Az Ön cége is támogatja az elektromos autózást?

forrás: Prím Online, 2022. július 26. 11:32

Az elektromos autózás egyre több hívet szerez magának hazánkban is azok körében, akik számára a fenntartható jövő kulcsfontosságú, és megtehetik, hogy ezt közlekedési szokásaik megváltoztatásával, módjával is kifejezzék. 

Világszerte érzékelhető trend, hogy ma már nemcsak magánszemélyek vásárolnak elektromos autókat, hanem egyre több cég is beszáll a zöld jövő, a fenntartható fejlődés érdekében egyrészt a cégvezetés elektromobilitás melletti elkötelezettsége, a munkavállalók nyitottsága, másrészt az állami támogatásoknak, kedvező adózási feltételeknek köszönhetően. 

 

Az elektromobilitásé a jövő

 

Számos anyagi és egyéb érv szól az elektromos autózás mellett, ezek közül az egyik legfontosabb, hogy az e-autók kisebb károsanyag-kibocsátással rendelkeznek, mint a benzines vagy dízel társaik, ezáltal beleillenek a zöld jövőbe. Az eautotoltokabel.hu teljes körű elektromos autó töltőtelepítést vállal magánszemélyeknek és cégeknek egyaránt. 

 

A fenntartható jövőt fontosnak érző és arra áldozni is tudó cégek az energiahatékony megoldások mellett a céges flotta elektromos autókkal való feltöltését is célul tűzik ki, aminek kivitelezése fontos kérdések mérlegelését kell, hogy jelentse. A cégautó adót érintő rendelet szerint az adóterhek növekedése a zöld autókat egyelőre nem érinti, így ilyen szempontból is kedvező lehet a zöldflotta kialakítása. De meg kell fontolni még egy sor kérdést: alkalmas-e a munkavégzéshez az elektromos autó, belefér-e a büdzsébe a zöld járművek vásárlása, lízingje, hogyan állnak a kérdéshez a munkavállalók, stb.

 

A töltés kérdése kulcsfontosságú

 

A zöldautók használata töltésfüggő, ezért az elektromos autóflotta beszerzése előtt a töltés kérdését is alaposan körül kell járni, meg kell tervezni. Egy szakszerűen, az igényeknek megfelelően jól megtervezett okos áramellátással hosszú távú előnyökkel járó kényelmes és gazdaságos megoldás születhet. 

 

Amennyiben lízing megoldásban gondolkozik, és így 3 év után várhatóan lecserélésre kerülnek a járművek, akkor a töltés kialakítás megtervezésekor hasznos, ha felkészül a közeljövő nagyobb teljesítményű autóira, és már a kezdetekkor megfelelően méretezteti a töltőket. 

 

A töltő minősége, teljesítménye meghatározó a mindennapi kényelem, szervezhetőség szempontjából, hiszen céges flotta esetén több autó akár egyidejű töltéséről is gondoskodni kell.

 

Mit tudnak az okostöltők?

 

Az okostöltők olyan funkciókkal rendelkeznek, amelyek által a zöld rendszámú járművek használhatósága még nagyobb komfortot nyújt:

 

  • Amennyiben nagyobb részt job carokból áll a flotta, a járművek koordinálása gördülékenyebb lehet.
  • Amennyiben egyidőben több autó töltését kell megoldani, alkalmasak az elektromos áram szétosztására.
  • Dinamikus terheléselosztást, szabad kapacitáskihasználást is lehetővé tesznek, ha kevés a rendelkezésre álló energiamennyiség.
  • Töltési riportok, statisztikák készítésére is alkalmasak.

 

Tegye le voksát az Ön cége is a fenntartható jövő mellett, válasszon flottájába elektromos autókat.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ütvefúró vagy fúrókalapács? Melyik mire jó?

A fúrás már-már hétköznapi tevékenység. Ha épp nem nekünk kell lyukat fúrni, akkor a szomszéd veszi elő a leghangosabb gépét. Ilyenkor általában két szerszám kerül szóba. Az ütvefúró, vagy a fúrókalapács. Ebben a bejegyzésben megnézzük, mi a különbség a kettő között, illetve mikor, melyiket, és hogyan célszerű használni.

2022. szeptember 27. 17:27

Miért olyan nehéz legyőzni a függőségeket?

A függőség rabságába beleesni könnyű, kiszabadulni onnan viszont már annál nagyobb kihívás. Ez egyaránt érvényes az alkohol, a cigaretta, a drogok vagy akár a gyógyszerek okozta addikcióra. 

2022. szeptember 1. 16:55

A tökéletes fóliázás titka

Ha a lakásunk felújításra szorul, vagy ha szeretnénk rajta picit változtatni, feldobni pár dologgal, esetleg az ablakunkon látnak be, és ezt szeretnénk orvosolni, akkor a megoldás erre a fóliázás lesz! 

2022. szeptember 1. 15:35

Vége a szandálok idejének, de azért még ápoljuk a lábainkat is!

Sokan akadnak olyanok, akik a lábaik, lábkörmeik ápolására kevésbé fektetnek hangsúlyt attól kezdve, hogy beköszönt a hűvösebb, zoknis időszak. Pedig legyünk őszinték magunkhoz: ősszel és télen sem rejthetjük el mindig a lábainkat!

2022. szeptember 1. 15:14

Lepd meg külföldi partnereidet egy egyedülálló reklámajándékkal!

Manapság az országhatárok elmosódni látszanak, aminek köszönhetően különböző nemzetek és különböző kultúrák között megnyílik az út. Számos multinacionális vállalat működik hazánkban is, ahol mindennaposak a nemzetközi meetingek és a külföldi utazások egyaránt. Olvass hát tovább és tudj meg többet a tökéletes céges reklámajándékok titkáról!

2022. szeptember 1. 14:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38