Mikor jöhet jól a konténeres szemétszállítás?

forrás: Prím Online, 2022. május 1. 13:07

Nem egy szokatlan utcakép, amikor egy felállványozott ház előtt, ahonnan fúrás-faragás hallatszik ki, több konténer is áll telepakolva különböző építési törmelékekkel. De mit is lehet egész pontosan ezekbe a konténerekbe helyezni, és hogyan lehet szükség esetén a legkönnyebben hozzájutni egyhez?

Lomtalanítás konténer segítségével

 

Normál esetben a lomtalanítás kitűnő alkalmat nyújt arra, hogy a nagydarabos hulladékoknak végre búcsút inthessünk. Azonban ha a felújítás éppen most áll ott, hogy szükség lenne egy csomó lomot kidobni vagy éppen most van idő a garázs kipakolására, akkor ennél gyorsabb megoldásra van szükség. 

 

A konténeres lomtalanítás a legkényelmesebb és legegyszerűbb módszere annak, hogy megszabaduljunk nagyobb mennyiségű lomtól. Rakhatunk bele régi bicikliket, bútorokat, feleslegessé vált játékokat, de akár ruhákat vagy textíliát is. Egyrészt pontosan akkor van ott, amikor szeretnénk, másrészt nincsenek súlykorlátozások, mint a hulladékudvarokban.


 

Búcsú az építési törmeléktől: sittszállítás konténerrel

 

Az építkezés okozta sok stresszhez csak hozzátesz az a kérdés, hogy mégis mi legyen a sok törmelékkel? A legegyszerűbben konténerrel lehet ezt is elszállítani. Az előzetes megbeszélés után gyorsan, sokszor még aznap kiszállítják a konténert, és felár nélkül akár egy hétig is maradhat. 

 

A konténerbe pakolható építési és bontási törmelék, tiszta sitt, betondarabok, nyílászárók kerete, egyéb kő, kavics, építőanyagok csomagolóanyaga, de akár egyéb felújításból származó törmelék és hulladék is.

 

Egyes cégek, mint például a Konténer Guru, azt is lehetővé teszik, hogy ne kelljen szétválogatni a hulladékot, hanem vegyesen elszállítják konténeres sittszállítás esetén. Vegyesen pakolt konténernél egyedül arra kell figyelni, hogy a szóródó anyagot, sittet alulra kell rakni, míg a szemetet, zöldhulladékot és más, nem szóródó anyagokat lehet felülre.

 

Amikre érdemes figyelni konténerrendelés előtt

 

Először is át kell gondolni, hogy mekkora mennyiségű hulladékot szeretnénk elszállíttatni és ennek megfelelő méretű és mennyiségű konténert rendelni. Arra is oda kell figyelni, hogy veszélyes hulladék ne legyen a konténerbe pakolt dolgok között. Egy konténer lerakásához és felvételéhez a szállító teherautónak megfelelő helyre lesz szüksége. Magánterület esetén kellő nagyságú beállóra lesz szükség. Ha a konténer közterületre kerül, a helyi önkormányzattól lehet kérni területfoglalási engedélyt. Az engedély elbírálási ideje jellemzően 7-14 nap, ezt érdemes figyelembe venni konténerrendelés esetén.

 

Konténerekkel gyorsan, könnyen elintézhető nagyobb mennyiségű hulladék elszállítása is. Nem kell súlyhatárokkal és a szállítás nehézségeivel törődni.


 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

2024. március 1. 22:27

Digitális matekkurzus a sikeres érettségiért

A matek érettségi kitartó felkészülést igényel, ami időnként megterheli a végzősöket. Ezen változtatnak az interaktív módszerek, amelyek újszerűen, élvezetesen adják át és mélyítik el a tudást. A diákok annyira szeretik, hogy nem is várnak vele az utolsó évig.

2024. március 1. 22:23

Egy finom rántotta mindig jó választás

A rohanó hétköznapokban sem feledkezhetünk meg a tápanyagdús reggelikről, de hétvégente is jól esik körbeülni szeretteinkkel az asztalt, és finom falatokkal indítani a napot. Az egyik legjobb opció egy kiadós rántotta, amely energiát ad egész délelőttre! 

2024. március 1. 22:18

Miért fontos, hogy otthon is mindig megfelelően kialakított lábbelit viseljünk?

Amint hazaérünk a munkából, a bevásárlásból vagy bárhonnan, szeretjük rögtön kényelembe helyezni magunkat. Ez vonatkozik a lábainkra is, hiszen előfordulhat, hogy elfáradtunk a jövés-menésben, így akármilyen komfortos is a cipőnk, igyekszünk megszabadulni tőle mihamarabb. 

2024. március 1. 22:13

Az ausztriai munkavállalók családi juttatásai

Jó tudni, hogy az osztrák adó- és társadalombiztosítási rendszer számos juttatást és adókedvezményt biztosít a munkavállalók számára. Mivel ez jelentősen eltérhet a magyar törvényektől, így érdemes alaposan utánanézni a lehetőségeknek. Ebben olyan cégek segítségére is számíthatunk, melyek otthon vannak ezen a területen, és nem csupán információt adnak, de a konkrét igénylést is rájuk bízhatjuk.

2024. március 1. 21:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05