Emlékérmet vehette át a Parlamentben a Vodafone Magyarország Alapítvány

forrás: Prím Online, 2022. június 6. 10:23

Az Országházban tartotta péntek délelőtt díjátadó ünnepségét a fennállásának 74. évfordulóját ünneplő Országos Mentőszolgálat (OMSZ), melynek keretében a Vodafone Magyarország Alapítványt a Magyar Mentésügyért Emlékérem elismerésben részesítették. Az Alapítvány hosszú évek óta dolgozik szoros együttműködésben az OMSZ-szel, közös munkájuk mérföldköve a 2020-ban életre hívott ÉletMentő applikáció.

A Magyar Mentésügyért Emlékéremmel az Országos Mentőszolgálat a legkiválóbb mentődolgozók mellett azokat a személyeket, szervezeteket is díjazza, akik rendkívüli munkájukkal elősegítették a magyarországi mentőszolgálat munkáját. 

 

Az ÉletMentő applikációt megvalósító Vodafone Magyarország Alapítvány díját a kuratórium elnöke, Dr. Charaf Hassan vette át az Országház Felsőházi termében, melyet Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója és Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese közösen adott át.

 

 

„Hatalmas elismerést jelent a Vodafone Magyarország Alapítvány tevékenységének, hogy az ÉletMentő applikáció alkotóiként idén a díjazottak közé kerülhetettünk. Az Alapítvány egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a digitalizáció segítségével az élet számos területén valósítson meg olyan elképzeléseket, amelyek társadalmilag hasznosak, széles rétegeket érnek el és általuk egyszerűbbé tehetjük a jövőt. Ezért is nagy öröm számunkra, hogy egyre többen töltik le és használják az applikáció különböző funkcióit.” – mondta el Dr. Charaf Hassan, a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának elnöke.

 

„Az ingyenes Életmentő applikáció vészhelyzetben valóban hasznos segítséget jelent, hiszen megkönnyíti, gyorsítja a segélyhívást és számos egyéb, okos funkcióval is szolgál a ma már több mint félmillió magyar felhasználónak. Köszönjük a Vodafone Magyarország Alapítványnak, hogy támogatja ezt a közjót szolgáló, hasznos innovációt.” – mondta Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. 

 

Már 580 ezren töltötték le az ÉletMentő applikációt

A Vodafone Magyarország Alapítvány és az OMSZ 2020 januárjában indította el az ÉletMentő applikációt, amely digitalizálta a segélyhívást, de számos egyéb kiegészítő funkciójának köszönhetően a hétköznapokban is hasznos segítség a felhasználóknak. Az ingyenesen letölthető alkalmazás mára több mint 580 ezer ember okoseszközén található meg és már ukrán nyelven is elérhető. A felhasználók könnyedén tárolhatnak az applikációban egészségügyi adatokat, amelyek segélyhívás esetén rögtön a mentősök rendelkezésére állnak. A pontos helymeghatározó funkciónak köszönhetően pedig nem csak a segítség ér könnyedén célba, de a közeli gyógyszertárak, kórházak és defibrillátorok listája is egyszerűen elérhető. A mentők nem csak a bajbajutott személy tartózkodási helyét, hanem telefonjának töltöttségi szintjét is látják, ami a készülék lemerülése esetén hasznos információval szolgálhat. A chatbot funkciónak köszönhetően az alkalmazást érintő telepítési és felhasználási kérdésekkel kapcsolatban hatékonyabban jutnak információhoz a felhasználók, emellett a chatbot kérdezz-felelek formában az elsősegélynyújtást is támogatja. 

 

Az ÉletMentő megalkotásával a Vodafone Magyarország Alapítvány és az OMSZ közös célja volt egy olyan alkalmazás létrehozása, amely mindenkori és azonnali egészségügyi segítséget nyújt a felhasználók számára.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A nyár végével sincs megállás a lakossági klíma-piacon

Nincs idő pihenésre a nyári főszezon után a klímás cégeknél – folyamatosan érkeznek a megrendelések annak ellenére, hogy betört az országba a hideg időjárás. A szakemberek arra számítanak, hogy egész ősszel érkeznek majd megkeresések és sokan már téli telepítéseket is beírtak a naptárba. A jelenség kialakulásában többek között a rezsiárak emelkedésének és a kedvezményes H tarifának van szerepe.

2022. október 3. 12:39

Föld hívja Holdat: tudománytörténelmi jelentőségű kísérletet reprodukáltak a Széchenyi István Egyetemen

A győri Széchenyi István Egyetem Honfy József Rádióamatőr Klubja megalakulásakor azt a célt tűzte ki maga elé, hogy minél messzebb élő rádióamatőrökkel vegyék fel a kapcsolatot rádióhullámok segítségével. A hallgatók legutóbb nem kisebb kísérletre vállalkoztak, minthogy távoli országokat a Holdon keresztül érjenek el.

2022. október 3. 11:20

Elindítja első, két vidéki várost összekötő gyűjtőjáratát a Dachser Magyarországon

A Liegl&Dachser első vidéki gyűjtőjárata október 3-tól Pécset és Zalaegerszeget köti össze, így a két vidéki telephely közötti útvonal kikerüli a pilisvörösvári logisztikai központot, ezzel a jövőben hatékonyabbá válik a szállítás a városokból. 

2022. október 3. 10:01

Innováció mentén szakad ketté a hazai vállalati szektor

Az RnD Strategy Kft. közösen a Kantar – Hoffman nemzetközi piackutató céggel az elmúlt 20 év legátfogóbb innovációs kutatását végezte el 2022 júliusában. A kutatás a soft kvóta régióra és fő nemzetgazdasági ágazatokra vonatkozva zajlott; ezek a mezőgazdaság, az ipar, a kereskedelem és a szolgáltatás.

2022. október 2. 14:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38