Egyedüli egyetemes energiaszolgáltatóvá vált az MVM Csoport

forrás: Prím Online, 2022. április 18. 13:47

Az MVM Csoport látja el a teljes hazai egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatásban érintett, elsősorban lakossági ügyfélkört. Az MVM február végén kötött megállapodást az E.ON Áramszolgáltató Kft. megvásárlásáról. Az E.ON Áramszolgáltató Kft. a tranzakció zárását követően is még a megszokott névvel és arculattal működik tovább, a társaság ügyfelei változatlan módon kapják a számláikat, ügyeiket szintén az eddig megszokott ügyfélszolgálati csatornákon intézhetik.

Az érintett ügyfeleknek jelenleg semmilyen teendőjük nincs, a szokásos módon intézhetik áramszolgáltatással kapcsolatos ügyeiket. Egyetemes energiaszolgáltatójuk az – immár az MVM Csoport részeként működő – E.ON Áramszolgáltató Kft. marad, a folyamatos villamosenergia-ellátás továbbra is zavartalanul biztosított. 

 

Az E.ON Áramszolgáltató Kft. értékesítése nem érinti az E.ON Hungária Csoporttal versenypiaci szerződésben álló ügyfeleket, számukra a vállalatcsoport a jövőben is változatlanul biztosítja a villamosenergia-szolgáltatást. 

 

 

Az elmúlt évtized sikeres építkezésének eredményeként az állami tulajdonú MVM Csoport jelentős regionális jelenléttel bíró, modern nagyvállalattá fejlődött. A cégcsoport az energetikai értéklánc minden szegmensében jelen van, fókuszában a hazai ügyfelek villamosenergia- és földgázellátásának biztosítása áll, ugyanakkor aktívan részt vesz a szektor innovációs projektjeiben. A hazai energiahatékonysági szolgáltatások meghatározó szereplőjeként az MVM a fenntartható jövőt szem előtt tartva elkötelezett a karbonsemleges technológiák fejlesztése és a személyre szabott megoldások iránt, amelyeket már közel tízmillió szerződéses partnere számára tesz elérhetővé.

 

Az E.ON Hungária Csoport két évtizede a magyar energiapiac meghatározó szereplője. A vállalatcsoport Magyarországon a jövőben a villamos- és földgázhálózatok fejlesztésére és üzemeltetésére, illetve a versenypiaci energiakereskedelemre koncentrál, valamint olyan energetikai megoldásokat kínál ügyfeleinek országszerte, amelyekkel maguk is költséghatékonyabbá és környezettudatosabbá válhatnak. A magyar gazdaság jelentős energiavállalataként az E.ON Hungária Csoport fő céljai a fenntarthatósági törekvések támogatása, ügyfelei minél magasabb színvonalú kiszolgálása, valamint Magyarország és a magyar gazdaság sikeréhez való hozzájárulás. Az E.ON Áramszolgáltató Kft. értékesítése illeszkedik a nemzetközi E.ON csoport és az E.ON Hungária Csoport növekedési stratégiájába. 

 

Az MVM Csoport az E.ON Hungária 25%-os tulajdonosa. A jelen megállapodás támogatja a két vállalatcsoport hosszú távú stratégiáját, és hozzájárul portfólióik optimalizálásához.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05