Az Ön cége is támogatja az elektromos autózást?

forrás: Prím Online, 2022. július 26. 11:32

Az elektromos autózás egyre több hívet szerez magának hazánkban is azok körében, akik számára a fenntartható jövő kulcsfontosságú, és megtehetik, hogy ezt közlekedési szokásaik megváltoztatásával, módjával is kifejezzék. 

Világszerte érzékelhető trend, hogy ma már nemcsak magánszemélyek vásárolnak elektromos autókat, hanem egyre több cég is beszáll a zöld jövő, a fenntartható fejlődés érdekében egyrészt a cégvezetés elektromobilitás melletti elkötelezettsége, a munkavállalók nyitottsága, másrészt az állami támogatásoknak, kedvező adózási feltételeknek köszönhetően. 

 

Az elektromobilitásé a jövő

 

Számos anyagi és egyéb érv szól az elektromos autózás mellett, ezek közül az egyik legfontosabb, hogy az e-autók kisebb károsanyag-kibocsátással rendelkeznek, mint a benzines vagy dízel társaik, ezáltal beleillenek a zöld jövőbe. Az eautotoltokabel.hu teljes körű elektromos autó töltőtelepítést vállal magánszemélyeknek és cégeknek egyaránt. 

 

A fenntartható jövőt fontosnak érző és arra áldozni is tudó cégek az energiahatékony megoldások mellett a céges flotta elektromos autókkal való feltöltését is célul tűzik ki, aminek kivitelezése fontos kérdések mérlegelését kell, hogy jelentse. A cégautó adót érintő rendelet szerint az adóterhek növekedése a zöld autókat egyelőre nem érinti, így ilyen szempontból is kedvező lehet a zöldflotta kialakítása. De meg kell fontolni még egy sor kérdést: alkalmas-e a munkavégzéshez az elektromos autó, belefér-e a büdzsébe a zöld járművek vásárlása, lízingje, hogyan állnak a kérdéshez a munkavállalók, stb.

 

A töltés kérdése kulcsfontosságú

 

A zöldautók használata töltésfüggő, ezért az elektromos autóflotta beszerzése előtt a töltés kérdését is alaposan körül kell járni, meg kell tervezni. Egy szakszerűen, az igényeknek megfelelően jól megtervezett okos áramellátással hosszú távú előnyökkel járó kényelmes és gazdaságos megoldás születhet. 

 

Amennyiben lízing megoldásban gondolkozik, és így 3 év után várhatóan lecserélésre kerülnek a járművek, akkor a töltés kialakítás megtervezésekor hasznos, ha felkészül a közeljövő nagyobb teljesítményű autóira, és már a kezdetekkor megfelelően méretezteti a töltőket. 

 

A töltő minősége, teljesítménye meghatározó a mindennapi kényelem, szervezhetőség szempontjából, hiszen céges flotta esetén több autó akár egyidejű töltéséről is gondoskodni kell.

 

Mit tudnak az okostöltők?

 

Az okostöltők olyan funkciókkal rendelkeznek, amelyek által a zöld rendszámú járművek használhatósága még nagyobb komfortot nyújt:

 

  • Amennyiben nagyobb részt job carokból áll a flotta, a járművek koordinálása gördülékenyebb lehet.
  • Amennyiben egyidőben több autó töltését kell megoldani, alkalmasak az elektromos áram szétosztására.
  • Dinamikus terheléselosztást, szabad kapacitáskihasználást is lehetővé tesznek, ha kevés a rendelkezésre álló energiamennyiség.
  • Töltési riportok, statisztikák készítésére is alkalmasak.

 

Tegye le voksát az Ön cége is a fenntartható jövő mellett, válasszon flottájába elektromos autókat.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A háromfázisú villanymotorok kiválasztásának szempontjai

Mi mindent javasolt figyelembe venni olyankor, amikor háromfázisú villanymotor kiválasztása a cél? Milyen tényezők játszhatnak fontos szerepet annak érdekében, hogy az eszköz maradéktalanul beváltsa a reményeket?

2022. augusztus 16. 10:28

Hogyan lehet túlélni az érettségi előtti időszakot?

Mindig az utolsó hetek és napok a legnehezebbek, hiszen az érettségi egy nagyon stresszes időszak. Amellett, hogy rengeteget kell tanulni ilyenkor, nagy az esély arra, hogy a diákok fáradtak, a pihenés hiánya pedig ronthat a teljesítményen. Éppen ezért nem érdemes állandóan csak magolni és nem aludni semmit, hiszen ezzel pont az ellenkezőjét érjük el annak, amit szeretnénk.

2022. augusztus 1. 11:47

Mit szólsz a legmenőbb, 2022-es nyári szettekhez?

Vannak olyan márkák, amelyek mindig a legjobb termékeket kínálják vásárlóik számára. A lábbelik területén például elsődleges a kényelem, de ennek a komfortérzetnek nem szabad a design rovására mennie. A legújabb stílusirányzatok a divat szerelmeseit teljesen elveszik a lábukról.

2022. augusztus 1. 11:20

Nyaraljunk az Északi-középhegységben!

Kis hazánk számtalan gyönyörű tájjal és településsel rendelkezik. Akármelyik országrészbe tervezünk elutazni, több napra, akár hetekre szóló elfoglaltságokat, programokat gyűjthetünk össze, és megannyi csodás emlékkel gazdagodhatunk.

2022. augusztus 1. 11:11

A remek és sokoldalú sztreccsfólia

Ha valamit be kell csomagolni, arra általában azért van szükség, mert azt a valamit el kell vinni az eredeti helyéről valami teljesen más helyen lévő pontra. Számos oka lehet ennek, de egy közös vonást minden egyes esetben érdemes kihangsúlyozni az ilyen történéseknél: vigyázni kell a szállítandó dolgokra. Ezt pedig csak szakszerű csomagolással és az ehhez való megfelelő csomagolóanyagok kiválasztásával lehet elérni.

2022. augusztus 1. 10:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Indul a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. augusztus 15. 12:31

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40