6260 virágot ültet a Vodafone a Föld napja alkalmából

forrás: Prím Online, 2022. április 22. 17:03

A Föld Napja alkalmából összesen 6260 sárga és kék virágot ültetnek el a Vodafone dolgozói Kecskeméten. Az ukrán zászló színeit megidéző növényeket úgy helyezik el, hogy azok a béke jelét formálják meg. A vállalat ezzel is szeretné kifejezni szolidaritását a háborúban érintettek felé, egyúttal állásfoglalást tenni a béke és a környezetvédelem ügye mellett.

Az idei Föld napja alkalmából a Vodafone Magyarország dolgozói önkéntes munka keretében összesen 6260 nefelejcset és árvácskát ültetnek el Kecskeméten. A kék és sárga színű virágokat úgy fogják elültetni az önkéntesek, hogy azok a béke jelét formálják meg. A Vodafone a Föld napja alkalmából szervezett akciójával elkötelezettségét fejezi ki a fenntarthatóság és a békés együttélés mellett, és teszi le voksát egy élhető jövő mellett.

 

 

A Vodafone ukrán menekülteket segítő intézkedései

Az ukrajnai háború kirobbanása óta a Vodafone Alapítvány 55 millió forinttal támogatta a segélyszervezetek munkáját, továbbá az Ukrajnában tartózkodó ügyfelei számára díjmentessé tette a roamingot, továbbá a hívás- és SMS-forgalmat, csakúgy, mint a Magyarországról Ukrajnába indított hívásokat és SMS-eket. A határátkelőhelyekre, vasútállomásokra és menekültszállókra WiFi hotspotokat és telefontöltő-állomásokat telepített a vállalat, továbbá a legfontosabb csomópontokon ideiglenes Vodafone-standokat helyezett ki, ahol díjmentes SIM-kártyákat biztosít az ukrán menekültek részére. 

 

A Vodafone zöld intézkedései

A Vodafone mind lokális, mind csoport szinten elkötelezett híve a fenntarthatóságnak és bolygónk védelmének. A Vodafone csoportszintű céljai között szerepel, hogy 2030-ra a vállalatcsoport teljes karbonlábnyomát nettó nullára csökkenti, és ezt 2040-ig a teljes beszállítói- és partnerhálózatra is kiterjeszti. A vállalat ennek érdekében 2020-ban jelentette be, hogy teljes európai működésének elektromosáram-ellátását 2021 júliusáig 100%-ban megújuló energiaforrásokból fogja fedezni – beleértve a mobil, illetve vezetékes hálózatok, az adatközpontok, a kiskereskedelmi egységek, valamint az irodák energiaigényét.  Ezt a vállalást a Vodafone leányvállalatok közül Magyarország teljesítette elsőként: a magyarországi ügyfelek már 2020 októbere óta kizárólag szél- és vízenergián alapuló szolgáltatásokat élvezhetnek. Szintén a környezettudatosság jegyében tette elérhetővé a Vodafone Magyarország ügyfelei számára a környezetbarát e-SIM-et az azzal kompatibilis készülékek vásárlása esetén, a nem eSIM-kompatibilis készülékek esetében pedig 100%-ban újrahasznosított műanyagból előállított SIM-eket biztosít az ügyfeleknek. A Vodafone Magyarország 2021 szeptemberében környezetvédelmi stratégiájának részeként a több mint 400 autóból álló gépjárműflottáját elkezdte környezettudatos modellekre cserélni, ezzel tovább csökkentve környezeti lábnyomát. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

5 hasznos tipp: így vigyázz a mobilodra nyáron

A nyári időszakban igyekszünk az elmúlt hónapok hajtását kipihenni, megrohamozzuk végre a strandokat, fesztiválokat, vagy éppen a tengerpart felé vesszük az irányt. Bárhogyan is, egy biztos: a telefonunkat nem hagyjuk otthon – utazás, pihenés közben pedig a meghibásodás és a balesetek kockázata is nőhet. A Yettel most összegyűjtött 5 tippet, amivel biztonságban tudhatjuk eszközünket a nyári időszakban is, hiszen erre is érdemes ugyanúgy vigyázni ilyenkor, mint magunkra.

2022. május 20. 14:50

Okostelefonból POS-terminál

Kiugróan sikeres évet zárt az OTP Bank fintech leányvállalata, az OTP Mobil, amely széles körben kínál készpénzmentes fizetési és a mindennapi ügyintézést megkönnyítő szolgáltatásokat. A Simple megoldások „legfiatalabb tagja”, a SimpleBusiness alkalmazás a 2020-as elindítása óta négy, két QR-kód alapú és két fizetési linken alapuló lehetőséget kínál a vállalkozásoknak elektronikus fizetésre. Ez a csomag bővül most egy ötödik elemmel, a bankfüggetlen és sokoldalú érintéses fizetési funkcióval.

2022. május 20. 12:47

Minden második céget érint a gazdasági bűnözés

A szervezetek közel fele tapasztalt visszaélést vagy pénzügyi bűncselekményt az elmúlt két évben a PwC globális gazdasági bűnözésről készített felmérése szerint. A vállalkozásokat érintő fenyegetések listáját a kiberbűnözés, az üzleti partnerek által elkövetett visszaélések és a hűtlen kezelés vezeti. Az iparágakat tekintve a technológiai, média- és távközlési ágazatokban volt a legmagasabb a csalások előfordulása, ezeken a területeken a vállalatok kétharmada tapasztalt valamilyen visszaélést. A kutatás arra is rámutat, hogy a jövőben megnövekedhet az ellátási láncokhoz kapcsolódó visszaélések kockázata is.

2022. május 20. 11:25

Új ügyvezető a DEKRA Akademie élén

Kurucsó Zsolt okleveles gépészmérnök végzettséget szerzett, majd pályafutása kezdetén különböző biztosítóknál kárszakértőként, később kárrendezési csoportvezetőként dolgozott. A DEKRA Expert Kft. műszaki vezetője volt gépjármű kategóriában 2007-ig, két évig cégvezetőként, majd 2009-2022 között ügyvezetőként tevékenykedett. A DEKRA Akademie ügyvezetőjeként egy olyan sikeres vállalatot vesz át, amely tavaly összesen 668 képzést indított országszerte,14.713 hallgató részvételével.

2022. május 20. 09:48

Igyunk több vizet

Drink more water – ez a Microdrinkeket gyártó Waterdrop szlogenje, amely most megérkezett Magyarországra is. A vízben oldódó waterdrop kockák speciális eljárással gyengéden kiszárított, majd formába tömörített gyümölcsökből és gyógynövényekből állnak, így természetes tápanyagokban és vitaminokban gazdagok. 

2022. május 19. 21:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24