Két hónap után búcsúzik az OGEX

forrás: Prím Online, 2022. április 17. 14:15

Lezárult az Országos Gaming Expo rendezvénysorozat, amely közel két hónap alatt körbejárta hazánkat és alighanem minden látogató szívébe belopta magát programjaival, szórakoztató műsoraival és FIFA versenyével.

42 óra közvetítés, több mint 15 különböző program megyeszékhelyenként, 2,7 millió forintos összdíjazású FIFA verseny, közel 7 millió elért ember a közösségi média felületeken!

 

„Az OGEX nemcsak a látogatóknak, hanem az e-sporttal foglalkozó helyi szervezeteknek is jó lehetőséget teremtett arra, hogy élőben találkozzanak közönségükkel, jelenlegi és leendő tagjaikkal, e-sportolókkal, szülőkkel. Másik oldalról a látogatók is betekintést nyertek az e-sport szervezetek működésébe, szabályozottságába, ami főként szülői oldalról sok kérdésre, kétségre választ adott. A rendezvény fontos hozadéka, hogy első kézből tájékozódhattunk országszerte az e-sportolók és szervezeteik helyzetéről, lehetőségeiről, terveikről. Egy ilyen rendezvénysorozat után valódi tapasztalatokkal állhatunk neki a további munkának, a hazai e-sport élet fejlesztésében.” – mondta Bíró Balázs, az Egymillióan a magyar esportért Egyesület és a Magyar E-sport Szövetség elnöke.

 

 

„Komoly szervezőmunka és nagyon gyors reagálás – ez jellemezte az elmúlt 3 hónapot. Országszerte 20 rendezvényt tartottunk, ami nem jött volna létre elhivatott partnerek, helyszíni támogatók és a közvetlen munkatársaink lelkes hozzáállása nélkül. Az Országos Gaming Expo ezidáig egy egyedüllő kezdeményezés, hiszen ez az első olyan rendezvénysorozat Magyarországon, amely minden vidéki megyeszékhelyre ellátogatott. Nemcsak a játékok kipróbálásának lehetőségeit teremtettük meg, hanem komoly erőfeszítéseket tettünk azért is, hogy a látogatók megismerjék milyen tudás, milyen lehetőség rejlik magában az e-sportban mint iparágban. Természetesen ez a rendezvény a szórakozásról is szólt, amit változatos színpadi programokkal és a fiatalok által ismert és rajongott videósokkal, tartalomgyártókkal együtt valósítottunk meg” – nyilatkozta B. Szabó Edina, az Országos Gaming Expo főszervezőjének képviseletében. 

 

 

Az OGEX 2022 esport open FIFA 22 országos bajnokságának a lezárása egy elképesztő budapesti élő döntő keretein belül történt meg. A finálé egy nagyon magabiztos és egy, az utolsó pillanatig küzdő versenyző párharca volt. Szentgyörgyvölgyi Örs, játékos nevén GrislyJam ugyanis élete egyik legjobb játékát hozta, nagyszerűen adogatott, uralta a meccseket és ellentmondást nem tűrően szerezte meg élete egyik legkomolyabb trófeáját, egyúttal a 350.000 forintot jelentő fődíjat. Ezúton gratulálunk a 2. helyezett Pavlovics Márk alias TheBoy és a 3. helyezett Borkai Ádámnak, Boresznek, valamint a versenyen induló rekord számú 362 játékosnak, akik bebizonyították, hogy a FIFA játéknak továbbra is nagy létjogosultsága és jövője van a magyar e-sport piacon. 

 

A roadshow zárórendezvényének jelentős eseménye, hogy ünnepélyes keretek között itt kerültek átadásra A K&H Év Esportolója 2021 díjak. 15 kategóriában díjazták a magyar e-sport tavalyi évének kiválóságait, közülük többen az OGEX rendezvénysorozat megvalósításában is nagy szerepet vállaltak. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyarok negyede már fenntarthatóan működő szálláshelyet keres

A személyre szabhatóság és a fenntarthatóság is megjelenik a legfontosabb döntési szempontok között a magyaroknál a szállás kiválasztása során – derül ki a Schneider Electric online felméréséből. A legtöbben energiatakarékos izzók, illetve napelemek telepítésével tennék még zöldebbé a szálláshelyeket, de sokan vannak, akik a hatékonyabb energiafelhasználásban látják a megoldást.

2022. augusztus 12. 09:55

A Lenovo ismét javuló bevételt és nyereséget ért el

Erős első éves eredményeket jelentett be a Lenovo Group, amely így a kilencedik egymást követő negyedévben növelte mind a bevételét, mind a nyereségét. Az első negyedéves nettó nyereség a tavalyihoz képest 11%-kal 516 millió dollárra, nem HKFRS* alapon az előző évhez képest pedig 35%-kal 556 millió dollárra nőtt. A bevételek 17 milliárd USD-re nőttek, ami 5%-os növekedést jelent az előző évhez képest változatlan árfolyamon számolva.

2022. augusztus 11. 19:50

Megérkezett a Huawei új, nagy teljesítményű zászlóshajó notebookja

Új csúcskategóriás notebookkal bővül a HUAWEI MateBook-széria: augusztus 15-től Magyarországon is elérhető a HUAWEI MateBook X Pro. A modell ultravékony magnézium fémházzal, 14,2 hüvelykes 3,1K-os HUAWEI Real Color FullView kijelzővel rendelkezik. 

2022. augusztus 11. 17:25

Augusztustól itthon is kapható a Huawei legújabb, nagy képernyős notebookja

Hazánkba is megérkezik a Huawei legújabb notebookja, az új HUAWEI MateBook D 16, amely 15.6”-es gépházban 16”-es FullView kijelzőt kínál. Ez a gépméret könnyű hordozhatóságot, míg a nagyméretű kijelző, valamint a gyártó által elsőként ebben a modellben alkalmazott 16:10-es képarány kényelmes és hatékony feladatvégzést tesz lehetővé. 

2022. augusztus 11. 15:42

Érkezik a Samsung eddigi legnagyobb és legerősebb órája

A Samsung bejelentette a Galaxy Watch5 és Galaxy Watch5 Pro termékek érkezését, amelyek továbbfejlesztett funkciókkal rendelkeznek az egészségünk megőrzését szolgáló mindennapi szokások kialakításáért.  

2022. augusztus 11. 14:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24