Az ABB üdvözli az Európai Unió új, F-gázra vonatkozó javaslatát

forrás: Prím Online, 2022. május 2. 11:23

Az ABB üdvözli az Európai Uniónak az F-gáz (fluortartalmú, üvegházhatású gázok) rendelet frissítésére vonatkozó javaslatait, amelyek célja, hogy 2030-ig, a 2014-es szinthez képest kétharmadával csökkentse az erős és káros üvegházhatású gázok, köztük a kén-hexaflourid (SF6) kibocsátását.

Az EU javaslata fontos, új szabályozást vázol fel, amelynek célja az elektromos berendezésekben széleskörűen használt, de a szén-dioxidnál (CO2) 23 500-szor ártalmasabb, környezetkárosító szigetelőgáz, a kén-hexafluorid (SF6) használatának fokozatos kiváltása. Mindezt az SF6 alternatíváinak kifejlesztése tette lehetővé, amely megnyitotta az utat az ilyen szintű szabályozás előtt.

 

Az SF6-mentes technológia korai fejlesztőjének és alkalmazójának számító ABB-nek az ecoGIS kapcsolóberendezés-portfóliója kiváló alternatívát kínál az SF6-szigetelésű berendezésekkel szemben. Az ABB 2015-ben dobta piacra az AirPlus-t, a középfeszültségű kapcsolóberendezésekben alkalmazott, innovatív SF6-mentes gázkeverék-technológiát, amit egy nyílt szabadalommal mindenki számára elérhetővé tett, így támogatva az üvegházhatású gáz gyorsított kivonását a termelésből.

 

 

Ezzel az ABB lett az első olyan vállalat, amely készülékeiben alternatív, környezetbarát gázt kínált az ügyfeleknek, és az ecoGIS termékcsalád a legátfogóbb az iparágban, amely a teljes középfeszültség-tartományt lefedi 40,5 kV-ig. A 12kV feletti megoldások esetében az AirPlus-on alapuló, alacsony nyomású kialakítás biztosítja a hálózat legmagasabb szintű rendelkezésre állását és megbízhatóságát, ugyanakkor az SF6 gázt alkalmazó kapcsolóberendezésekhez képest hasonló alapterületet és kialakítást kínál, ami lehetővé teszi a könnyű cserét vagy a pótlást.

 

Az ABB 2030-ig szóló fenntarthatósági stratégiájának kulcsfontosságú része, hogy innovatív termékek és megoldások kifejlesztésével elősegítse, hogy az ügyfelei és beszállítói csökkenteni tudják az üvegházhatású gáz- és szén-dioxid-kibocsátásukat, illetve a saját tevékenységei körében szén-dioxid-semlegességet érjen el. Az ABB 2015 óta működik együtt a partnereivel és az ügyfeleivel, hogy az SF6 kiváltására alkalmas alternatívákkal, ez idáig több mint 9000 fenntartható, SF6-mentes kapcsolóberendezés értékesítésével és világszerte történő sikeres telepítésével felgyorsítsa az éghajlatvédelmi intézkedések végrehajtását, és tovább folytatja a környezetre káros technológiák fokozatos kivezetését egy fenntarthatóbb világ megteremtése érdekében.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05