Emlékérmet vehette át a Parlamentben a Vodafone Magyarország Alapítvány

forrás: Prím Online, 2022. június 6. 10:23

Az Országházban tartotta péntek délelőtt díjátadó ünnepségét a fennállásának 74. évfordulóját ünneplő Országos Mentőszolgálat (OMSZ), melynek keretében a Vodafone Magyarország Alapítványt a Magyar Mentésügyért Emlékérem elismerésben részesítették. Az Alapítvány hosszú évek óta dolgozik szoros együttműködésben az OMSZ-szel, közös munkájuk mérföldköve a 2020-ban életre hívott ÉletMentő applikáció.

A Magyar Mentésügyért Emlékéremmel az Országos Mentőszolgálat a legkiválóbb mentődolgozók mellett azokat a személyeket, szervezeteket is díjazza, akik rendkívüli munkájukkal elősegítették a magyarországi mentőszolgálat munkáját. 

 

Az ÉletMentő applikációt megvalósító Vodafone Magyarország Alapítvány díját a kuratórium elnöke, Dr. Charaf Hassan vette át az Országház Felsőházi termében, melyet Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója és Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese közösen adott át.

 

 

„Hatalmas elismerést jelent a Vodafone Magyarország Alapítvány tevékenységének, hogy az ÉletMentő applikáció alkotóiként idén a díjazottak közé kerülhetettünk. Az Alapítvány egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a digitalizáció segítségével az élet számos területén valósítson meg olyan elképzeléseket, amelyek társadalmilag hasznosak, széles rétegeket érnek el és általuk egyszerűbbé tehetjük a jövőt. Ezért is nagy öröm számunkra, hogy egyre többen töltik le és használják az applikáció különböző funkcióit.” – mondta el Dr. Charaf Hassan, a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának elnöke.

 

„Az ingyenes Életmentő applikáció vészhelyzetben valóban hasznos segítséget jelent, hiszen megkönnyíti, gyorsítja a segélyhívást és számos egyéb, okos funkcióval is szolgál a ma már több mint félmillió magyar felhasználónak. Köszönjük a Vodafone Magyarország Alapítványnak, hogy támogatja ezt a közjót szolgáló, hasznos innovációt.” – mondta Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. 

 

Már 580 ezren töltötték le az ÉletMentő applikációt

A Vodafone Magyarország Alapítvány és az OMSZ 2020 januárjában indította el az ÉletMentő applikációt, amely digitalizálta a segélyhívást, de számos egyéb kiegészítő funkciójának köszönhetően a hétköznapokban is hasznos segítség a felhasználóknak. Az ingyenesen letölthető alkalmazás mára több mint 580 ezer ember okoseszközén található meg és már ukrán nyelven is elérhető. A felhasználók könnyedén tárolhatnak az applikációban egészségügyi adatokat, amelyek segélyhívás esetén rögtön a mentősök rendelkezésére állnak. A pontos helymeghatározó funkciónak köszönhetően pedig nem csak a segítség ér könnyedén célba, de a közeli gyógyszertárak, kórházak és defibrillátorok listája is egyszerűen elérhető. A mentők nem csak a bajbajutott személy tartózkodási helyét, hanem telefonjának töltöttségi szintjét is látják, ami a készülék lemerülése esetén hasznos információval szolgálhat. A chatbot funkciónak köszönhetően az alkalmazást érintő telepítési és felhasználási kérdésekkel kapcsolatban hatékonyabban jutnak információhoz a felhasználók, emellett a chatbot kérdezz-felelek formában az elsősegélynyújtást is támogatja. 

 

Az ÉletMentő megalkotásával a Vodafone Magyarország Alapítvány és az OMSZ közös célja volt egy olyan alkalmazás létrehozása, amely mindenkori és azonnali egészségügyi segítséget nyújt a felhasználók számára.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Korszerű tudás az állásszerzésért

Folytatja nagysikerű képzési programját a Microsoft: a LinkedIn-nel együttműködve világszerte 10 millió embert terveznek bevonni olyan képzésekbe, amelyek a digitális szektorban nagyon keresett hat szakterületen kínálnak tudást, és ezzel jobb esélyt az elhelyezkedésre. 350 ingyenes kurzus indul hét nyelven, ezekben a szakmákban: ügyintéző, projektmenedzser, üzleti elemző, rendszergazda, szoftverfejlesztő, adatelemző. A bizonyítvány megszerzői LinkedIn jelvénnyel adhatják tudtára a munkaadóknak, milyen szakterületeken szereztek jártasságot.

2022. december 2. 18:36

Több tucatnyi elismerést kaptak az LG innovációi a CES 2023 bíráitól

Az LG Electronics (LG) legújabb életmód-megoldásainak technológiai és dizájnbeli kiválóságát ezúttal is számos elismeréssel jutalmazták: a vállalat több mint két tucat CES 2023 innovációs díjat érdemelt ki. Ezek között az LG OLED készülékei a legkiemelkedőbb megoldásoknak odaítélt Best of Innovation díjból hármat is bezsebeltek a számítógépes perifériák, játékok és videokijelzők kategóriáiban.

2022. december 2. 17:00

Újabb világbajnokságon szoríthatunk a Magyar E-sport Válogatottnak

Megkezdte szereplését a Magyar E-sport Válogatott a Balin zajló 14. IESF Világbajnokságon, ahol nemzeti kiválóságaink a Counter-Strike: Global Offensive és a Tekken 7 játékokban állnak rajthoz. Elsőként CS:GO-csapatunk lépett a virtuális küzdőtérre Bulgária ellen magyar idő szerint ma reggel 8 órakor, szombaton pedig már hazánk legjobb Tekken 7-versenyzőjének is szurkolhatunk a csoportmérkőzések során. A Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) egyúttal a világbajnokságot kísérő szakmai rendezvényre is meghívást kapott: a magyar fejlesztésű videójátékos-kompetenciamérést, a Vajákot mutatja be a nemzetközi e-sport-közösség számára.

2022. december 2. 15:21

97 éves a magyar rádió-műsorszórás

1925. december elsején indult el Magyarországon a rendszeres rádiósugárzás. Az évfordulóról közös ünnepségen emlékezett meg a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Média Klub szakosztálya, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Postamúzeum.

2022. december 2. 12:39

Így teszi fejlettebbé az ipari 5G az AMR-alkalmazásokat és teljesítményüket

Új napra virrad a negyedik ipari forradalom, mivel az 5G-s mobil vezeték nélküli szabvány régóta várt lehetőségeket teremt az ipari dolgok internete (IIoT) számára. Ez pedig azt jelenti, hogy az autonóm mobil robotok (AMR-ek) is élvezhetik a következő generációs nagy sebességű hálózat előnyeit.

2022. december 2. 11:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55