Föld Napja az LG-vel

forrás: Prím Online, 2022. április 21. 17:02

Az LG Electronics bekerült a fenntarthatóság globálisan vezető vállalatait rangsoroló Dow Jones Fenntarthatósági Indexbe, amely az S&P Global vállalati fenntarthatósági értékelésein alapul. Az LG-t mindemellett a Corporate Knights is a világ 100 legfenntarthatóbb vállalata közé sorolta.

Ezekbe a világszerte elismert rangsorokba az LG annak köszönhetően került be, hogy a tervezéstől és a gyártástól kezdve a csomagoláson és szállításon át a használatig és leselejtezésig csökkentette termékeinek környezetre gyakorolt hatását, illetve világszerte mérsékelte a tevékenységéből származó üvegház hatású gázok kibocsátását.

 

 

Az LG fenntarthatósági stratégiájának kulcsfontosságú lépéseként elkötelezte magát amellett, hogy 2050-re teljes mértékben áttér a megújuló energiaforrások használatára. 2019-ben megfogalmazott kötelezettségvállalása, a Zero Carbon 2030 kiadása óta az LG számos kezdeményezést indított útjára, hogy a kitűzött időpontig teljesítse vállalásait. Az LG jó úton halad afelé, hogy a 2017-es adatokhoz képest 2030-ra 50 százalékkal csökkentse a világ különféle pontjain megtalálható üzemeinek szén-dioxid-kibocsátását, ezzel párhuzamosan pedig bővítse a megújulóenergia-felhasználást.

 

A vállalat fenntarthatósági kezdeményezéseit 2022-ben az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége is elismerte, mégpedig a fenntartható anyaggazdálkodást méltányló Gold Tier díj mellett a Product Champion és az Emerging Technology díjakkal. Ezeket az elismeréseket az LG olyan kezdeményezésekért érdemelte ki, mint az LG hangprojektorok életcikluson átívelő fenntarthatóságának megtervezése, az Egyesült Államokban az elmúlt év során keletkező 22,7 millió kg e-hulladék felelős újrahasznosításának megszervezése, vagy a fejlett, adaptív hűtőgépkompresszorok kifejlesztése. Az LG mindemellett immár nyolcadik egymást követő alkalommal érdemelte ki az ENERGY STAR Év Partnere címet is.

 

 

A Dow Jones Fenntarthatósági Index a világ 2500 legnagyobb vállalatát vizsgáló S&P Global fenntarthatósági rangsorának első 10 százalékát emeli ki, hosszú távú gazdasági, környezeti és társadalmi szempontok alapján. A Corporate Knights által készített The Global 100 a világ 100 legfenntarthatóbb vállalatát rangsorolja. Ez a fenntarthatósági értékelés azt mutatja, hogy folyamatos összefüggés van magasabb befektetői hozamok és a kulcsfontosságú környezeti, társadalmi és vállalatirányítási mutatók terén elért kimagasló teljesítmény között.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okostelefonból POS-terminál

Kiugróan sikeres évet zárt az OTP Bank fintech leányvállalata, az OTP Mobil, amely széles körben kínál készpénzmentes fizetési és a mindennapi ügyintézést megkönnyítő szolgáltatásokat. A Simple megoldások „legfiatalabb tagja”, a SimpleBusiness alkalmazás a 2020-as elindítása óta négy, két QR-kód alapú és két fizetési linken alapuló lehetőséget kínál a vállalkozásoknak elektronikus fizetésre. Ez a csomag bővül most egy ötödik elemmel, a bankfüggetlen és sokoldalú érintéses fizetési funkcióval.

2022. május 20. 12:47

Mindent kézben tartunk

A tesztcsövet a centrifugába kell helyezni, a komponenst a korrekciós pozícióba, a csomagot a szállítószalagra: a legtöbb munkafolyamatban szükség van rá, hogy megfogjuk, majd valahová áthelyezzük a tárgyakat. A modern rendszerekben ezeket a pick-and-place műveleteket automatizált megfogók végzik. Ezeknek több millió egymást követő mozdulat során ugyanolyan erőteljesen és finoman, precízen és megbízhatóan kell működniük. Az ehhez szükséges erőt egyre inkább villanymotorok biztosítják: amilyen például a FAULHABER BX4 egysége. A Zimmer Group többek között a laboratóriumi folyamatok automatizálására is gyakran használt új GEP2000 sorozatú megfogóinál is ezt a megoldást választotta.

2022. május 19. 18:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24