A DS Smith az ABB-t választotta üzeme automatizálási rendszerének korszerűsítésére

forrás: Prím Online, 2022. június 13. 11:15

Az ABB egyik régi ügyfele, a fenntartható csomagolóanyagokat gyártó DS Smith cég újabb megbízását nyerte el, melynek lényege az Egyesült Királyság területén működő Kemsley papírgyár magas szinten automatizált, összekapcsolt és biztonságos működéséről alkotott jövőkép gyakorlati megvalósítása.

A Kent megyében található papírgyár Európa második legnagyobb újrahasznosított rostalapú papírt előállító üzeme, mely 840.000 tonnát meghaladó éves termelési kapacitással büszkélkedhet. A cég működésének középpontjában a papír újrahasznosítása, illetve a fenntartható papír- és csomagolóanyag-gyártás áll, a Kemsley papírgyár állított elő az Egyesült Királyságban elsőként újrahasznosított könnyű papírt. Ez a termékkör a White Liner A, a White Liner B, a Dual Use, a Dual Use HP Plus, a Light Medium Plus, a Liner 3 és a Plasterboard Liners típusú papírtermékeket foglalja magába.

 

Az ABB az ABB Ability System 800xA elosztott vezérlőrendszer (DCS), valamint a PM3, PM4 és PM6 típusú papírgépeknek a korszerűsített papíripari géphajtások szállításával járul hozzá a papírgyár fejlődéséhez. A gyár teljes működési vertikumába integrálni kívánt továbbfejlesztett DCS rendszer alkotja majd azt a gerinchálózatot, amely biztonságos módon minden részterületet egyetlen rendszerbe fog össze a hatékonyabb automatizált működés és a karbantartási munkák megkönnyítése érdekében.

 

Adrian Clark, a DS Smith Kemsley papírgyár villamossági és automatizálásfejlesztési vezetője ismerteti az ABB gyáruk működésére gyakorolt hatását

 

Ezenkívül az ABB egyéves támogatási szerződés keretében a legújabb kiberbiztonsági beállításokat is a gyár rendelkezésére bocsátja, továbbá két új Virtual Measurement megoldást szállít a PM4 papírgéphez, melyek erőre és súlyra vonatkozó online számítások végrehajtását teszik lehetővé. A rendszer leszállítására várhatóan 2022 harmadik negyedévében kerül sor. A rendszer fokozatos bevezetése a hónapról hónapra végrehajtásra kerülő tervezett karbantartási programnak megfelelően megy majd végbe.

 

– Az ABB által biztosított konzultáció, ezen belül a számos online workshop és a folyamatos megbeszélések nagy segítséget jelentettek modernizációs projektünk legjobb megközelítésének meghatározásában. Az ABB csapata nagy szakmai hozzáértését tanúsítja, hogy tagjai tökéletesen átlátták jövőbe mutató ambícióinkat, és partnerként fognak együttműködni velünk gyárunk digitális átalakulásának levezénylésében – mondta Ben Jennings, a DS Smith cég Kemsley papírgyárának igazgatója.

 

– A DS Smith Európa és az Egyesült Államok egyik vezető papírgyártója, olyan cég, amelyik világos elképzelésekkel rendelkezik jövőbeni működéséről. A Kemsley papírgyár kiváló példája annak a gazdasági szereplőnek, amely kellő előrelátással készül a cellulóz- és papíriparban gyors ütemben kibontakozó általános digitalizációra – mondta Jan-Willem Bos, az ABB Pulp and Paper regionális iparági vezetője. – Örömünkre szolgál, hogy régóta fennálló kapcsolatot ápolhatunk a DS Smith-szel, és velük szorosan együttműködve mozdíthatjuk elő stratégiai átalakulásukat.

 

Az ABB a DS Smith-szel közösen ünnepelte a European Pulp & Paper Tour keretében 50. alkalommal lezajlott ügyféllátogatást.

 

Az ABB a világ több mint 50 országában képviselteti magát integrált digitális megoldásainak, automatizálási és villamosítási rendszereinek, valamint iparágközpontú termékeinek és szolgáltatásainak átfogó portfóliójával, hogy a papírgyártás valamennyi műveleti fázisának optimalizálásában ügyfelei segítségére lehessen. A csomagolóanyagok, a papírtermékek, a papíripari rostanyag és a cellulóz előállítását lefedő tevékenységével az ABB arra törekszik, hogy a költségek lefaragása mellett hozzájáruljon a rendelkezésre állás, a teljesítmény és a minőség javulásához.

 

Az ABB az ABB Ability System 800xA elosztott vezérlőrendszer (DCS), valamint korszerűsített papíripari géphajtások szállításával járul hozzá a DS Smith cég Kemsley papírgyárának korszerűsítési projektjéhez.

 

A DS Smith világszerte a fenntartható rostalapú csomagolóanyagok egyik piacvezető szállítója, melynek tevékenysége a papírhulladék újrahasznosításával és a papírgyártás különféle műveleteivel egészül ki. Olyan ágazatok értékláncának egyik központi szereplője, mint az e-kereskedelem, a napi fogyasztási cikkek és különféle iparágak.

 

A „Redefining Packaging for a Changing World” (A csomagolás újradefiniálása napjaink gyorsan változó világában) című célkitűzés-gyűjteményével, valamint Now and Next c. fenntarthatósági stratégiájával a DS Smith a körforgásos gazdaságra való átállás elkötelezett élharcosává lépett elő. Miközben a körforgásos gazdaságnak jobban megfelelő megoldásokat kínál ügyfeleinek és rajtuk keresztül a társadalom egészének, kiváltja a problémás műanyagokat, szén-dioxidot von ki az ellátási láncok működéséből és innovatív újrahasznosítási megoldásokat kínál. Testreszabott box-to-box 14 napon belül modellje, tervezési képességei és innovációs stratégiája rejtőzik a problémára adott válasz középpontjában.

 

A londoni székhelyű, illetve az FTSE 100 tagjaként működő DS Smith 34 országban folytatja tevékenységét, nagyjából 30.000 főt foglalkoztat, és az Ellen MacArthur Alapítvány stratégiai partnere. Története a Smith család által az 1940-es években alapított dobozgyártó vállalkozásokig vezethető vissza. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05