Az LG csatlakozik a Connectivity Standards Alliance igazgatótanácsához

forrás: Prím Online, 2022. július 22. 11:16

Az LG Electronics (LG) bekerült a dolgok internete (Internet of Things, IoT) egyetemes, nyílt szabványainak kidolgozására, fejlesztésére és népszerűsítésére összpontosító vezető globális szervezet, a Connectivity Standards Alliance igazgatótanácsába.

A világ egyik vezető háztartásigép-gyártójaként és a Connectivity Standards Alliance (Alliance) igazgatótanácsának támogató tagjaként az LG az intelligens otthoni és kommunikációs technológiák terén szerzett szaktudással és tapasztalattal járul hozzá a globális szervezet munkájához. Az igazgatótanács újonnan kinevezett tagjai Don Williams az LG vezető stratégiai irodájából és Dr. Sang Kim az LG vezető technológiai irodájából.

 

A szervezetben betöltött kiemelt szerepkörben az LG azt tervezi, hogy aktívan részt vesz a Matter – az Alliance nyílt forráskódú IoT protokollja az intelligens otthoni eszközök összekapcsolására – fejlesztésében és szabványosításában, és intelligens otthoni ökoszisztémájának bővítésében.

 

 

„Az Alliance igazgatótanácsában betöltött szerepünkkel bizonyítjuk teljes elkötelezettségünket egy összekapcsolt, még kényelmesebb jövő megteremtése mellett" – mondta Dr. Kim Byoung-hoon, az LG Electronics technológiai igazgatója és ügyvezető alelnöke. „A Matter adaptálásával és támogatásával egyre több intelligens termékünk  többek között a televíziók, háztartási készülékek, IoT eszközök és szenzorok – biztonságosabban és egyszerűbben kapcsolódnak majd egymáshoz, illetve más kompatibilis megoldásokhoz. Továbbra is célunk, hogy egyedi felhasználói élményt nyújtsunk, és hozzájáruljunk az intelligens otthonok fejlődésének előmozdításához."

 

A Matter az okosotthon-technológiák internetprotokoll (IP) alapú kommunikációs szabványa, amely egy nyitott, intelligens otthoni környezet létrehozásában segít, ahol a különböző gyártók termékei kommunikálhatnak és megoszthatják egymással az adatokat, kompatibilitási problémák nélkül.

 

Az LG célja, hogy okosplatformjain támogassa a Matter szabványt – beleértve az LG ThinQ okosotthon-rendszert és -alkalmazást, valamint a díjnyertes webOS okostévé-platformot. A Matter bevezetése nemcsak az LG ügyfeleinek kedvez, hanem a vállalat innovatív háztartási készülékei és tévécsaládjai versenyképességét is erősíti.

 

„Az LG új lendületet és piaci elérést nyújt a szövetségnek széles termékportfóliójával, mérnöki szakértelmével és összekapcsolt megoldásaival, de ami a szervezetet egyértelműen erősebbé teszi, az az LG innováció iránti elkötelezettsége" – mondta Tobin Richardson, a Connectivity Standards Alliance elnöke és vezérigazgatója. „Örülünk, hogy az LG csatlakozott az igazgatótanácsunkhoz, és segít tovább ösztönözni az innovációt a Matter kapcsán, és ezáltal emelni az IoT értékét a fogyasztók számára."

 

Az Alliance több mint 500 vállalatot tömörítő, globális tagsága együtt dolgozik a nyílt IoT szabványok létrehozásán, amelyek átalakítják életvitelünket, munkavégzésünket és azt, ahogyan szórakozunk. Tagjainak mély és sokrétű szakértelmével, erőteljes tanúsítási programjaival és a nyílt IoT-megoldások teljes skálájával a szövetség az intuitív, fantáziadús és hasznos eszközök világa felé vezető mozgalom élharcosa.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gazdaságos megoldás egyszerűsíti az áruszállítást

Ahhoz, hogy egy termék eljusson A-ból B pontba, az esetek nagyon nagy százalékában egy dologra biztosan szükség van: ez az úgynevezett sztreccsfólia. A raklapcsomagolás gazdaságosabb és kedveltebb fóliatípusát lehetővé tette egy magyar cég úgy, hogy az nemcsak gazdaságosabb lett a piacon kapható termékeknél, de környezetbarát is, hiszen a vékonyabb fólia használatával kevesebb hulladék keletkezik. Az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. innovációja az áruszállítást nagyságrendekkel könnyítheti meg a közeljövőben.

2023. június 8. 15:40

Kényszerből előny: emiatt állhatnak át zöld működésre az irodaházak

A tavaly ősszel bekövetkezett gázáremelkedés hatására feje tetejére állt az irodaházak piaca, a magas fenntartási költségek miatt ugyanis a legtöbb üzemeltető zöld útra lépett. Kaloczkai Sándor, a Gree légkondicionálók műszaki vezetője arról beszélt, ma már nem az a kérdés, hogy az energiahatékonysági beruházások megtérülnek-e, hanem az, hogy azok nélkül a működés fenntartható marad-e. Zöld irányban is példaértékű a világ első számú klímamárkája magyarországi vezérképviseletének szarvasi irodaháza, a Hi-Tech épület ugyanis látványban és műszaki tartalomban is a világ elithez tartozik.

2023. június 8. 12:49

Füstöljenek a gumik: a norelem szabványos alkatrészekkel segíti a tanulókat a drift triciklik építésében

A norelem folyamatosan támogatja a fiatal mérnöki tehetségeket, aminek újabb állomásaként számos szabványos alkatrésszel támogatta a Müncheni Műszaki Iskola diákprojektjét. A hallgatók dolgozták ki a motoros drift trike koncepcióját, és a projektet a tervezéstől a befejezésig vitték végig.

2023. június 8. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39