Az ABB és a Samsung közösen fejlesztenek holisztikus okosépület-technológiákat

forrás: Prím Online, 2022. április 19. 12:35

Az ABB és a Samsung Electronics egy nemzetközi együttműködés keretében közös fejlesztésű technológiákat állít elő lakó- és kereskedelmi épületek számára az energiatakarékosság, az energiagazdálkodás, illetve az „Internet of Things” – IoT, azaz az okoseszközök terén is. Az épületek felelnek a világ éves széndioxid-kibocsátásának mintegy 40%-áért*, a két vállalat összefogása pedig olyan hosszú távú együttműködésre teremt lehetőséget, amely az intelligens technológia, az okos vezérlés és az okoseszközök fejlesztésére épül.

•  A társulás célja olyan holisztikus energiakezelési megoldások fejlesztése, amelyek a lakó- és kereskedelmi épületekben is csökkentik a széndioxid-kibocsátást és az energiaköltséget

•  Az együttműködés támogatja az ABB azon célkitűzését, hogy a lakók és ingatlantulajdonosok számára nyitott, platformokon átívelő technológiai megoldásokat nyújtson

•  Az építőipari vállalatok és az ingatlanfejlesztők ezentúl egyszerűen, egyetlen helyen férhetnek hozzá a termékekhez és az értékesítés utáni támogatáshoz

 

A közös munka lehetővé teszi, hogy a Samsung és az ABB a vásárlók számára hozzáférést biztosítson az otthonautomatizációs technológiákhoz és az optimálisabb eszközkezeléshez, illetve támogassa a terhelésáthelyezést is. Az okosotthonokban a csatlakoztatott eszközök és berendezések a költség-, idő- és energiatakarékosság érdekében egy központi rendszeren keresztül irányíthatóak. A Samsung SmartThings alkalmazás és az ABB otthonautomatizációs megoldásainak csatlakoztatásával például a lakók saját eszközeiken, egyetlen alkalmazáson belül felügyelhetik és kezelhetik az összes háztartási készüléket, a füst- és gázérzékelőket, valamint az energiaellátási, biztonsági és kényelmi rendszereket is. Ha a háztartási eszközök, például a mosogatógépek és mosógépek működését csúcsidőn kívüli időszakra ütemezzük, azzal hozzájárulhatunk az áramhálózat optimalizációjához és az energiaköltségek csökkentéséhez.

 

 

Mike Mustapha, az ABB Smart Buildings elnöke így nyilatkozott a projektről: „Olyan jövőt vázolunk fel, amelyben a teljeskörűen integrált, holisztikus okosépület-technológiához való hozzáférés bővítése révén vásárlóink jelentősen csökkenthetik széndioxid-kibocsátásukat, mindemellett pedig nagyobb energiatakarékosságot érhetnek el. A Samsung Electronics élen jár a technológiai innováció terén, így a vállalattal folytatott együttműködés támogatja az ABB azon célkitűzését, hogy nyitott, platformokon átívelő technológiákkal egész épületeket kapcsoljon össze, illetve betekintést nyújthasson a teljes energiafogyasztásra vonatkozóan, így például az elektromos járművek töltésébe is. Ennek köszönhetően csökkenthetjük az épületek széndioxid-kibocsátását, illetve gördülékeny és színvonalas felhasználói élményt nyújthatunk.”

 

 

A vállalatok az otthonautomatizációs megoldások fejlesztése mellett kiterjesztik az együttműködést a Samsung Electronics fűtési, szellőztetési és légkondicionálási (HVAC) termékei és változó hűtőközeg-áramlással (VRF) működő hőmérséklet-szabályozó rendszerei, illetve az ABB HVAC kezelőrendszerei között a kereskedelmi és a többlakásos épületek számára.

 

Chanwoo Park, a Samsung Electronics IoT Business részlegének vezetője elmondta: „A két szolgáltató társulása megkönnyíti az építőipari vállalatok és ingatlanfejlesztők számára az okos épületekkel kapcsolatos projekteket. A megoldások egyetlen forrásból elérhetőek, így akár meglévő épületek korszerűsítéséről, akár új épületek tervezéséről van szó, partnereink biztosak lehetnek afelől, hogy termékeink integrálva, zökkenőmentesen működnek majd együtt. A kezdeményezés az értékesítés utáni szolgáltatás színvonalát is növeli, hiszen a teljes rendszer elérhetővé válik egy felületen keresztül.”

 

 

____________________

https://architecture2030.org/why-the-building-sector/

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05