Partneri nap és tehetségbörze

forrás: Prím Online, 2022. április 17. 12:17

Első alkalommal rendezték meg a hallgatói versenycsapatok partneri napját a győri Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontjának szervezésében és támogatásával az intézmény Menedzsment Campusán. A kapcsolatépítő eseményen egyedi fejlesztéseikkel mutatkoztak be a csapatok. 

Idén első alkalommal rendezték meg a Járműipari Kutatóközpont partneri napját, amelynek fő célja a hallgatói csapatok és partnereik közötti kapcsolatépítés és fenntartás volt. Az eseményt dr. Szauter Ferenc, a Járműipari Kutatóközpont központvezetője nyitotta meg. Beszédében méltatta a hallgatói csapatokat, és megköszönte a partnercégek részvételét és támogatását. „Az egyetem a biztos alapot jelenti. A hallgatói csapatok mögött álló szponzorok nagyban hozzájárulnak az intézmény működéséhez, és ezáltal még minőségibb hallgatói bázis jöhet létre. A cégek is látják, hogy az így gyakorlatot szerző fiatalok a vállalatoknál is sokkal hatékonyabb munkavállalók lesznek” – fogalmazott.

 

A köszöntő után a hallgatói csapatok bemutatója következett, melyet a SZEnergy Team kezdett. A versenycsapat elektromos járművek fejlesztésével és építésével foglalkozik, s évről évre kiemelkedő eredményeket ér el a Shell Eco-marathon energihatékonysági versenyen.

 

Az Arrabona Racing Team ART 08-as versenyjárműve. (Fotó: Dudás Máté)

 

Ezt követően az Arrabona Racing Team (ART) tartotta meg előadását. A Formula Student versenyjárműveket fejlesztő hallgatói csapat idén is minden megmérettetésen a dobogót veszi célba, amelyet a jármű súlyának csökkentésével és megbízhatóbbá tételével szeretne elérni.

 

Az ART versenyjárművének különlegessége abban rejlik, hogy a benne lévő belső égésű motort a SZEngine fejleszti. A motorfejlesztő hallgatói csapat mindent megtesz azért, hogy a versenysorozaton résztvevő csapatok motorbeszállítóivá váljanak. 

 

A SZEngine saját tervezésű belsőégésű motorja. (Fotó: Dudás Máté)

 

Az esemény a Széchenyi István Egyetem műholdakkal foglalkozó hallgatói csapatának bemutatójával folytatódott. Amint az elhangzott, a SZESAT fókuszában a 4. távközlési világnap megszervezése áll, további céljuk egy saját gyártású zsebműhold építése és üzemeltetése.

 

A SZEviation hallgatói csapat elkötelezett a digitalizáció és a drónok népszerűsítése mellett. Erre kiváló lehetőséget nyújtott a partneri nap, melyen bemutathatták tevékenységüket, ezzel felhívták a szponzorok figyelmét, hogy érdemes a digitalizációba fektetni.

 

A SZEviation által kiállított drónszimulátor. (Fotó: Dudás Máté)

 

A győri universitas hallgatói csapatai nemcsak a szárazföldön, a levegőben és az űrben mérettetik meg tudásokat, hanem a vízen is. A SZEnavis betonkenu építésével foglalkozó hallgatói csapat elhivatott olyan mérnöki műtárgy előállításában, mely megfelel a verseny paramétereinek. 

 

A partneri napon részt vevő hallgatói csapatok. (Fotó: Dudás Máté)

 

A bemutatók után a látogatók megtekinthették a hallgatói csapatok standjait, ezáltal részletesebben megismerkedhettek azok munkájával. Emellett kiváló alkalom nyílt szponzori kapcsolatok kiépítésére, és a csapatok tagjaival való szorosabb kapcsolat kialakítására.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Teljes sebességgel a tehetségtámogatásban

Az új tehetségek fejlesztése iránti elkötelezettség részeként a norelem a közelmúltban a VDI-Racing-Camp legfontosabb támogatójává vált. A 2022-es esemény a norelem második rendezvénye volt a VDI-vel történő együttműködésben, miután az első tábor 2019-ben sikeresen lezajlott.

2022. október 6. 20:16

The ROCK, egy különleges építészeti projekt ABB technológiával

A „Kőbe zárt zene” videosorozat pár perces filmalkotásai az építészet „csúcsait” fedezik fel szerte a világon, áttekintve egy-egy épület tervezését az elhelyezkedés, környezeti hatás, funkció és az új technológiák alkalmazása szempontjából. 

2022. október 6. 11:26

Mi kell ahhoz, hogy megszülessen az első “Hunikornis”?

Magyarország továbbra sem nevelt ki egyetlen unikornist sem, azaz olyan privát, tehát még nem tőzsdén lévő céget, amelynek értéke eléri az 1 milliárd dollárt, holott többek közt Észtországban, Szlovéniában és Izraelben is több tucat van már belőlük. Észtország, amely évtizedes hátrányból indult, nemhogy előttünk jár, hanem a lakosságarányos unikornisok számában egyenesen világcsúcstartó, és ezt nem utolsósorban a támogató politikának és a jó ökoszisztémának tudják be. 

2022. október 6. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00