Hangolódj velünk a Budapesti Nagy Sportágválasztóra!

forrás: Prím Online, 2022. május 25. 17:21

Egy helyszín, ingyenesen több tucat hangszer és száz sportág, rengeteg sportikonnal, május 27-28-án a kőbányai Merkapt Spotközpontban.

Kerestél, kutattál, de még nem találtál rá arra a sportágra, melyet szívesen űznél akár egyesületi keretek között? Megismerkednél és kipróbálnál olyan mozgásformákat, melyek kevésbé népszerűek és ismertek, de annál különlegesebbek és izgalmasabbak? Találkoznál személyesen hazánk legeredményesebb, olimpiai, világ-, és Európa-bajnok sportolóival egy aláírás, fotó erejéig?

 

 

Amennyiben a fenti kérdések bármelyike foglalkoztat, nincs mese, irány a Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó!

 

A helyszínen 100 sportág, több mint 20 hangszer, 20 000 látogató, olimpiai, világ-, és Európa-bajnok sportolók, neves zenészek, szakképzett oktatók. Ez mind a Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó, amely május 27-28-án (péntek-szombat) 9 és 17 óra között várja a látogatókat a Merkapt Sportközpontban (Budapest, X. kerület, Maglódi út 12/A).

 

 

 

A sportági helyszíneken szakképzett edzők segítségével lehetőség nyílik a kitelepülő sportágak kipróbálására, valamint bemutatók, nyílt edzések formájában a közönség az alapokon túl is beleláthat egy-egy mozgásforma világába. Ezen felül az eseményen a látogatók találkozhatnak, sőt együtt is sportolhatnak a megjelenő olimpikonokkal, élsportolókkal.

 

Akikkel biztosan találkozhatunk:

Késely Ajna, Szabó Gabriella, Mutina Ágnes, Drávucz Rita, Dr. Kiss Gergely, Storcz Botond, Milák Kristóf, Baji Balázs, Kiss Balázs, Fekete Gergő, Galántai Richárd, Seregély Máté, Mocsai Tamás, Bernek Péter, Gémesi Csanád, Hosnyánszky Norbert, Cseh László, Decker Ádám.

 

Teljes műfaji, hangszeres és előadói palettával várja idén is a látogatókat a Nagy Hangszerválasztó!
Hangszerbemutató és -simogató, valamint kedvébresztő muzsikaszó egyaránt része a kétnapos programsornak.

 

A nagy sikerrel debütáló ütős stand idén is szeretettel várja a dobok szerelmeseit. A hangulatról és a minőségről a világ-, könnyű- és népzenei dobosok dobshowja, valamint kétnapos kihelyezett tagozata gondoskodik a Nagy Hangszerválasztón. (Drumkiller Dobcentrum; Tető Terasz).

 

A fák között sétálva – az idei év újdonságaként – zenegyakorló fiatalok legjobbjai mutatják be a klasszikus, szimfonikus hangszereket. Leendő előadóművészekkel találkozhatunk többek között: a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium növendékeivel. Komplex helyszín a leggyakoribb és legfontosabb zenegyakorlási és -tanulási kérdések konzultációs pontja: a Zene Élmény állomás lesz a zeneligetben. Hangszerként megjelennek az első és népi hangszerek, de bepillanthatunk a zenei készségfejlesztés, a zeneírás és a hangszerkészítés titkaiba is. A pihenni vágyókat zenés mesék és játékok várják.

 

 

 

A rendezvény folyamán az élőzene megannyi hangulata és apparátusa kíséri a vendégeket. Fellép Fazekas András dobcsapata, a Duna Szimfonikus Zenekar és Fúvós Ötös együttese, a Deák Diák Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium kórusa Veres Borbála és Mezei János vezényletével. Vendégünk a Tutta Forza Zenekar fúvós csapata Bakó Rolanddal, valamint Gulyás Csilla hárfaművész és növendékei. Velünk lesz Vizeli Máté és a Tóth Aladár Zeneiskola népi vonós zenekara, az egyre derűsebb hangulat fokozásaként pedig a Hubay Jenő Zeneiskola klarinét – szaxofon zenekara Badó István vezetésével. A brácsa és az effektek lehetőségeinek világába a RockViola visz el, míg az ifjakat a Madách Gimnázium Énekkara képviseli Krasznai János vezényletével. Hoppál Bors és Hoppál Mihály BassPoetry egyedi zenei világot oszt meg a jelenlévőkkel, míg Nagy Mária a legkisebb zenebarátokat várja. A zenei színpad tehát a két rendezvénynap alatt a zene minél több arcát mutatja be. A felsoroltakon kívül Novák Anikó zeneszerző, népzenekutató is tiszteletét teszi az eseményen.

 

A kétnapos rendezvény pénteki napja továbbra is az előre bejelentkezett, pedagóguskísérettel érkező óvodai, iskolai gyerekcsoportoknak van fenntartva, pénteken 14 órától már mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a nagyközönségé, családoké.

 

Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó

2022. május 27-28-án, pénteken és szombaton, 9 és 17 óra között a Merkapt Sportközpontban.

A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Regisztráció: https://sportagvalaszto.hu/nagy-sportagvalaszto/

Facebook oldal: https://www.facebook.com/sportagvalaszto

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/648664646404332

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az állam lehet az egyik katalizátor a digitális ügyintézés terén

22 évvel ezelőtt, 2000. június 22-én írta alá Bill Clinton elnök az amerikai elektronikus aláírási törvényt, azóta ezt a napot “ESIGN Day” néven ismerik az Amerikai Egyesült Államokban. Ennek mintájára, 2021-ben Magyarországon is életre hívták az elektronikus aláírás napját. A kezdeményezés nem titkolt célja, hogy ösztönző szerepet játsszon a digitális folyamatok és az ehhez elengedhetetlen e-aláírás, e-hitelesítés hazai elterjedésében.

2022. június 30. 09:58

A Check Point a videórendszer megoldások számára kínál IoT-biztonságot

Az új partneri együttműködés révén a Check Point IoT nanotechnológiája beépül a Provision-ISR biztonsági videórendszer eszközökbe, aminek köszönhetően azok az iparág legbiztonságosabb CCTV kameráivá válnak.

2022. június 29. 19:45

Elektronikai nagyvállalat a családbarát munkahelyek között

Az elektronikai tervezés, gyártás is lehetséges családbarát szempontok érvényesítésével. A Jabil Circuit Magyarország Kft. idén júniusban érdemelte ki a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, amelynek ünnepélyes átadására 2022. június 29-én került sor. A 4 000 főt foglalkoztató tiszaújvárosi gyár a családok életét is megkönnyítő rugalmas munkavégzésre, különböző kedvezményekre, közösségi programokra is lehetőséget biztosít.

2022. június 29. 18:12

A Nikon két új készülékkel jelentkezik

A Nikon bejelentett egy kisméretű, magasabb kategóriát képviselő vlogger fényképezőgépet, és egy rendkívül könnyen hordozható szupertelefotós fix objektívet.

2022. június 29. 16:43

Elindult a harmadik K&H Junior Rocket Kupa

2022. június 25-én, szombaton indult a harmadik K&H Junior Rocket League Kupa nyílt selejtezője a legkiválóbb csapatok részvételével, ahol a fiatalabb generáció is lehetőséget kap megmutatni tehetségét és elképesztő gyorsaságát. A selejtezőn szereplő legkiválóbb csapatok július 9-én, az MTK Budapest E-sport Arénában bizonyíthatnak a fődíjért! 

2022. június 29. 15:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24

Átadták az Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait

2022. június 13. 17:27

A háborúhoz köthető kibertámadásokat elemzi az ESET

2022. június 2. 20:15