Mikor jöhet jól a konténeres szemétszállítás?

forrás: Prím Online, 2022. május 1. 13:07

Nem egy szokatlan utcakép, amikor egy felállványozott ház előtt, ahonnan fúrás-faragás hallatszik ki, több konténer is áll telepakolva különböző építési törmelékekkel. De mit is lehet egész pontosan ezekbe a konténerekbe helyezni, és hogyan lehet szükség esetén a legkönnyebben hozzájutni egyhez?

Lomtalanítás konténer segítségével

 

Normál esetben a lomtalanítás kitűnő alkalmat nyújt arra, hogy a nagydarabos hulladékoknak végre búcsút inthessünk. Azonban ha a felújítás éppen most áll ott, hogy szükség lenne egy csomó lomot kidobni vagy éppen most van idő a garázs kipakolására, akkor ennél gyorsabb megoldásra van szükség. 

 

A konténeres lomtalanítás a legkényelmesebb és legegyszerűbb módszere annak, hogy megszabaduljunk nagyobb mennyiségű lomtól. Rakhatunk bele régi bicikliket, bútorokat, feleslegessé vált játékokat, de akár ruhákat vagy textíliát is. Egyrészt pontosan akkor van ott, amikor szeretnénk, másrészt nincsenek súlykorlátozások, mint a hulladékudvarokban.


 

Búcsú az építési törmeléktől: sittszállítás konténerrel

 

Az építkezés okozta sok stresszhez csak hozzátesz az a kérdés, hogy mégis mi legyen a sok törmelékkel? A legegyszerűbben konténerrel lehet ezt is elszállítani. Az előzetes megbeszélés után gyorsan, sokszor még aznap kiszállítják a konténert, és felár nélkül akár egy hétig is maradhat. 

 

A konténerbe pakolható építési és bontási törmelék, tiszta sitt, betondarabok, nyílászárók kerete, egyéb kő, kavics, építőanyagok csomagolóanyaga, de akár egyéb felújításból származó törmelék és hulladék is.

 

Egyes cégek, mint például a Konténer Guru, azt is lehetővé teszik, hogy ne kelljen szétválogatni a hulladékot, hanem vegyesen elszállítják konténeres sittszállítás esetén. Vegyesen pakolt konténernél egyedül arra kell figyelni, hogy a szóródó anyagot, sittet alulra kell rakni, míg a szemetet, zöldhulladékot és más, nem szóródó anyagokat lehet felülre.

 

Amikre érdemes figyelni konténerrendelés előtt

 

Először is át kell gondolni, hogy mekkora mennyiségű hulladékot szeretnénk elszállíttatni és ennek megfelelő méretű és mennyiségű konténert rendelni. Arra is oda kell figyelni, hogy veszélyes hulladék ne legyen a konténerbe pakolt dolgok között. Egy konténer lerakásához és felvételéhez a szállító teherautónak megfelelő helyre lesz szüksége. Magánterület esetén kellő nagyságú beállóra lesz szükség. Ha a konténer közterületre kerül, a helyi önkormányzattól lehet kérni területfoglalási engedélyt. Az engedély elbírálási ideje jellemzően 7-14 nap, ezt érdemes figyelembe venni konténerrendelés esetén.

 

Konténerekkel gyorsan, könnyen elintézhető nagyobb mennyiségű hulladék elszállítása is. Nem kell súlyhatárokkal és a szállítás nehézségeivel törődni.


 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A gerinctorna gyakorlatok sérv esetén is segíthetnek (FOLYAMATBAN)

A gerinctorna számos esetben segíthet, hogy megoldódjanak a problémáink. Sokan azt gondolják, hogy csak a hát fájdalmában nyújthanak enyhülést, azonban egy jó szakember képes akár a sérvet is kezelni a személyre szabott gerinctorna gyakorlatokkal. Ebben a cikkben elmondjuk, hogy mi az a gerinctorna és hogyan segíthet rajtunk, hogy könnyebb legyen az életünk.  

2022. június 20. 09:07

A zöldségek kiemelkedő hatása az egészségre

A zöldségek a legjobb szénhidrátforrások közé tartoznak, és minden étrend alapját kell képezniük. Ez alól a gyökérzöldségek sem kivételek, amelyek területünkön a hagyományos fajok közé tartoznak. Levesekhez, köretnek sütve, salátákba nyersen, sütemények alapanyagaként is kiválóak. A zöldségek pótolhatatlan helyet foglalnak el az emberi táplálkozásban a magas vitamin-, ásványianyag-, rost- és egyéb fontos anyagok miatt, amelyek kedvezően befolyásolják szervezetünk élettani folyamatait.

2022. június 17. 10:46

Ilyen egy jó webshopkészítési tanfolyam

A webshopkészítés, köszönhetően a CMS rendszereknek, e-commerce platformoknak, bérelhető webáruházrendszereknek, sosem volt még ennyire egyszerű, akár egy online tanfolyam keretében is elsajátítható. 

2022. június 14. 09:46

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

A cipő mindent elmond rólunk

Köztudott, hogy a cipők sokat elárulnak rólunk. Üljön le egy park padján vagy egy bevásárlóközpontban és nézze a járókelőket. A cipők stílusától függően sokszor kitalálható, hogy diákról vagy alkalmazottról, vezetőről vagy fizikai munkásról van szó. A női cipők szerint viszont azt is ki lehet deríteni, hogy egyedülálló, hajadon, szingli, elvált, vagy családos az illető. A tudósok arra a felfedezésre jutottak, hogy életünk különböző szakaszaiban is különböző cipőket viselünk. És ez nem csak az életkort, a gazdagságot tükrözi, hanem a lelki állapotot vagy a kapcsolatokat is.

2022. június 10. 10:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24

Átadták az Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait

2022. június 13. 17:27

A háborúhoz köthető kibertámadásokat elemzi az ESET

2022. június 2. 20:15