A napelemes rendszer kiépítése a bolygónkat és a pénztárcánkat is kíméli

forrás: Prím Online, 2022. június 19. 11:50

Régóta tudjuk, mekkora problémát okoz a klímaváltozás, amit az emberiség felelőtlen és következetlen életvitelével egyre szélsőségesebb és drasztikusabb irányba sodor. Világszerte számos kezdeményezés született a tendencia lassítására, visszafordítására, főként az országok, illetve a nagyvállalatok szintjén, de a jelek azt mutatják, ez még mindig kevés. Sokkal szélesebb körű összefogás kell az emberek, a lakosság körében is, azonban ennek megvalósításához egyrészt további motiválásra, másrészt anyagi támogatásra van szükség. 

A Solar Hero Zrt. a legkorszerűbb innovációkkal, folyamatos fejlesztésekkel egy jobb világért dolgozik, ahol a napelemek segítségével folyamatosan csökkentik ügyfeleik energiaköltségeit. Megoldásaikkal két évtizeden át tartó rezsimentességet biztosítanak.

 

NEXTGEN-22 néven kreatív rajz- és videópályázatot hirdettek az ifjabb generációk inspirálása érdekében, akiknek felnőtt korukban komoly környezeti kihívásokkal kell majd szembenézniük. A vállalat ezzel is szeretné felkészíteni őket a felismerésre és a cselekvésre. A pályázat a www.nextgen22.hu oldalon érhető el.

 

„Minél több csatornán keresztül találkoznak a klímaváltozással kapcsolatos kérdésekkel, annál jobban fogják ismerni a rájuk váró feladatokat, melyeket az előző generációk nem voltak képesek megoldani helyettük. Játékos formában, értékes nyereményekkel hívjuk fel a figyelmet bolygónk megóvására, életminőségünk fenntartható növelésére és a megújuló energia által még kiaknázatlan erőforrásokra” – avatott be Kókai Gábor, a Solar Hero kommunikációs igazgatója.

 

Terveik szerint minden évben megrendezik a NEXTGEN programot, így egyre több fiatalnak biztosítanak lehetőséget arra, hogy akár kategóriánként 2 millió forint értékű napelemes rendszert nyerjenek családjuknak.

 

A pályázatot a legtöbb szavazatot kapott pályázó nyeri el. Ennek célja, hogy minél szélesebb körben érje el az embereket a felhívás.

 

 

Fiatal klímaaktivisták, kreativitásra fel!

A fenntarthatóság, megújuló energia, környezetvédelem témában meghirdetett rajzpályázatra 2022. szeptember 1-jéig nevezhetnek a 6-14 éves korú gyermekek, A/4-es méretű, grafittal, színes ceruzával, zsírkrétával, tussal, temperával, vízfestékkel vagy ezek ötvözetével készült műveikkel.

 

Egy pályázathoz egy rajzot lehet készíteni, viszont egy pályázó több rajzzal is jelentkezhet. A legjobb 50 rajzot a Solar Hero Zrt. igazgatósága választja ki, melyeket weboldalukon keresztül közönségszavazásra hirdetnek meg. A legtöbb szavazatot gyűjtő pályamű nyeri el a fődíjat.

 

Ezzel egyidejűleg videópályázatot is indítottak, amelyre 8-18 éves korig várják a pályázók jelentkezését, szintén 2022. szeptember 1-jéig. Ennek keretében egy minimum 1 perces videót kell készíteni, melyben a szereplő (a pályázó) az emberiségnek üzen, hogy felhívja a figyelmet bolygónk megóvására, mintha a megújuló energia fiatal nagykövete lenne, és az lenne a feladata, hogy minél nagyobb hatást keltsen. A cél, hogy változást érjen el az üzenetével.

 

A 30 legjobb videót a Solar Hero Zrt. igazgatósága választja ki, melyeket a weboldalukon keresztül közönségszavazásra hirdetnek meg. A legtöbb szavazatot gyűjtő pályamű nyeri el a fődíjat.

 

„A napelemszektorban nem volt korábban ilyen magas értékű nyereménypályázat, hiszen összesen 8 millió forintot érnek a nyeremények. A pályázatokkal az a célunk, hogy minél kreatívabb alkotások szülessenek, melyeket bemutatva még több figyelmet biztosíthatunk a fenntartható fejlődésnek” – emelte ki Kókai Gábor.

 

A pályázatok eredményeit 2023. január 31-én hirdetik ki.

 

Nincs több időnk várni a megoldásokra, cselekednünk kell!

Otthonaink energiahatékonyságának növelésével, napelemek, hőszivattyúk kiépítésével jelentősen hozzájárulhatunk a kibocsátott szennyező anyagok csökkentéséhez, ezáltal a környezetvédelemhez. Ez ma már nem opció, hanem kötelesség! Feladatunk, hogy lehetőségeinkhez mérten minél teljesebb mértékben járuljunk hozzá ahhoz, hogy bolygónk a következő generációk számára is élhető, éltető legyen. 

 

„A napelemek működése során egyáltalán nincs CO²-kibocsátás. Környezetbarát, zöld, megújuló energiát termelnek, amit számos területen kihasználhatunk, a kisebb méretű rendszerektől kezdve, amelyekkel a villanyszámlánkat tudjuk kiváltani, a nagyobb napelemes rendszerekig, amelyekkel a ház fűtési igénye is megoldható villanykazán, klíma vagy hőszivattyú segítségével” – ismertette a szakember.

 

A Solar Hero kommunikációs igazgatója arra is felhívta a figyelmet, hogy aki napelemes rendszer kiépítését tervezi, ne halogasson, mert a jelenlegi kedvező feltételek csupán 2023 végéig vannak érvényben.

 

„Most szaldó elszámolás van, ami azt jelenti, hogy a napelemes rendszer által megtermelt elektromos áramot éves szinten számolják el, így a nyáron keletkezett túltermelés a téli hónapokban felhasználható. Ez azt eredményezi, hogy egész évben elfelejthetjük a villanyszámlát. 2024-től azonban várhatóan bruttó elszámolást vezetnek be, azaz minden egyes hónapban külön értékelik a termelt és felhasznált energiát. Így a nyári hónapok túltermelése elvész, télen pedig fizetni kell majd a különbözetet” – tudtuk meg Kókai Gábortól.

 

Aki időben cselekszik, és 2024-ig kiépíti a napelemes rendszerét, az továbbra is a jelenlegi, sokkal kedvezőbb feltételek mellett használhatja majd azt. A vállalat díjmentes helyszíni tervezéssel és tanácsadással segíti az ajánlatkérőket, melyet a www.solarhero.hu oldalon lehet igényelni.

 

„Igaz, hogy egy ilyen fejlesztés nem olcsó, de ma már számos pályázati lehetőség áll rendelkezésre, amely támogatja a megvalósítását, és ha hosszú távban gondolkodunk, egyértelműen megéri, hiszen rendszertől függően 4-7 év alatt képes megtéríteni az árát” – tette hozzá a szakember.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Európa legjobbjai között a Growww Digital

Elnyerte a Google CSS Premium Partner minősítését a hazai fejlesztésű ROIshopper, a Growww Digital árösszehasonlító szolgáltatása.

2022. július 6. 14:06

Ipari szimulációs szoftver segítheti az elektromobilitási kutatásokat

A villamos gépekkel és az elektrodinamikával kapcsolatos munkákban használható, rendkívül korszerű ipari szimulációs szoftverről tartott ingyenes konferenciának és képzésnek adott helyet az elektromos járművekkel kapcsolatos kutatásokban is egyre meghatározóbb szerepet betöltő Széchenyi István Egyetem. A rendezvényen az intézmény kutatói, valamint partnercégek munkatársai fejlesztették tudásukat.

2022. július 6. 12:41

Az E.ON lesz a BakerStreet irodák első bérlője

Az E.ON Hungária Csoport az ATENOR által fejlesztett BakerStreet-be helyezi át budapesti központját. Az E.ON 2024 második negyedévében költözik majd be új, összesen 16 200 m²-es székházába, mely a BakerStreet iroda campus első fázisában valósul meg. 

2022. július 6. 11:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24