A Check Point a videórendszer megoldások számára kínál IoT-biztonságot

forrás: Prím Online, 2022. június 29. 19:45

Az új partneri együttműködés révén a Check Point IoT nanotechnológiája beépül a Provision-ISR biztonsági videórendszer eszközökbe, aminek köszönhetően azok az iparág legbiztonságosabb CCTV kameráivá válnak.

A Check Point Software Technologies Ltd.-t, a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat partneri együttműködést kötött a nemzetközi CCTV piacon vezető szerepet játszó Provision-ISR vállalattal (Izrael). Ennek részeként a Check Point Quantum IoT Protect Nano Agent beépül a Provision-ISR CCTV kameráiba, így az eszközön, annak működése közben nyújt védelmet a nulladik-napi támadások ellen. A megoldás a cyber-biztonság tekintetében egy teljesen új szintet képvisel a biztonsági videórendszerek piacán.

 

A CCTV mindenhol különösen fontos szerepet játszik az emberek és a szervezetek biztonságában, a közlekedéstől a kiskereskedelemig, a bankokig és a kritikus fontosságú infrastruktúráig. A cctv.co.uk szerint Londonban 691.000 CCTV kamera működik. A biztonsági kamerarendszerek egyre inkább IoT alapúak, így sajnálatos módon a cyber-bűnözők elsődleges célpontjaivá váltak. A Nano Agent egy beágyazott védelmi megoldás, mely beépített biztonságot nyújt az eszköz-szintű támadások ellen (hozzáférés-ellenőrzés, memóriahibák, shell injection, import table hijacking, control flow hijacking, és így tovább). Százszázalékos lefedettséget nyújt a firmware számára, beleértve a harmadik féltől származó elemeket is, mindezt az eszköz teljesítményének romlása nélkül.

 

 

A modern CCTV kamerák lényegében kis számítógépként üzemelnek, melyeken operációs rendszerek, alkalmazások futnak, különböző hálózati és rádiófrekvencia (RF) interfészekkel bírnak. Ennek megfelelően, fogékonyak a hackerek támadásaira. Az egyik legnagyobb probléma, hogy a végfelhasználók gyakran megtartják az alapértelmezés szerinti felhasználóneveket és jelszavakat, amivel lényegében nyitva hagyják az ajtót a hackerek előtt. A hagyományos CCTV kamerák még akkor sem kellően felszereltek, ha erős jelszót használnak. De miért hackelne meg valaki egy CCTV kamerát? A bűnözők azért akarhatnak hozzáférést a kamera kontrolljához, hogy azt egy másik irányba helyezve manipulálják a képeket és az azokhoz kapcsolódó információkat, vagy egyszerűen csak azért, hogy figyeljék a kamera által lefedett területen zajló dolgokat. Mindezen túl, hálózati eszközként, a vállalati hálózat érzékeny forrásaihoz is hozzáférés szerezhető általuk, a cyber-bűnözők kihasználhatják a sérülékenységeket és botneteket vagy kriptobányász programokat telepíthetnek. 

 

Ami Finer, a Provision-ISR értékesítési elnök-helyettese hozzáfűzte: „Globális szinten elmondható, hogy még a jelentős piaci részesedéssel bíró vállalatoknál is kritikus biztonsági sérülékenységek vannak. Ennek oka, hogy az IP kameráknak korlátozott a feldolgozási kapacitása, ami kis teret hagy a hagyományos biztonsági software-ek számára. A Provision-ISR 100%-os biztonságot és a felhasználónknak nyugalmat adó CCTV eszközökkel szeretné vezetni az iparágat. Ennek érdekében egy olyan optimalizált fenyegetésekkel szembeni védelmi megoldásra volt szükségünk, melynek extrém kicsi a lábnyoma, ugyanakkor teljes mértékben megbízható. Ezen a ponton lép be a képbe a Check Point. A firmware biztonsági kockázatok feltárásától kezdve, az eszközök működés közbeni védelmének megerősítéséig és granuláris biztonsági előírások alapján való menedzseléséig, minden tekintetben egy robusztus, végponttól végpontig terjedő biztonsági megoldással rendelkezünk.”

 

Oded Gonda, a Check Point Software Technology & Innovation elnökhelyettese hozzátette: „Az egyre terjedő fenyegetések teljes mértékben elengedhetetlenné teszik az IoT eszközök védelmét a cyber-támadásokkal szemben. Az ehhez szükséges technológia a rendelkezésünkre áll. Kezdve az IP-kameráktól, amilyen a Provision-ISR terméke, a routerekig, az orvosi eszközökig és ipari kontrollokig, a Quantum IoT Protect működés közben futtatható védelmet nyújt a legkifinomultabb, ötödik generációs cyber-támadások ellen is, így nagy erővel bíró védelmi vonalként szolgál minden IoT eszköz számára.”

 

További információ a Check Point és a Provision-ISR együttműködéséről, angol nyelven. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05