Az Ön cége is támogatja az elektromos autózást?

forrás: Prím Online, 2022. július 26. 11:32

Az elektromos autózás egyre több hívet szerez magának hazánkban is azok körében, akik számára a fenntartható jövő kulcsfontosságú, és megtehetik, hogy ezt közlekedési szokásaik megváltoztatásával, módjával is kifejezzék. 

Világszerte érzékelhető trend, hogy ma már nemcsak magánszemélyek vásárolnak elektromos autókat, hanem egyre több cég is beszáll a zöld jövő, a fenntartható fejlődés érdekében egyrészt a cégvezetés elektromobilitás melletti elkötelezettsége, a munkavállalók nyitottsága, másrészt az állami támogatásoknak, kedvező adózási feltételeknek köszönhetően. 

 

Az elektromobilitásé a jövő

 

Számos anyagi és egyéb érv szól az elektromos autózás mellett, ezek közül az egyik legfontosabb, hogy az e-autók kisebb károsanyag-kibocsátással rendelkeznek, mint a benzines vagy dízel társaik, ezáltal beleillenek a zöld jövőbe. Az eautotoltokabel.hu teljes körű elektromos autó töltőtelepítést vállal magánszemélyeknek és cégeknek egyaránt. 

 

A fenntartható jövőt fontosnak érző és arra áldozni is tudó cégek az energiahatékony megoldások mellett a céges flotta elektromos autókkal való feltöltését is célul tűzik ki, aminek kivitelezése fontos kérdések mérlegelését kell, hogy jelentse. A cégautó adót érintő rendelet szerint az adóterhek növekedése a zöld autókat egyelőre nem érinti, így ilyen szempontból is kedvező lehet a zöldflotta kialakítása. De meg kell fontolni még egy sor kérdést: alkalmas-e a munkavégzéshez az elektromos autó, belefér-e a büdzsébe a zöld járművek vásárlása, lízingje, hogyan állnak a kérdéshez a munkavállalók, stb.

 

A töltés kérdése kulcsfontosságú

 

A zöldautók használata töltésfüggő, ezért az elektromos autóflotta beszerzése előtt a töltés kérdését is alaposan körül kell járni, meg kell tervezni. Egy szakszerűen, az igényeknek megfelelően jól megtervezett okos áramellátással hosszú távú előnyökkel járó kényelmes és gazdaságos megoldás születhet. 

 

Amennyiben lízing megoldásban gondolkozik, és így 3 év után várhatóan lecserélésre kerülnek a járművek, akkor a töltés kialakítás megtervezésekor hasznos, ha felkészül a közeljövő nagyobb teljesítményű autóira, és már a kezdetekkor megfelelően méretezteti a töltőket. 

 

A töltő minősége, teljesítménye meghatározó a mindennapi kényelem, szervezhetőség szempontjából, hiszen céges flotta esetén több autó akár egyidejű töltéséről is gondoskodni kell.

 

Mit tudnak az okostöltők?

 

Az okostöltők olyan funkciókkal rendelkeznek, amelyek által a zöld rendszámú járművek használhatósága még nagyobb komfortot nyújt:

 

  • Amennyiben nagyobb részt job carokból áll a flotta, a járművek koordinálása gördülékenyebb lehet.
  • Amennyiben egyidőben több autó töltését kell megoldani, alkalmasak az elektromos áram szétosztására.
  • Dinamikus terheléselosztást, szabad kapacitáskihasználást is lehetővé tesznek, ha kevés a rendelkezésre álló energiamennyiség.
  • Töltési riportok, statisztikák készítésére is alkalmasak.

 

Tegye le voksát az Ön cége is a fenntartható jövő mellett, válasszon flottájába elektromos autókat.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Ön cége is támogatja az elektromos autózást?

Az elektromos autózás egyre több hívet szerez magának hazánkban is azok körében, akik számára a fenntartható jövő kulcsfontosságú, és megtehetik, hogy ezt közlekedési szokásaik megváltoztatásával, módjával is kifejezzék. 

2022. július 26. 11:32

Miért fontos, hogy profi bérszámfejtővel dolgozzunk?

Ha egyszerű a vállalkozásunk, és nincs alkalmazottunk, hanem magunk húzzuk az igát, akkor elegendő egy könyvelő a vállalkozásunk adóügyeinek rendben tartására. Abban a pillanatban azonban, hogy legalább egy alkalmazottunk van, szükségünk lesz egy bérszámfejtőre. Nem mindegy azonban, hogy milyenre. Cégünk gyarapodásához és jóllétéhez ugyancsak szükséges, hogy profi bérszámfejtőt alkalmazzunk.

 

2022. július 18. 16:08

Te készen állsz arra, hogy magadhoz végy egy kutyát?

Szinte nincs is olyan ember a földön, aki ne érzékenyülne el egy kutya tekintetét látva, és akár könyvben, akár filmen, akár a közösségi médiában botlik bele egy-egy csaholó négylábúba, mindig mindenkit elönt az idealizált kép arról, milyen is a kutyás élet. 

2022. július 1. 16:59

Amit a rakós botokról tudni kell

Amikor horgászfelszerelésre gondolunk, valahogy mindenkinek a horgászbot jut elsőként az eszébe. Talán azért, mert végső soron ez teremti meg a kapcsolatot köztünk és szeretett közegünk, a víz között, szerencsés esetben pedig köztünk és a horogra akadt hal között. 

2022. július 1. 16:54

Rengeteget köszönhetünk a kormányszervónak

Új autókat már kizárólag szervóval adnak el, de a használt piacon is embernek kell lennie a talpán annak, aki szervó nélküli kocsit akar értékesíteni. A szervó nagymértékben segíti a kormányzást, hiányában nehéz feladat elforgatni a kereket, kiváltképp nagyobb sebesség esetén.

2022. július 1. 16:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20