Idén is bárki jelölheti az IVSZ díjára az év digitalizációs projektjeit, digitális innovációit és szakembereit

forrás: Prím Online, 2022. június 17. 15:26

Az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért szakmai zsűrije idén is odaítéli a Gyurós Tibor-díjakat, amelyekkel az év digitalizációs projektjét és digitális innovációját, valamint év IT-menedzsere és az év digitális oktatás nagykövete munkáját ismerik el. Az elismerésre ezen az oldalon keresztül 2022-ben is bárki jelölhet projektet, innovációt és szakembert.

2022. szeptember 20-án az IVSZ már a huszonnegyedik alkalommal adja át a társaság egykori elnökéről, Gyurós Tiborról elnevezett díjakat, amelyekkel 2001 óta a hazai IKT-szektorban meghatározó szakemberek és kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalkozások tevékenységét ismeri el a szövetség.

 

Annak érdekében, hogy a nagy cégek óriásprojektjei mellett a fontos innovációt felmutató kisebb projektek is reflektorfénybe kerülhessenek, a szövetség honlapján keresztül bárki javasolhat olyan vállalkozást, projektet vagy szakembert, aki véleménye szerint méltó az elismerésre. A beérkező jelöléseket az IVSZ által felkért szakmai zsűri értékeli ki, és összesen négy kategóriában díjazza a hazai digitalizáció iránt elköteleződött  vállalkozásokat és szakembereket.

 

Az év menedzsere díj a Gyurós-díjak legrégebbi kategóriája, az IVSZ több mint 20 éve tünteti ki vele azokat az iparágon belül tevékenykedő, vezető beosztású menedzsereket, akiknek éves munkája a hazai digitalizáció kibontakozását a legjobban támogatta. Az elmúlt években olyan emberek kezébe került a díj, mint Csorba Gyula (Dorsum Zrt.), Birmacher Barnabás (Bitrise) vagy Csillag Péter (Starschema).  

 

 

Az év innovációja díj elsősorban induló vállalkozások elismerésére szolgál, célja pedig az, hogy növelje a vállalatok piacra jutási esélyeit, és az IVSZ platformot biztosíthasson a díjazottnak ahhoz, hogy ötleteit, innovációit megismerhessék a releváns piaci szereplők. E díjat a szövetség mindig olyan vállalkozásnak ítéli oda, amely a jövőben nagy eséllyel az iparág meghatározó piaci szereplőjévé válik. Minden évben ennek a díjnak a nyertese az IVSZ jelöltje a Digital Europe Future Unicorn Award-on, amelyet 2021-ben a korábbi kategóriagyőztes, az Oncompass Medicine el is nyert.

 

Az év digitalizációs projektje nevű díjjal az IVSZ azokat a már sikeresen lezajlott projekteket ismeri el, amelyek a digitális ökoszisztémában kiemelkedő jelentőségűek, emellett pedig megfelelnek a szakmaiság és a minőség követelményeinek. Kizárólag már sikeresen lezárult projekt, vagy több projekt részesülhet az elismerésben a zsűri döntésének megfelelően. Olyan projekteket találhatunk az elmúlt évek díjazottjai között, mint a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat együttműködésében megvalósuló ÉletMentő alkalmazás, a Lidl Magyarország Bt. rövid lejáratú termékeket automatikusan diszponáló MI rendszere, vagy a Waberer’s International mesterséges intelligencia projektje. 

 

A 2015 óta meghirdetett A digitális oktatás nagykövete kategóriával az IVSZ olyan oktatási területen tevékenykedő szakemberek munkáját ismeri el, akik munkájukkal a digitális oktatás ügyét segítik, felismerték a digitális készségek jelentőségét és a digitálisan képzett munkaerő javítása révén fontos szerepet vállalnak a hazai digitális gazdaság épülésében is. Koren Balázs, a Yettel HiperSuli programjának szakmai vezetője, Sisák Zoltán, a HTTP Alapítvány kuratóriumi elnöke, illetve Dr. Cser-Palkovics András polgármester voltak a legutóbbi években a díj tulajdonosai.

 

A jelölési és elbírálási folyamat főbb lépései  

● Jelölési időszak: 2022. június 15-től július 24. 23:59-ig

● A jelöltek pályázati anyagainak leadásának határideje: 2022. július 25-től augusztus 14-ig

● A szakmai zsűri kiértékelése: 2022. augusztus végén

● Ünnepélyes díjátadó: szeptember 20-án, az IVSZ MENTA Konferenciáján, a siófoki  Hotel Azúrban

 

A Gyurós Tibor-díj 2021-es nyertesei:

● Az év menedzsere – Nyisztor József, a Training360 ügyvezető igazgatója

● A digitális oktatás nagykövete – Zsigó Zsolt, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium mesterpedagógusa

● Az év innovációja – YourAnastomosis, érsebészeti eljárások elsajátítását élethű szimulációval segítő megoldás

● Az év digitalizációs projektje – CHEQ vállalati belső kommunikációs platform ipari, logisztikai és kereskedelmi cégek számára

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Korlátlan belföldi mobilinternetet kínál az új Mobilnet XXL díjcsomag

A megnövekedett adatigényekre reagálva megújítja hordozható eszközökhöz is használt, csak mobilinternetet biztosító SIM-kártyákhoz tartozó lakossági hordozható mobilinternet portfolióját a Vodafone Magyarország. A szolgáltató új díjcsomagja, a korlátlan belföldi adatkeretet kínáló Mobilnet XXL a Mobilnet Start+, a Mobilnet Medium+ és Mobilnet 150 GB csomagokat váltja. 

2023. június 4. 12:20

Bionika, robotika és intézményi spinoff fejlesztések az idei Innovációs Napon

Hatodik alkalommal rendezi meg a kutatókat és ipari partnereket összekötő eseményét, az Innovációs Napot a Műegyetem - FIEK (Felsőoktatási Innovációmenedzsment és Együttműködési Központ) június 8-án. Az idei év központi témája az egyetem innovációs sokszínűsége lesz. Dróntechnológiai, bionikai és robotikai fejlesztések is bemutatkoznak a programban. Az Innovációs Napon debütál az egyetem új spinoffokat és startupokat támogató programja a BME U[S]³.

2023. június 4. 10:22

így adóznak a kriptovaluták Európában és a FÁK országaiban

A kriptovaluták iránti fokozódó érdeklődés nyomán a Binance egy új, Binance Tax Watch elnevezésű blogsorozatban foglalja össze a digitális pénzügyi eszközök adózásával kapcsolatos tudnivalókat. Ennek első része az Európában és a Független Államok Szövetségében 2023 első negyedévében foganatosított adózási szabályokat mutatja be. A Binance szerint a jogkövető adózás révén az egész Web3 iparág megítélése javulhat, ami a szektor további bővülését eredményezheti.

2023. június 3. 14:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39