Nemzetközi szakmai találkozókat szervez a TIER Tech Hub az új budapesti irodájában

forrás: Prím Online, 2022. május 21. 12:10

Különleges előadásokkal indult újra a fővárosi Kotlin-fejlesztők közösségi élete május elején. A több elismert szakértőt is foglalkoztató TIER új központjában tartott Meetupon külföldi szakértők osztották meg a tapasztalataikat a résztvevőkkel. A szervezők az eseménysorozat újraindításával szeretnének hagyományt teremteni és innovatív megoldásokra inspirálni a hazai fejlesztői közösséget.

A Makery szoftverfejesztő ügynökségből létrejött TIER Tech Hub új irodájában, az ikonikus K6 épületében tartották meg a hazai Kotlin közösség első idei találkozóját. Az új, tágasabb térben, barátságos hangulatban, közel 25 résztvevő előtt hangzottak el érdekességek a szakma legjobbjaitól. A TIER budapesti fejlesztőközpontjában a vendéglátók szakértője mellett két nemzetközileg elismert előadó is bejelentkezett online. Amanda Hinchman-Dominguez, az amerikai e-kereskedelmi lánc, a Groupon mérnöke az Androidos programozás egyik fontos területéről, a ’memory leak’ problémák kezeléséről, a török Kaan Enes Kapici pedig a jól érthető, átlátható és hatékony kódolás alapelveiről beszélt. 

 

A TIER Tech Hub hazai szakértője, Juhos István egy érdekes újdonságról, a Jetpack Compose UI tesztekről beszélt, amelyek jelentősen megkönnyíthetik a felkészült programozók dolgát. „Ezekkel az előadásokkal és beszélgetésekkel az a célunk, hogy segítsük és inspiráljuk egymást. Szeretnénk megosztani a legújabb ötleteinket a közösséggel és mi is nyitottak vagyunk az ő gondolataikra – mondta el Juhos István az eseményről. – A Meetupok nagyszerű lehetőséget adnak a személyes fejlődésre és a kapcsolatépítésre, nagyon örülök, hogy a TIER támogat ebben minket.” 

 

A TIER Tech Hub belvárosi központja a jövőben rendszeres Termékfejlesztői találkozókat tervez, amelyeken a Kotlin és Swift mellett helyet kap a backend fejlesztés, a dizájn vagy a termék menedzsment is. A TIER Meetupok mellett a helyszín a külső rendezvények előtt is nyitva áll, a csapat célja, hogy segítse a főváros innovatív szakmai közösségeit. A modern berendezésű, impozáns Meetup tér több mint 50 fő befogadására alkalmas, hamarosan pedig felújítás kezdődhet, hogy az iroda igazodjon a TIER arculatához. A vállalat egyik legnagyobb IT központjaként a budapesti Tech Hub nemcsak innovatív megoldásokért felel, a nemzetközi tapasztalatok összegzése és TIER közösség építése is a feladataik közé tartozik. 

 

Zsédely Balázs

 

„Nagyon örültünk, hogy újra Meetupot tarthattunk, nagyon fontos számunkra, hogy a helyi közösség katalizátoraként működjön a TIER Tech Hub. Számunkra ez több egy tudásmegosztási platformnál, olyan baráti- és szakmai kapcsolatok épülhetnek, amelyek meghatározhatják az életünket – mondta el Zsédely Balázs, a TIER Tech Hubok igazgatója. – Az első alkalom sikere után szeretnénk felpörögni és minél több hasonló találkozót, workshopot vendégül látni az év során, hosszabb távon pedig a közösségi élet pezsgő központjává szeretnénk válni." 

Kulcsszavak: TIER TIER Tech Hub

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar makettező cég innovatív 3D-s megoldásai a gyártás területén

Az utóbbi években a 3D nyomtatás és a hozzá kapcsolódó modell előállítási folyamatok a mindennapok részei lettek. A technológiával már városrészt, orvostechnikai eszközöket és ékszereket is készítenek, de van, ahol az általános iskolai oktatásban és a háztartásokban is használják. Nem létező, vagy sérült elemeket alkotnak virtuálisan újra, majd állítják elő ismét, hogy azok az eredetivel azonos módon működhessenek felhasználási területükön. Egy magyar cég a makettezés mellett úttörőnek számító területeken is használja a file to factory és a reverse engineering megoldásokat.

2023. március 25. 15:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48