Kommunikációs megoldásokat mutat be a HMS az akkumulátorpiac számára

forrás: Prím Online, 2022. április 4. 18:52

A HMS Networks számos kommunikációs megoldást mutat be a gyorsan bővülő akkumulátorpiac számára. Az akkumulátoros energiatároló rendszerek (BESS) kommunikációs képességeket igényelnek az akkumulátorokhoz és a perifériákhoz való csatlakozáshoz, az elektromos hálózattal való kommunikációhoz, a rendszerek távoli felügyeletéhez és még sok máshoz.

Az Akkumulátoros Energiatároló Rendszer (BESS) lehet az egyik kulcsa az energiaválság megoldásához és a világ fenntarthatóbbá tételéhez. Mivel a zöld energiaforrások, például a szél és a nap nem mindig állnak rendelkezésre, a nagy akkumulátorparkok lehetővé teszik a felhasznált energia tárolását, amikor nem süt a nap, vagy nem fúj a szél.

 

 

A BESS-nek kommunikálnia kell 

Az akkumulátoros energiatároló rendszerek akkumulátorcellákból állnak, amelyeket akkumulátorcsomagokká kombinálnak. Ezeket aztán konténerekké lehet kombinálni, amelyek több futballpálya méretű akkumulátorparkokat alkothatnak. A rendszerek új vagy újrahasznosított elemeket használhatnak, és sok különböző alkotóelemből állnak össze. Ezeknek a nagy akkumulátorparkoknak azonban átfogó kommunikációs képességekre van szükségük a működéshez. A HMS most egy átfogó kommunikációs megoldáscsomagot kínál erre az alkalmazási területre.

 

CAN-alapú eszközök hibamegelőzése és hálózatba kapcsolása

Mivel az akkumulátorpiac fő hajtóereje az autóipar, a CAN számos rendszerben számít választott kommunikációs szabványnak. A HMS itt kommunikációs megoldások széles portfólióját kínálja az Ixxat márkán belül – PC-csatlakozáshoz, hálózatosításhoz, vonalbővítéshez, galvanikus leválasztáshoz és még sok máshoz.

 

A hálózatépítésben kulcsfontosságú az alkatrészek védelme, mind a külső forrásokkal (például villámcsapás), mind a rendszerrel kapcsolatos problémákkal (AC/DC zaj) szemben. Az eszköz védelme elengedhetetlen a sérülések elkerülése érdekében.

A HMS Ixxat termékei CAN-alapú hálózatkezeléshez és eszközvédelemhez.
 

Hálózati átjárók

Az akkumulátoros energiatároló rendszerek gyakran különböző iparágak különféle berendezéseit kombinálják egyetlen alkalmazáson belül – akkumulátorokat, BMS-eket, PLC-ket, tűzérzékelő egységeket vagy légkondicionálókat. A különböző berendezések kombinálásához különféle protokollokat és hálózati szabványokat kell összekapcsolni. A CAN, Modbus, BACnet, KNX és más protokollok egyszerűen összekapcsolhatók a HMS intelligens átjáróin keresztül, amelyek kezelik a mindennél fontosabb adatcserét, ugyanakkor a központi vezérlést is lehetővé teszik.

 

 Ezek az átjárók ezenkívül szelektíven szűrhetik, leképezhetik és szükség esetén manipulálhatják az adatokat a lehető legjobb adatcsere megvalósítása érdekében.


A HMS hálózati átjárói jól használhatók a BESS-ben.
 

Felhő/SCADA kapcsolat és távoli hozzáférés

A felhőmegoldásokhoz vagy SCADA-rendszerekhez való csatlakozáshoz is intelligens hálózatra van szükség. Ezt a kapcsolatot a HMS SG (Smart Grid) átjáróival lehet létrehozni, amelyek támogatják az energetikai és az ipari terepibusz-protokollokat, valamint a felhőkapcsolathoz szükséges protokollokat.

 

Az SG-átjárók központi vezérlést, valamint távoli hozzáférést tesznek lehetővé a prediktív karbantartáshoz, naplózáshoz vagy adatvizualizációhoz a HMS-tulajdonú WEBfactory i4SCADA megoldásával. Az SG-átjárók robusztus kiberbiztonsági szolgáltatásokat is nyújtanak, mint például a tűzfal, az OpenVPN, a TLS titkosítás és a felhasználókezelés. Ezek a védelmi intézkedések elengedhetetlenek a kibertámadások elleni védelemhez. Az Ixxat SG-átjárók az energia- és az ipari protokollok közötti kommunikációt kezelik, míg a WEBfactory i4SCADA nagymértékben adaptálható adatvizualizációt tesz lehetővé.

 

„Az akkumulátoros energiatároló rendszerekben gyorsan növekvő keresletet látunk a kommunikációs megoldások iránt, mivel a társadalom egésze a fenntarthatóbb energiaforrások, például a szél- és a napenergia felé fordul – jelentette ki Alexander Hess, a HMS Ixxat üzletágának vezérigazgatója. – A BESS rendszerek működéséhez kommunikációra van szükség, a HMS pedig ipari kommunikációs megoldások széles portfólióját kínálja az ezekben a rendszerekben felmerülő kommunikációs problémák megoldására.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Húszezer laptopot szállít a Delta Systems az iskoláknak

Két ütemben, 10-10 ezer laptopot kapnak Budapest, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Baranya vármegye diákjai mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos feltételes közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a cégcsoportot. Az informatikai eszközök öt vármegye tanulói és pedagógusai számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit.

2023. szeptember 22. 12:47

Az LG ThinQ okosotthon-platformról hamarosan több márka termékeit is irányíthatjuk

Az LG Electronics (LG) hamarosan elérhetővé teszi a Home Connectivity Alliance HCA 1.0 specifikációjának első kereskedelmi implementációját, amely az LG ThinQ okosplatformon keresztül lehetővé teszi a különféle márkájú készülékek összekapcsolását. Ez év végére a felhasználók az LG ThinQ alkalmazáson keresztül többek közt olyan márkák eszközeit is vezérelhetik majd, mint a Samsung vagy a Vestel, így kényelmesen kezelhető, teljeskörűen összekapcsolt okosotthon-ökoszisztémát alakíthatnak ki.

2023. szeptember 21. 19:21

Hamar eldől, hogy a lányok nem lesznek mérnökök

A pályaválasztás legtöbbször már a középiskoláig eldől, és a támogató közeg hiánya miatt választja kevesebb lány a műszaki-technológiai hivatást – állapítja meg a CETIN Hungary Zrt. kutatása. A független, integrált telekommunikációs infrastruktúraszolgáltató ezen szeretne változtatni: a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) szakmai partnerségével középiskolás lányoknak ingyenes tehetségprogramot indít.

2023. szeptember 21. 15:44

Megkezdte működését a Kyndryl Alapítvány a helyi közösségek fejlődéséért

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT-infrastruktúra-szolgáltatója szeptember 18-án elindította a Kyndryl Alapítványt. Az alapítvány olyan nonprofit szervezeteket támogat majd, amelyek kritikus társadalmi problémákra keresnek megoldásokat. A Kyndryl Alapítvány a vállalat globális vállalati jószolgálati programját terjeszti ki, és jelzi, hogy a Kyndryl elkötelezett a pozitív társadalmi szerepvállalás mellett, összhangban az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaival.

2023. szeptember 21. 14:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59