Rekord mennyiségű öntvényt állít elő a Busch-Hungária

forrás: Prím Online, 2022. április 13. 19:58

Több mint 43 ezer tonna nehézgépjármű-alkatrész előállításával működésének legsikeresebb évét zárta tavaly a győri Busch-Hungária. Magyarország legnagyobb vasöntödéje húsz százalékkal emelte termelési volumenét 2021-ben, jelentős műszaki beruházásai révén ma már óránként több mint 20 tonna hulladékvas beolvasztására és újrafelhasználására képes. A 360 dolgozót foglalkoztató vállalat pénzügyi értelemben is erős évet tudhat maga mögött, árbevétele tavaly csaknem 66,5 millió euró volt. 

Az európai vasöntészeti piacon is kiemelkedő eredményt a Busch-Hungária intenzív technológiai fejlesztésekkel alapozta meg. „Lezártunk egy ötéves innovációs periódust, melynek keretében közel 19 millió euró értékben hajtottunk végre beruházásokat. Ennek eredményeként a tavalyi év végén 25 százalékkal növeltük az olvasztási kapacitásunkat, ami azt jelenti, hogy a feldolgozható alapanyag mennyisége másfélszeresére nőtt 2017-hez képest. Ezzel párhuzamosan iparági viszonylatban is kimagasló szintre, 80 százalék fölé emeltük az üzem kihasználtságát, valamint maximalizáltuk a műszaki rendelkezésre állást”  – fejtette ki Hegymegi Dávid, a Busch-Hungária ügyvezető igazgatója.

 

 

A győri vállalat több mint 43 ezer tonna magas minőségű öntvényt állított elő tavaly, ami öt év távlatában 51 százalékos növekedést jelent. A Busch-Hungária a piaci igények változásait rugalmasan kezelte, így üzletileg is jelentős sikert ért el, árbevétele 2021-ben közel 66,5 millió euró volt, ami 53 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A győri öntöde fejlesztése ezzel korántsem ért véget, a cég a következő években is folytatja kapacitásbővítő és hatékonyságnövelő beruházásait, illetve a munkakörülmények javítása és a fenntarthatóbb működés érdekében folyamatosan korszerűsíti üzemi területét és irodaépületeit.  

 

 

„Mérföldkőhöz értünk a szempontból is, hogy vállalatunk 15 éve csatlakozott a németországi BPW Csoporthoz, és ezzel nagy lépést tettünk a mai sikereinkhez vezető úton – tette hozzá Hegymegi Dávid. A Busch-Hungária megerősítette a járműipar élvonalához fűződő kapcsolatait, és az öntészet győri hagyományainak megőrzése mellett számos innovációval európai szinten is kivívtuk a szakma elismerését. Az előttünk álló években nemzetközi pozíciónk erősítésén dolgozunk, hogy az európai vasöntészet meghatározó szereplőjévé válhassunk.”

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális arcfelismerő technológiában erős vállalat bővít Budapesten

Noha korábban sokan idegenkedtek a digitális arcfelismerő rendszerektől, ma már egyre többen ezzel a megoldással oldják fel az okostelefonjukat, a következő évtizedben pedig várhatóan négyszeresére nő az arcfelismerés jelenleg 4 milliárd dolláros piaca. A rendezvényszervezéstől a vendéglátáson át a biztonságtechnikáig számos iparág húzhat hasznot a technológiából, és ebből magyar szakemberek is kivehetik a részüket. 

2022. augusztus 9. 09:55

Így nézhet ki a tenger melletti légiközlekedés jövője

A világ lakosságának 40 százaléka tengerparti településeken él. Számukra az amerikai REGENT innovatív elektromos siklói elsőként kínálnak majd biztonságos, olcsó, nagy sebességű és kibocsátásmentes mobilitási megoldást.

2022. augusztus 9. 09:51

Mi kell ahhoz, hogy itthon maradjanak az IT-szakemberek?

A HR Kopó Tanácsadó Csoport által szervezett IT Realitás Mozgalom célja az IT-szakemberek megismerése és párbeszéd elindítása az informatikusok, a munkaadók és a toborzók között.

2022. augusztus 8. 19:48

Véget ért a nagy okoszebra-szavazás

Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali alapítványa által indított és a Pearl Enterprises Kft. kivitelezésében megvalósuló SafeCross okoszebra projekt célja az volt, hogy 2022-ben egy olyan magyar város gazdagodjon okoszebrával, ahol eddig még nem volt ilyen berendezés, ám a rendőrség baleseti statisztikái szerint szükség lenne rá.

2022. augusztus 8. 16:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20