Az Ön cége is támogatja az elektromos autózást?

forrás: Prím Online, 2022. július 26. 11:32

Az elektromos autózás egyre több hívet szerez magának hazánkban is azok körében, akik számára a fenntartható jövő kulcsfontosságú, és megtehetik, hogy ezt közlekedési szokásaik megváltoztatásával, módjával is kifejezzék. 

Világszerte érzékelhető trend, hogy ma már nemcsak magánszemélyek vásárolnak elektromos autókat, hanem egyre több cég is beszáll a zöld jövő, a fenntartható fejlődés érdekében egyrészt a cégvezetés elektromobilitás melletti elkötelezettsége, a munkavállalók nyitottsága, másrészt az állami támogatásoknak, kedvező adózási feltételeknek köszönhetően. 

 

Az elektromobilitásé a jövő

 

Számos anyagi és egyéb érv szól az elektromos autózás mellett, ezek közül az egyik legfontosabb, hogy az e-autók kisebb károsanyag-kibocsátással rendelkeznek, mint a benzines vagy dízel társaik, ezáltal beleillenek a zöld jövőbe. Az eautotoltokabel.hu teljes körű elektromos autó töltőtelepítést vállal magánszemélyeknek és cégeknek egyaránt. 

 

A fenntartható jövőt fontosnak érző és arra áldozni is tudó cégek az energiahatékony megoldások mellett a céges flotta elektromos autókkal való feltöltését is célul tűzik ki, aminek kivitelezése fontos kérdések mérlegelését kell, hogy jelentse. A cégautó adót érintő rendelet szerint az adóterhek növekedése a zöld autókat egyelőre nem érinti, így ilyen szempontból is kedvező lehet a zöldflotta kialakítása. De meg kell fontolni még egy sor kérdést: alkalmas-e a munkavégzéshez az elektromos autó, belefér-e a büdzsébe a zöld járművek vásárlása, lízingje, hogyan állnak a kérdéshez a munkavállalók, stb.

 

A töltés kérdése kulcsfontosságú

 

A zöldautók használata töltésfüggő, ezért az elektromos autóflotta beszerzése előtt a töltés kérdését is alaposan körül kell járni, meg kell tervezni. Egy szakszerűen, az igényeknek megfelelően jól megtervezett okos áramellátással hosszú távú előnyökkel járó kényelmes és gazdaságos megoldás születhet. 

 

Amennyiben lízing megoldásban gondolkozik, és így 3 év után várhatóan lecserélésre kerülnek a járművek, akkor a töltés kialakítás megtervezésekor hasznos, ha felkészül a közeljövő nagyobb teljesítményű autóira, és már a kezdetekkor megfelelően méretezteti a töltőket. 

 

A töltő minősége, teljesítménye meghatározó a mindennapi kényelem, szervezhetőség szempontjából, hiszen céges flotta esetén több autó akár egyidejű töltéséről is gondoskodni kell.

 

Mit tudnak az okostöltők?

 

Az okostöltők olyan funkciókkal rendelkeznek, amelyek által a zöld rendszámú járművek használhatósága még nagyobb komfortot nyújt:

 

  • Amennyiben nagyobb részt job carokból áll a flotta, a járművek koordinálása gördülékenyebb lehet.
  • Amennyiben egyidőben több autó töltését kell megoldani, alkalmasak az elektromos áram szétosztására.
  • Dinamikus terheléselosztást, szabad kapacitáskihasználást is lehetővé tesznek, ha kevés a rendelkezésre álló energiamennyiség.
  • Töltési riportok, statisztikák készítésére is alkalmasak.

 

Tegye le voksát az Ön cége is a fenntartható jövő mellett, válasszon flottájába elektromos autókat.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

2024. március 1. 22:27

Digitális matekkurzus a sikeres érettségiért

A matek érettségi kitartó felkészülést igényel, ami időnként megterheli a végzősöket. Ezen változtatnak az interaktív módszerek, amelyek újszerűen, élvezetesen adják át és mélyítik el a tudást. A diákok annyira szeretik, hogy nem is várnak vele az utolsó évig.

2024. március 1. 22:23

Egy finom rántotta mindig jó választás

A rohanó hétköznapokban sem feledkezhetünk meg a tápanyagdús reggelikről, de hétvégente is jól esik körbeülni szeretteinkkel az asztalt, és finom falatokkal indítani a napot. Az egyik legjobb opció egy kiadós rántotta, amely energiát ad egész délelőttre! 

2024. március 1. 22:18

Miért fontos, hogy otthon is mindig megfelelően kialakított lábbelit viseljünk?

Amint hazaérünk a munkából, a bevásárlásból vagy bárhonnan, szeretjük rögtön kényelembe helyezni magunkat. Ez vonatkozik a lábainkra is, hiszen előfordulhat, hogy elfáradtunk a jövés-menésben, így akármilyen komfortos is a cipőnk, igyekszünk megszabadulni tőle mihamarabb. 

2024. március 1. 22:13

Az ausztriai munkavállalók családi juttatásai

Jó tudni, hogy az osztrák adó- és társadalombiztosítási rendszer számos juttatást és adókedvezményt biztosít a munkavállalók számára. Mivel ez jelentősen eltérhet a magyar törvényektől, így érdemes alaposan utánanézni a lehetőségeknek. Ebben olyan cégek segítségére is számíthatunk, melyek otthon vannak ezen a területen, és nem csupán információt adnak, de a konkrét igénylést is rájuk bízhatjuk.

2024. március 1. 21:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05