Mikor jöhet jól a konténeres szemétszállítás?

forrás: Prím Online, 2022. május 1. 13:07

Nem egy szokatlan utcakép, amikor egy felállványozott ház előtt, ahonnan fúrás-faragás hallatszik ki, több konténer is áll telepakolva különböző építési törmelékekkel. De mit is lehet egész pontosan ezekbe a konténerekbe helyezni, és hogyan lehet szükség esetén a legkönnyebben hozzájutni egyhez?

Lomtalanítás konténer segítségével

 

Normál esetben a lomtalanítás kitűnő alkalmat nyújt arra, hogy a nagydarabos hulladékoknak végre búcsút inthessünk. Azonban ha a felújítás éppen most áll ott, hogy szükség lenne egy csomó lomot kidobni vagy éppen most van idő a garázs kipakolására, akkor ennél gyorsabb megoldásra van szükség. 

 

A konténeres lomtalanítás a legkényelmesebb és legegyszerűbb módszere annak, hogy megszabaduljunk nagyobb mennyiségű lomtól. Rakhatunk bele régi bicikliket, bútorokat, feleslegessé vált játékokat, de akár ruhákat vagy textíliát is. Egyrészt pontosan akkor van ott, amikor szeretnénk, másrészt nincsenek súlykorlátozások, mint a hulladékudvarokban.


 

Búcsú az építési törmeléktől: sittszállítás konténerrel

 

Az építkezés okozta sok stresszhez csak hozzátesz az a kérdés, hogy mégis mi legyen a sok törmelékkel? A legegyszerűbben konténerrel lehet ezt is elszállítani. Az előzetes megbeszélés után gyorsan, sokszor még aznap kiszállítják a konténert, és felár nélkül akár egy hétig is maradhat. 

 

A konténerbe pakolható építési és bontási törmelék, tiszta sitt, betondarabok, nyílászárók kerete, egyéb kő, kavics, építőanyagok csomagolóanyaga, de akár egyéb felújításból származó törmelék és hulladék is.

 

Egyes cégek, mint például a Konténer Guru, azt is lehetővé teszik, hogy ne kelljen szétválogatni a hulladékot, hanem vegyesen elszállítják konténeres sittszállítás esetén. Vegyesen pakolt konténernél egyedül arra kell figyelni, hogy a szóródó anyagot, sittet alulra kell rakni, míg a szemetet, zöldhulladékot és más, nem szóródó anyagokat lehet felülre.

 

Amikre érdemes figyelni konténerrendelés előtt

 

Először is át kell gondolni, hogy mekkora mennyiségű hulladékot szeretnénk elszállíttatni és ennek megfelelő méretű és mennyiségű konténert rendelni. Arra is oda kell figyelni, hogy veszélyes hulladék ne legyen a konténerbe pakolt dolgok között. Egy konténer lerakásához és felvételéhez a szállító teherautónak megfelelő helyre lesz szüksége. Magánterület esetén kellő nagyságú beállóra lesz szükség. Ha a konténer közterületre kerül, a helyi önkormányzattól lehet kérni területfoglalási engedélyt. Az engedély elbírálási ideje jellemzően 7-14 nap, ezt érdemes figyelembe venni konténerrendelés esetén.

 

Konténerekkel gyorsan, könnyen elintézhető nagyobb mennyiségű hulladék elszállítása is. Nem kell súlyhatárokkal és a szállítás nehézségeivel törődni.


 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mikor jöhet jól a konténeres szemétszállítás?

Nem egy szokatlan utcakép, amikor egy felállványozott ház előtt, ahonnan fúrás-faragás hallatszik ki, több konténer is áll telepakolva különböző építési törmelékekkel. De mit is lehet egész pontosan ezekbe a konténerekbe helyezni, és hogyan lehet szükség esetén a legkönnyebben hozzájutni egyhez?

2022. május 1. 13:07

Volna mit javítani a szexuális életeden?

Hiába, az ember már csak ilyen. Ha nincs partnere, akkor partnerre vágyik, ha pedig már megvan a partner, akkor a minél fantasztikusabb együttléteket tűzi ki célul. Te is így vagy ezzel? Nyugi, nem vagy egyedül!

2022. május 1. 13:03

Legyen az otthonod az oázisod!

Talán nem is olyan észszerűtlen elvárás ez, hiszen az otthonod négy fala az a védőbástya, ami biztosítja azt, hogy a külvilágból hazatérve meg tudj pihenni, ki tudd fújni magad, így aztán rendkívül fontos, hogy olyan környezetet teremts magadnak, amiben valóban el tudod engedni magad, azaz maximális szinten igazodik az igényeidhez, tükrözi a személyiséged.

2022. május 1. 11:55

Zajszennyezés és zajvédelem a munkahelyeken

A zajszennyezés láthatatlan veszély, amely akár komoly egészségügyi problémákat is okozhat. A közlekedési zajtól a koncertek hangerejéig a hangos vagy elviselhetetlen zajok halláskárosodást, stresszt és magas vérnyomást okozhatnak. 

2022. május 1. 11:50

Aranyos figurák a kert díszítőelemeiként

Szeretnéd feldobni valahogy a kertedet most, hogy beköszöntött a jó idő? Ne aggódj, ha nincs ötleted, hiszen mutatunk neked sok-sok kedves kerti törpét. Ezek a figurák minden udvarban gyönyörűen ékeskednek, és magukra vonzzák a tekinteteket. Nézz körül köztük te is!

2022. május 1. 10:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét a „Megbízható Munkaadók” között az SAP Hungary

2022. május 25. 12:15

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35