MI és mi: a mesterséges intelligencia hatása a mindennapi életünkre

forrás: Prím Online, 2022. június 4. 10:11

A Neumann Társaság eddig online formában lebonyolított, nagysikerű meetup-sorozata ezúttal visszaköltözik a személyes térbe, és június 9-én 16 órakor a Dunapark Kávéház és Étteremben (1137 Budapest, Pozsonyi út 38.) kerül megrendezésre. A nyári szünet előtt ez lesz az utolsó ilyen rendezvényünk. A meetup témája a mesterséges intelligencia (MI).

A MI egyre elterjedtebb használata folyamatosan átalakítja az életünket, hatással van mindennapjainkra. Számos fórum foglalkozik ennek technikai, technológiai kérdéseivel. Mi ezúttal azt szeretnénk inkább megvizsgálni és előtérbe helyezni, hogy hol és hogyan találkozunk majd ezzel magánemberként vagy szakmai életünkben, milyen határokat lehet és kell felállítani, hol van ebben az állam szerepe, illetve milyen etikai problémákat vet fel a mindennapok során.

 

A témát két szakértő segítségével járjuk körül. Egyik szakértőnk Dr. Tilesch György, a PHI Institute for Augmented Intelligence elnöke, a MI és innováció világszerte elismert szakértője és tanácsadója. Több évtizede tevékenykedik MI-ökoszisztémák iparágközi közvetítőjeként, a tavaly magyarul is megjelent Mesterség és intelligencia című bestseller társszerzője, a Harvard Experfy tanácsadó testületének tagja és a Neumann Társaság mesterséges intelligencia nagykövete.

 

 

Másik szakértőnk Dr. Vadász Pál, a Montana Tudásmenedzsment Kft. alapító ügyvezetője, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információs Társadalom Kutatóintézetének vezető kutatója, egyszersmind a tíz főnél kisebb ügyvédi irodák Európai Uniós MI-stratégiáját kidolgozó munkacsoport szakértője, a Neumann Társaság elnökségének állandó tanácsadója.

 

A meetup során várjuk a résztvevők kérdéseit és felvetéseit is.

 

A helyek száma a terem befogadóképességének függvényében korlátozott. A részvételi díj 4.000 Ft, a Neumann Társaság tagjai számára viszont ingyenes.

 

Regisztrációs link: https://forms.office.com/r/WvJcu2NMK2

Hely: Dunapark Kávéház és Étterem, Budapest, 1137 Pozsonyi út 38.

Dátum: 2022.06.09.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Erőszakos mese miatt bírságolta meg a közrádiót a Médiatanács

A Kossuth rádióban sugárzott tibeti népmese erőszakos jelenetei szorongást válthatnak ki a gyermekekből, ezért a testület kétszázezer forintra bírságolta a rádió médiaszolgáltatóját. A Médiatanács csekély súlyú jogsértések miatt figyelmeztetésben részesítette a Hír TV és az FM 103.9 – A ROCK rádió szolgáltatóit.

2022. július 1. 19:56

Megérkezett a Huawei csúcskategóriás vezeték nélküli fülhallgatója

Július 4-től hazánkban is megvásárolható az Isztambulban pár napja bemutatott Huawei Freebuds Pro 2. A gyártó legújabb, csúcskategóriás vezeték nélküli fülhallgatója prémium technológiai megoldásokkal, személyre szabott hangzással, továbbfejlesztett aktív zajszűréssel érkezik. 

2022. július 1. 18:31

TOP3-ban a Vodafone a legnyitottabb hazai vállalatok listáján

A nemzetközi Pride hónap alkalmából közzétett új kampánya keretében végzett országos felmérést*  a Nyitottak vagyunk társadalmi vállalkozás, amely eredményeként a Vodafone ezüst minősítéssel bekerült a három legnyitottabb hazai vállalkozás közé. A kérdőíves felmérés a hazai nagyvállalatok körében a munkavállalók munkahelyi biztonságérzetét és elkötelezettségét kutatta. Az Open Survey független szakértők bevonásával nem csak az LMBTQ közösségek, de számos kisebbség munkahelyi jólétét is vizsgálta. 

2022. július 1. 16:50

Elégedettebbek a magyarok a digitális munkahelyeken

A DreamJobs állásportál friss kutatása szerint a magyar munkavállalók kétharmada már a pandémia előtt is használt digitális megoldásokat feladatai teljesítésére. Kiderült, hogy minél nagyobb egy vállalat mérete, annál több területen élnek online eszközökkel, és minél több ilyen módszer áll a dolgozók rendelkezésére, annál vonzóbbá válik a munkahelyük. A digitális felületek használata alig okoz gondot a mindennapokban, ráadásul összetartóbb és gyorsabban dolgozó csapatok alakultak ki alkalmazásukkal. Az egyéni tapasztalatokban is jól teljesítenek az internetes megoldások; úgy a munkavégzés hatékonyságában, mint a személyes kapcsolatok és bizalom kialakításában.

2022. július 1. 15:19

A webáruházak sikere múlhat a futárcégen

Mivel a vásárlók számára a szállítás gyorsasága és a biztonság egyaránt fontos szempontok az online vásárlásnál, a webáruházak sikerében meghatározó lehet, hogy milyen futárszolgálatot választanak. A több ezer hazai webáruházzal dolgozó Packeta szakemberei hét pontban foglalták össze, mire érdemes figyelnie egy online kereskedőnek az automatahálózattól a mobilapplikációig.

2022. július 1. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24