Föld Napja az LG-vel

forrás: Prím Online, 2022. április 21. 17:02

Az LG Electronics bekerült a fenntarthatóság globálisan vezető vállalatait rangsoroló Dow Jones Fenntarthatósági Indexbe, amely az S&P Global vállalati fenntarthatósági értékelésein alapul. Az LG-t mindemellett a Corporate Knights is a világ 100 legfenntarthatóbb vállalata közé sorolta.

Ezekbe a világszerte elismert rangsorokba az LG annak köszönhetően került be, hogy a tervezéstől és a gyártástól kezdve a csomagoláson és szállításon át a használatig és leselejtezésig csökkentette termékeinek környezetre gyakorolt hatását, illetve világszerte mérsékelte a tevékenységéből származó üvegház hatású gázok kibocsátását.

 

 

Az LG fenntarthatósági stratégiájának kulcsfontosságú lépéseként elkötelezte magát amellett, hogy 2050-re teljes mértékben áttér a megújuló energiaforrások használatára. 2019-ben megfogalmazott kötelezettségvállalása, a Zero Carbon 2030 kiadása óta az LG számos kezdeményezést indított útjára, hogy a kitűzött időpontig teljesítse vállalásait. Az LG jó úton halad afelé, hogy a 2017-es adatokhoz képest 2030-ra 50 százalékkal csökkentse a világ különféle pontjain megtalálható üzemeinek szén-dioxid-kibocsátását, ezzel párhuzamosan pedig bővítse a megújulóenergia-felhasználást.

 

A vállalat fenntarthatósági kezdeményezéseit 2022-ben az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége is elismerte, mégpedig a fenntartható anyaggazdálkodást méltányló Gold Tier díj mellett a Product Champion és az Emerging Technology díjakkal. Ezeket az elismeréseket az LG olyan kezdeményezésekért érdemelte ki, mint az LG hangprojektorok életcikluson átívelő fenntarthatóságának megtervezése, az Egyesült Államokban az elmúlt év során keletkező 22,7 millió kg e-hulladék felelős újrahasznosításának megszervezése, vagy a fejlett, adaptív hűtőgépkompresszorok kifejlesztése. Az LG mindemellett immár nyolcadik egymást követő alkalommal érdemelte ki az ENERGY STAR Év Partnere címet is.

 

 

A Dow Jones Fenntarthatósági Index a világ 2500 legnagyobb vállalatát vizsgáló S&P Global fenntarthatósági rangsorának első 10 százalékát emeli ki, hosszú távú gazdasági, környezeti és társadalmi szempontok alapján. A Corporate Knights által készített The Global 100 a világ 100 legfenntarthatóbb vállalatát rangsorolja. Ez a fenntarthatósági értékelés azt mutatja, hogy folyamatos összefüggés van magasabb befektetői hozamok és a kulcsfontosságú környezeti, társadalmi és vállalatirányítási mutatók terén elért kimagasló teljesítmény között.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09