Hétezer dollárt játszott össze egy háromtagú magyar csapat

forrás: Prím Online, 2022. június 1. 14:59

Hatalmas magyar sikerrel zárult a világ első offline kriptojátékokhoz kapcsolódó versenye Dubajban, amit egy arab sejk kezdeményezésére bonyolítottak le május utolsó hétvégéjén. A Spider Tanks nevű játékban jeleskedő, Fana (Simon Zoltán), Spoilerr (Komjáti Dominik) és wookiehentes (Szurkos Mátyás) összetételű csapat veretlenül nyerte meg a meghívásos tornát és ezzel a hétezer dolláros fődíjat is. Mester Ádámot, a Kripto Akadémia Gaming csapatmenedzserét mindeközben az a megtiszteltetés érte, hogy műsorvezetőnek kérték fel a verseny mindkét napjára.

Elképesztő magabiztossággal verték végig a teljes mezőnyt magyar gamerek az első offline kriptojátékokhoz kapcsolódó versenyen múlt hétvégén Dubajban, mely abban különbözik a hagyományos e-sporttól, hogy a játékokban NFT-ket vásárolva bevételre is szert tudnak tenni az emberek.

 

Fana (Simon Zoltán), Spoilerr (Komjáti Dominik) és wookiehentes (Szurkos Mátyás) év elején álltak össze csapatként. A szervező Metacon online versenyein kimagaslóan jól szerepeltek, ezért is kaphattak meghívást két thaiföldi, két nigériai és egy német-svéd csapat mellett a fényűző körülmények közt megrendezett tornára.

 

A fiatal srácok a Spider Tanks nevű játékban mozognak otthonosak, melynek lényege, hogy a csapatok három a három ellen NFT-tankokkal harcolnak egymás ellen. Háromféle játékmód létezik: az egyikben csirkéket kell elkapni és beszállítani egy dobozba, a másiknál egy zászlót kell megszerezni és maguknál tartani minél hosszabb ideig, a harmadiknál pedig minél több ellenséget kell eliminálni.

 

Ádám és csapata

 

Hideg fej és verseny előtt fél adag étel

A Kripto Akadémia Gaming magyar csapata már az első selejtezős napon megcsillogtatta a tudását, majd vasárnap az elődöntőben és a döntőben mindkét thaiföldi csapatot simán verve nyerték az egész tornát. Eredményük azért is szólt nagyot, mert ellenfeleik között bőven akadtak olyan profi e-sportolók, akik korábban profiként több millió dolláros versenyeken is indultak és hatalmas követőbázissal rendelkeznek a streaming platformokon.

 

Szurkos Mátyás, a csapat egyik tagja elmondta, a siker kulcsa az e-sportban a gyors és jó döntéshozatal, ez vezette el őket is a végső győzelemig.

 

„Versenyszituációkban jól kell tudni alkalmazkodni az ellenfelekhez. Még ha vesztésre is állsz, fontos, hogy ne szálljon el a fejed, mert emiatt rossz döntéseket lehet hozni. Higgadtság nélkül ez egyszerűen nem megy. A csapat számára az is fontos, hogy minden hibánkat megkeressük és kijavítsuk. A mérkőzéseinket éppen ezért mindig újranéztük, és ha valami gyengébben sikerült, azonnal átbeszéltük, mit kellene másként csinálnunk még úgy is, hogy nyertünk” – mutatott rá.

 

A versenyzők elmondták, fizikálisan és mentálisan egyaránt nagyon megterhelő egy ilyen intenzív tornán való részvétel. Az ujjak izmai rendkívül megterhelődnek, az esetenként akár 10-12 órás versenynapokon pedig kiemelt koncentrációra volt szükségük. A felkészüléssel kapcsolatban arról is beszéltek, a játék előtti utolsó étkezésnél mindig odafigyelnek, hogy az fél adag legyen, hiszen ha kevesebbet esznek, jobban pörög az agyuk is.

 

A fiúk érdekességként megemlítették, korábban soha nem találkoztak még személyesen, a csapat három tagja egyszerre egy helyen, egy időben most először a dubaji repülőtéren tartózkodott.

 

László, Mátyás, Ádám és Dominik

 

Ível felfelé a kriptojátékok népszerűsége 

A Metacon versenyén Mester Ádámot, a Kripto Akadémia Gaming csapatmenedzserét egyébként felkérték, hogy másodmagával műsorvezetőként közvetítse a helyszínen a látottakat a több ezer helyszínen tartózkodó és a versenyt online követő nézők számára.

 

A győztes magyar csapat tagjai hétezer dolláros fődíjjal gazdagodtak, továbbá a szervezők jóvoltából 12-13 ezer dollár értékű NFT-t kapnak majd a játékban, amit az online piactéren pénzzé tudnak majd tenni.

 

A Kripto Akadémia Gaming januárban tesztüzemben indult 20 emberrel, majd alig néhány nap alatt 750 ember csatlakozott hozzájuk, akik érdeklődnek a kriptojátékok iránt. Mester Ádám elmondta, csapatuk folyamatosan bővül, ami nem véletlen, hiszen ha valaki ügyes, akkor akár napi pár óra játékból is komoly kiegészítő jövedelmet tud magának bebiztosítani.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A sokszínűség, egyenlőség és az elfogadás népszerűsítéséért kapott elismerést a Schneider Electric

Egymás után a negyedik évben is a Sokszínűségi Vezetők közé sorolta a Schneider Electric-et a Financial Times. Az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat ráadásul a Forbes és a Refinitiv listáján is a munkahelyi sokszínűség, az egyenlőség és az elfogadás világvezetői közé került. Ezzel elismerték a cég hosszú ideje tartó törekvéseit, miszerint egy igazságosabb és méltányosabb társadalomért dolgoznak. Ennek kézzel fogható eredményeit mára a mindennapokban is tapasztalhatják cég dolgozói.

2022. december 4. 16:43

Új, innovatív szereplő a kiberbiztonsági piacon

A világszerte információtechnológiai szolgáltatásokat nyújtó, Magyarországon is több mint 750 embert foglalkoztató Unisys, valamint a multicloud piacon aktív Faction bejelentette, hogy közösen kínálnak majd teljes körű megoldásokat az adatvédelem, a kiberbiztonsági helyreállítás és az üzletmenet-folytonosság területén. A felek kiemelték, hogy mind helyben telepített rendszerekhez, mind többfelhős környezetben elérhetővé teszik a közös szolgáltatásokat.

2022. december 4. 13:56

Magyar megoldás született a rezsicsökkentésre házi napelemekkel

Október végén hirtelen befékezett a házi napelem-telepítések hazai piaca. A visszatáplálási lehetőség teljes megszüntetésével sokak leállították, vagy el sem kezdték az ilyen típusú beruházásokat, mert a bejelentett változtatással az újonnan belépő háztartások számára a legrosszabb forgatókönyv vált valóra. 

2022. december 4. 12:03

Így előzhetik meg a cégek a jövő évi papírlavinát

Az M30-as nyomtatvány a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) rendszeresített igazolásmintája a munkavállalók részére a személyi jövedelemadó bevallásához, amelyet a munkáltató állít ki. Ez az egyik legalapvetőbb adóügyi dokumentum, amelyet minden bejelentett munkahellyel rendelkező dolgozónak meg kell kapnia határidőre munkáltatójától. A nyomtatványt természetesen cégszerűen alá is kell írni mielőtt az alkalmazottak megkapják.

2022. december 4. 10:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55