Vízügyekben is nyerő a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2022. július 16. 10:03

A Schneider Electric, az energiagazdálkodás és az automatizálás digitális átalakításának vezető vállalata nyerte el az "Év víztechnológiai vállalata" díjat a Global Water Awards 2022-en. A díjjal a Schneider Electric víz-, szennyvíz- és sótalanítási ágazatban, a fenntarthatóság és a digitális átalakulás terén betöltött vezető szerepét, valamint az ügyfelek rugalmas, hatékony és fenntartható működését támogató technológiáit ismerték el.

Az "Év víztechnológiai vállalata" kategóriában azt a vállalatot ismerik el, amely a legjelentősebb mértékben járult hozzá a legújabb vízügyi és digitális technológiák alkalmazásához. A Schneider Electric ebben a kategóriában az EcoStruxure Automation Expert V21.2-vel végzett áttörő munkájáért kapta az elismerést, amely a víz- és szennyvízkezelő létesítmények teljes automatizálási életciklusát kezeli. Ez a megoldás a világ első szoftverközpontú ipari automatizálási rendszere, amely a víz- és szennyvízkezelők fenntarthatósági törekvései terén is változást hoz. 

 

 

Az elismerés emellett a társaság több egyéb, ezen a területen elért eredményének is szólt. A Suez közműszolgáltatóval közösen például innovatív digitális megoldásokat fejlesztenek és forgalmaznak a teljes vízciklusra, melyhez külön szoftvert is kínálnak intelligens vízügyi portfóliójuk részeként. Emellett egy olyan rendszert is bevezetett a vállalat, amely összekapcsolja az informatikát (IT) és az operatív technológiát (OT) a víziközmű szolgáltatók vállalati szintű üzleti optimalizálása érdekében. 

 

A Schneider Electric folytatta továbbá a vízügyi ágazat automatizálását is, ennek részeként kiválasztotta a Royal HaskoningDHV céget globálisan preferált beszállítójának a Nereda szennyvíztisztító megoldásához. Ebben a megoldásban a Schneider Electric kombinálja az EcoStruxure Automation Expert képességeit a Nereda technológiával, hogy kifejlessze a Nereda folyamatirányítási megoldásának következő generációját. Ez a vezérlőrendszer javítja az üzemi folyamatok hatékonyságát, és lehetővé teszi a szennyvízkezeléssel foglalkozó ügyfelek számára a teljes életciklus-menedzsmentet, az IT/OT szolgáltatások zökkenőmentes integrációját és az automatizálási rendszerek jobb diagnosztikáját.

Kulcsszavak: Schneider Electric

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A diákmunkában elindult a nyári szezon

A Prohuman Diákmunka tapasztalatai alapján az átlagos órabérek 1700 és 2000 forint között alakulnak idén, de a kiemelt területeken akár 4000 forintos órabért is kézhez kaphat egy diákmunkás. 

2023. június 5. 17:10

Mesterséges intelligencia ír hirdetéseket egy ingatlanirodának

Az ingatlanpiac olyan szektor, ahol az ügynököknek gyakran szembe kell nézniük a mindennapi teendők mellett nagy mennyiségű adminisztrációs feladatokkal is. Egy forradalmi innováció azonban egészen új távlatokat nyit a szakmában: egy magyarországi ingatlanos hálózatnál már a mesterséges intelligencia (MI) generálja a hirdetési szövegeket. 

2023. június 5. 15:41

Irodát nyit Budapesten az Amazon Web Services

Az Amazon Web Services 2023. június 5-én nyitja meg az első budapesti irodáját, ami része az AWS folyamatos közép-kelet-európai bővülésének a növekvő számú régiós ügyfelek, partnerek kiszolgálásához. Az új magyarországi központ révén a munkatársak még több támogatást adhatnak az AWS felhőszolgáltatásaira való átálláshoz a különböző méretű magyarországi szervezetek, köztük induló vállalkozások, startup-ok, vállalatok, valamint a közszféra szervezetei számára.

2023. június 5. 14:09

A Széchenyi István Egyetem újabb 32 fiatal kutatója nyerte el az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíját

A győri Széchenyi István Egyetem újabb 32 hallgatója és oktatója nyerte el a Kulturális és Innovációs Minisztérium által meghirdetett Új Nemzeti Kiválósági Program (ÚNKP) ösztöndíját, akik idén is kétnapos konferencián mutatták be az általuk vizsgált témákat. A pilóta nélküli járművektől a kis- és középvállalkozások helyzetén át egészen az egészséges csokoládé előállításáig számos érdekes kutatás hangzott el a rendezvényen.

2023. június 5. 12:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39