Több mint ezer beszállító csatlakozott a Schneider Electric „zöld” programjához

forrás: Prím Online, 2022. június 25. 09:51

Idén a múlt évhez képest két pozíciót javítva a második helyet szerezte meg a Schneider Electric a Gartner ellátási láncokat értékelő toplistáján. A vállalat tavaly elindított kibocsátáscsökkentő kezdeményezéséhez már több mint ezer beszállító csatlakozott. A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat.

Ismét a legjobbak közé került a Schneider Electric a Gartner „Supply Chain Top 25” rangsorában, a vállalat a második helyet szerezte meg idén, két pozíciót javítva 2021-hez képest. A Gartner évről-évre többszáz nagyvállalat ellátási láncát vizsgálja meg számos tényező – köztük pénzügyi adatok, a fenntarthatósági törekvések eredményei és a cégről a közösségben kialakult vélemények – alapján, az így kapott pontszám alapján alakul ki a végeredmény. Ebben az évben a Cisco System végzett az első helyen, a dobogó harmadik fokára a Colgate-Palmolive került, az első ötbe pedig a Johnson&Johnson és a PepsiCo fért még be.

 

A Schneider Electric sorban harmadszor került be az első ötbe, illetve hetedik alkalommal található meg a 25-ös toplistán. A társaság mostani második helye azért is különösen nagy eredmény, mert egy olyan évben sikerült elérni, amikor az ellátási láncok globális szinten különösen nehéz helyzetben vannak. 

 

A COVID-19 világjárvány hatása továbbra is kihívást jelent a vállalatoknak világszerte minden iparágban, a munkaerő korlátozott rendelkezésre állása, a nyersanyagok és az elektronikai termékek globális hiánya és a szállítási problémák miatt. A cégek számára még fontosabbá vált, hogy újragondolják folyamataikat, új prioritásokat határozzanak meg, és megerősítsék beszállítói hálózatukat, valamint növeljék a helyi kapacitásaikat.

 

 

"Megtiszteltetés számunkra, hogy a Gartner és partnereink ilyen pozitív véleménnyel vannak rólunk. Azért fektetünk be továbbra is az ellátási láncunk fejlesztésébe, mert rendíthetetlenül elkötelezettek vagyunk ügyfeleink és a fenntarthatóság iránt. Úgy gondoljuk, hogy ez az elismerés újabb bizonyíték arra, hogy jó úton járunk – hogy az emberekbe és a negyedik ipari forradalom technológiáiba történő befektetés konkrét előnyökkel jár a rugalmasság, az agilitás, a hatékonyság és a fenntarthatóság szempontjából" – mondta el az elismerés kapcsán Mourad Tamoud, a Schneider Electric globális ellátási láncért felelős ügyvezető alelnöke.

 

A Gartner idén korábban már elismerésben részesítette a Schneider Electric-et innovatív termékéért, amely lehetővé teszi az adaptív gépi tanulással vezérelt "öngyógyító" ellátási lánc működtetését. A vállalat platformja a gépi tanulás segítségével valós időben optimalizálja a teljesítményhez kapcsolódó paramétereket, például a tartalékkészletek mennyiségét, a minimális rendelési mennyiséget és az átfutási időt. Ez a megoldás több mint 100 millió eurós megtakarítást eredményezett a cég számára.

 

A fenntarthatóság a Schneider Electric céljainak és küldetésének középpontjában áll, és az ellátási lánc stratégiája, a STRIVE (Sustainable, Trusted, Resilient, Intelligent, Velocity and Efficiency) első pillére. A stratégia második évében a társaság felgyorsította az átalakulást annak érdekében, hogy a legagilisabb, leginnovatívabb, leginkább bolygó- és ügyfélközpontú ellátási láncot hozza létre.

 

Tavaly a Schneider Electric elindította a Zero Carbon Projectet, amelynek célja, hogy csökkentse ellátási láncának szénlábnyomát. Több mint 1000 beszállító – amelyek a társaság szén-dioxid-kibocsátásának 70 százalékát teszik ki –, vállalta a kezdeményezés részeként, hogy 2025-re felére csökkenti működésének CO2-kibocsátását. A projekt része a Schneider Electric 2021-2025-ös fenntarthatósági erőfeszítéseinek, és konkrét lépés afelé, hogy a globális átlaghőmérséklet emelkedését 2050-re 1,5°C-on vagy az alatt tartsuk, ahogyan azt a Párizsi Egyezmény is célul tűzte ki.

 

A Schneider Electric klímavédelmi erőfeszítéseinek elismeréseként az év elején a Világgazdasági Fórum Sustainability Lighthouse elismerést adott a cég franciaországi Le Vaudreuil-ben található gyárának. Ez a létesítmény a második Schneider Electric üzem a Kentucky állambeli Lexington után, ami elnyerte ezt az elismerést és a világon is mindössze a hatodik. A vállalat indiai Hyderabadban található gyárát pedig iránymutatóként jelölték meg, így ez már a cég ötödik üzeme, ami ilyen minősítést kapott.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05