az adatvédelmi, valamint a bűnözés és csalás elleni megoldások piacán. A Fujitsu európai portfóliójába felvett Nuix termékekkel az ügyfelek megbízhatóan értelmezni tudják működési területük bármilyen adatát.

2023. március 29. 14:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08