A Bosch Rexroth erősíti gyártásautomatizálási üzletágát

forrás: Prím Online, 2022. április 2. 10:11

A Bosch Rexroth a koppenhágai (Dánia) székhelyű Kassow Robots ApS többségi részesedésének megvásárlását tervezi, amivel bővíti portfólióját a Jövő Gyára számára. A Kassow Robots ipari alkalmazásokhoz fejleszt és gyárt kollaboratív robotokat (kobotokat), két telephelyen, Koppenhágában és Prágában (Cseh Köztársaság) összesen 25 főt foglalkoztat. A Bosch Rexroth és a Kassow Robots 2022. március 18-án írta alá az erre vonatkozó szerződést. Mindkét fél megállapodott abban, hogy a vételárat bizalmasan kezelik. Az ügylethez a trösztellenes hatóságok jóváhagyása szükséges.

„A kollaboratív ipari robotok a Jövő Gyárának fontos építőelemei” – mondja Dr. Marc Wucherer, a Bosch Rexroth igazgatóságának értékesítésért és gyártásautomatizálásért felelős tagja. A Kassow Robots könnyűsúlyú robotjai az ipari termelésben többféleképpen használhatók. A kobotok nagy teherbírással és hatótávolsággal bírnak és a legszűkebb helyeken is dolgozni tudnak. A Kassow Robots hét tengellyel felszerelt kobotja eléri a sarkokat is, és így olyan szintű rugalmasságot kínál, amely a mai napig egyedülálló a piacon. 

 

„A rugalmas robotrendszerekre óriási igény van. Az elkövetkező években a kobotok piaca várhatóan évente 15-20 százalékkal fog növekedni. Szeretnénk kihasználni ezt a lehetőséget, és portfóliónkat a Kassow Robots kollaboratív robotjaival bővíteni. Ez ügyfeleink számára is előnyös, különösen a fogyasztási cikkek és a mobilitási megoldások piacán, beleértve az akkumulátorgyártást, valamint a félvezetőgyártást is,” – mondta Wucherer. 2019-ben a kobotok értékesítése világszerte körülbelül 670 millió dollár volt (forrás: Interact Analysis, 2021).

 

Dr. Marc Wucherer (balra), a Bosch Rexroth igazgatóságának tagja és Kristian Kassow, a Kassow Robots ügyvezető igazgatója és társtulajdonosa, aláírta a tervezett tranzakciót Koppenhágában. (Képforrás: Bosch Rexroth) 

 

A Bosch Rexroth elősegíti a Kassow Robots globális terjeszkedését 

„A Bosch Rexroth-ban, a gyártásautomatizálás egyik vezető nemzetközi vállalatában olyan partnert találtunk, aki támogat bennünket üzleti tevékenységünk bővítésében. Segítségével új piacokat nyithatunk kobot-portfóliónk számára” – magyarázta Kristian Kassow, a cég alapítója, ügyvezető igazgatója és társtulajdonosa. 

 

Az első két kobotmodell értékesítését 2019-ben kezdték meg, azóta a vállalat termékskálája öt kollaboratív robotmodellre bővült. Ezek 850-1800 milliméteres hatótávolsággal, 5-18 kilogramm hasznos teherbírással rendelkeznek, és másodpercenként akár 225 fokos csuklósebességet is képesek elérni. Minden modell hét tengelyes, könnyen programozható és kezelhető. A szoftver moduláris platformot kínál, amely perifériás eszközök, például megfogók, képfeldolgozó rendszerek vagy egyéb ügyfélspecifikus funkciók egyszerű integrálását teszi lehetővé.

 

A hatótávolság és a hasznos teherbírás kombinációjának köszönhetően a kobotok az automatizálási feladatok széles skáláját képesek elvégezni: a csomagolástól, a gépi berakodáson és a pick-and-place alkalmazásokon át az optikai minőségellenőrzésig. Az integrációs költségek a kisebb ipari robotokhoz képest lényegesen alacsonyabbak, mivel a kisebb súlynak és a biztonsági funkcióknak köszönhetően kevesebb ráfordításra van szükség. 2019 óta a Kassow Robots már több száz kobotot értékesített. A Bosch Rexroth azt tervezi, hogy nemzetközi szinten jelentősen bővíti az üzletágat.

 

A Bosch Rexroth fejleszti a Jövő Gyárát

Csak a padló, a mennyezet és a falak fixek, minden más szabadon és egyszerűen alakítható, rugalmas – a Bosch Rexroth így látja a Jövő Gyárát. A vállalat folyamatosan olyan megoldásokat vezet be, amelyek tökéletesen illeszkednek ebbe a koncepcióba. A portfólió magában foglalja a gyártáshoz, a hajtás- és vezérléstechnikához szükséges szoftvereket, a munkatársak támogatására kialakított digitális asszisztens rendszereket, valamint az intelligens gyártó- és szállítórobotokat. A Kassow Robots kobotjaival a Rexroth portfóliója immár az ipari alkalmazások széles köréhez használható, kollaboratív robotokkal bővült.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális arcfelismerő technológiában erős vállalat bővít Budapesten

Noha korábban sokan idegenkedtek a digitális arcfelismerő rendszerektől, ma már egyre többen ezzel a megoldással oldják fel az okostelefonjukat, a következő évtizedben pedig várhatóan négyszeresére nő az arcfelismerés jelenleg 4 milliárd dolláros piaca. A rendezvényszervezéstől a vendéglátáson át a biztonságtechnikáig számos iparág húzhat hasznot a technológiából, és ebből magyar szakemberek is kivehetik a részüket. 

2022. augusztus 9. 09:55

Így nézhet ki a tenger melletti légiközlekedés jövője

A világ lakosságának 40 százaléka tengerparti településeken él. Számukra az amerikai REGENT innovatív elektromos siklói elsőként kínálnak majd biztonságos, olcsó, nagy sebességű és kibocsátásmentes mobilitási megoldást.

2022. augusztus 9. 09:51

Mi kell ahhoz, hogy itthon maradjanak az IT-szakemberek?

A HR Kopó Tanácsadó Csoport által szervezett IT Realitás Mozgalom célja az IT-szakemberek megismerése és párbeszéd elindítása az informatikusok, a munkaadók és a toborzók között.

2022. augusztus 8. 19:48

Véget ért a nagy okoszebra-szavazás

Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali alapítványa által indított és a Pearl Enterprises Kft. kivitelezésében megvalósuló SafeCross okoszebra projekt célja az volt, hogy 2022-ben egy olyan magyar város gazdagodjon okoszebrával, ahol eddig még nem volt ilyen berendezés, ám a rendőrség baleseti statisztikái szerint szükség lenne rá.

2022. augusztus 8. 16:33

600 milliós száloptikai fejlesztés az oktatási intézmények számára

Az oktatási intézmények és az adatközpontok között exponenciálisan növekvő adatátviteli igények miatti fejlesztést nyert el a Delta Systems, a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata által vezetett konzorcium. A 637.8 millió forintos megbízás alapján az országos iskolai hálózatokhoz kapcsolódó új gerinchálózati csomópontokat látják el DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing) technológiával, annak érdekében, hogy a meglévő optikai kábelek bővítése, avagy újabbak bérlése nélkül tudják kielégíteni az intézmények adatátviteli igényeit. 

2022. augusztus 8. 14:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20