A Bosch Rexroth erősíti gyártásautomatizálási üzletágát

forrás: Prím Online, 2022. április 2. 10:11

A Bosch Rexroth a koppenhágai (Dánia) székhelyű Kassow Robots ApS többségi részesedésének megvásárlását tervezi, amivel bővíti portfólióját a Jövő Gyára számára. A Kassow Robots ipari alkalmazásokhoz fejleszt és gyárt kollaboratív robotokat (kobotokat), két telephelyen, Koppenhágában és Prágában (Cseh Köztársaság) összesen 25 főt foglalkoztat. A Bosch Rexroth és a Kassow Robots 2022. március 18-án írta alá az erre vonatkozó szerződést. Mindkét fél megállapodott abban, hogy a vételárat bizalmasan kezelik. Az ügylethez a trösztellenes hatóságok jóváhagyása szükséges.

„A kollaboratív ipari robotok a Jövő Gyárának fontos építőelemei” – mondja Dr. Marc Wucherer, a Bosch Rexroth igazgatóságának értékesítésért és gyártásautomatizálásért felelős tagja. A Kassow Robots könnyűsúlyú robotjai az ipari termelésben többféleképpen használhatók. A kobotok nagy teherbírással és hatótávolsággal bírnak és a legszűkebb helyeken is dolgozni tudnak. A Kassow Robots hét tengellyel felszerelt kobotja eléri a sarkokat is, és így olyan szintű rugalmasságot kínál, amely a mai napig egyedülálló a piacon. 

 

„A rugalmas robotrendszerekre óriási igény van. Az elkövetkező években a kobotok piaca várhatóan évente 15-20 százalékkal fog növekedni. Szeretnénk kihasználni ezt a lehetőséget, és portfóliónkat a Kassow Robots kollaboratív robotjaival bővíteni. Ez ügyfeleink számára is előnyös, különösen a fogyasztási cikkek és a mobilitási megoldások piacán, beleértve az akkumulátorgyártást, valamint a félvezetőgyártást is,” – mondta Wucherer. 2019-ben a kobotok értékesítése világszerte körülbelül 670 millió dollár volt (forrás: Interact Analysis, 2021).

 

Dr. Marc Wucherer (balra), a Bosch Rexroth igazgatóságának tagja és Kristian Kassow, a Kassow Robots ügyvezető igazgatója és társtulajdonosa, aláírta a tervezett tranzakciót Koppenhágában. (Képforrás: Bosch Rexroth) 

 

A Bosch Rexroth elősegíti a Kassow Robots globális terjeszkedését 

„A Bosch Rexroth-ban, a gyártásautomatizálás egyik vezető nemzetközi vállalatában olyan partnert találtunk, aki támogat bennünket üzleti tevékenységünk bővítésében. Segítségével új piacokat nyithatunk kobot-portfóliónk számára” – magyarázta Kristian Kassow, a cég alapítója, ügyvezető igazgatója és társtulajdonosa. 

 

Az első két kobotmodell értékesítését 2019-ben kezdték meg, azóta a vállalat termékskálája öt kollaboratív robotmodellre bővült. Ezek 850-1800 milliméteres hatótávolsággal, 5-18 kilogramm hasznos teherbírással rendelkeznek, és másodpercenként akár 225 fokos csuklósebességet is képesek elérni. Minden modell hét tengelyes, könnyen programozható és kezelhető. A szoftver moduláris platformot kínál, amely perifériás eszközök, például megfogók, képfeldolgozó rendszerek vagy egyéb ügyfélspecifikus funkciók egyszerű integrálását teszi lehetővé.

 

A hatótávolság és a hasznos teherbírás kombinációjának köszönhetően a kobotok az automatizálási feladatok széles skáláját képesek elvégezni: a csomagolástól, a gépi berakodáson és a pick-and-place alkalmazásokon át az optikai minőségellenőrzésig. Az integrációs költségek a kisebb ipari robotokhoz képest lényegesen alacsonyabbak, mivel a kisebb súlynak és a biztonsági funkcióknak köszönhetően kevesebb ráfordításra van szükség. 2019 óta a Kassow Robots már több száz kobotot értékesített. A Bosch Rexroth azt tervezi, hogy nemzetközi szinten jelentősen bővíti az üzletágat.

 

A Bosch Rexroth fejleszti a Jövő Gyárát

Csak a padló, a mennyezet és a falak fixek, minden más szabadon és egyszerűen alakítható, rugalmas – a Bosch Rexroth így látja a Jövő Gyárát. A vállalat folyamatosan olyan megoldásokat vezet be, amelyek tökéletesen illeszkednek ebbe a koncepcióba. A portfólió magában foglalja a gyártáshoz, a hajtás- és vezérléstechnikához szükséges szoftvereket, a munkatársak támogatására kialakított digitális asszisztens rendszereket, valamint az intelligens gyártó- és szállítórobotokat. A Kassow Robots kobotjaival a Rexroth portfóliója immár az ipari alkalmazások széles köréhez használható, kollaboratív robotokkal bővült.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az IoT az alapokkal kezdődik

Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára, a blockchain megkönnyíti az IoT-eszközök nyomon követését, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás pedig könnyebben hozzáférhetővé és alkalmazhatóvá vált, ami az eszközfunkciók szélesebb körét teszi lehetővé az összekapcsolt ökoszisztémában.

2023. szeptember 25. 09:56

Itt a Microsoft MI-alapú virtuális asszisztense

Épp most lépünk be a mesterséges intelligencia által meghatározott korszakba – egy olyan új világba, amelyben alapvetően változik meg a technológiához való viszonyunk, és az is, hogy milyen előnyöket kínál számunkra a technológia. 

2023. szeptember 24. 15:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59