Hadüzenet a váratlan leállásoknak

forrás: Prím Online, 2022. június 1. 11:21

Óránként akár 260 ezer dolláros veszteséget is okozhatnak a nem tervezett leállások a termelőcégeknek. A meghibásodások mellett az áramkimaradás a leggyakoribb ok a gépek leállására, azonban már vannak olyan szünetmentes tápegységek, amelyek az ipari vállalatokat is segíthetik az ilyen helyzetekben. 

Tarthatatlanná váló határidők, tönkrement alapanyagok, extra költségek, sérülő reputáció – számos negatív következménye lehet a termelőcégeknél a nem tervezett leállásoknak, és igen költséges is lehet egy ilyen incidens a vállalkozásoknak. Az Aberdeen Research elemzőcég például azzal számolt, hogy óránként akár 260 ezer dollárba is kerülhet egy cégnek, ha váratlanul leállnak a gyártó berendezései. 

 

A nem tervezett leállások egyik fő oka a gépek meghibásodása, viszont a váratlan áramkimaradások is a leggyakoribb gondok közé tartoznak. Magyarország szerencsére viszonylag jó helyzetben van ebből a szempontból, hiszen a Világbank adatai alapján 2019-ben havonta átlagosan 0,6 áramszünettel kellett szembesülnie egy hazai vállalkozásnak. Figyelmeztető jel lehet ugyanakkor, hogy hat év alatt duplájára nőtt ez az érték, mivel 2013-ban még csak 0,3 volt. 

 

 

Míg a berendezések meghibásodásának megakadályozásában a szakszerű üzemeltetés és az időben végzett karbantartás segíthet a cégeknek, addig az áramszünet hatásainak enyhítését a szünetmentes tápegységek (UPS) biztosíthatják. 

 

"Amikor a kereskedelmi és ipari alkalmazásokban az áramvédelem és az akkumulátoros tartalékolás kérdését mérlegelik, az üzemeltetőknek az áramellátás megbízhatóságára kell összpontosítaniuk, és figyelembe kell venniük az állásidő magas költségeit. Ha az áramellátás nem szabályozott, az számos problémához vezethet, beleértve az adatvesztést és azt, hogy az automata gépeket a nulláról kell újraindítani a kiesések után. A Schneider Electric Easy-UPS megoldása segít a kereskedelmi és ipari környezetben dolgozó üzemeltetőknek abban, hogy távfelügyelettel és távmenedzsmenttel biztosítsák az irányítást, és így teljes mértékben megvédjék beruházásukat" – mondta el Vincenzo Salmeri, a Schneider Electric Kereskedelmi és Ipari Secure Power divíziójának alelnöke. 

 

A Schneider Electric legújabb, Easy-UPS ipari felhasználásra szánt szünetmentes tápegysége 2022-ben világszerte elérhető lesz. A terméket az OEM (Original Equipment Manufacture) gyártók és a rendszerintegrátorok igényeit figyelembe véve tervezték. A könnyen telepíthető és szervizelhető készülék kialakítása lehetővé teszi az egyszerű integrációt az ipari vezérlőberendezésekbe, robusztus kialakításának köszönhetően pedig széles hőmérséklettartományban alkalmazható, akár 50°C-ig. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05