2023-ban a Maserati is rajthoz áll a Fanatec GT2 Európa-bajnoki szériában

forrás: Prím Online, 2022. július 29. 18:53

Jövőre szintet lép a Maserati motorsport-stratégiája: a 2021 legszebb szuperautójának járó díjat is elnyerő MC20 – amelyet a fejlesztés korai szakaszai óta arra terveztek, hogy újra a pályára állítsa a luxusautó-gyártót a grand tourers világában – a következő szezonban debütál a Fanatec GT2 Európa-bajnoki szériában.

Az MC20 GT2 – amely nem csupán a versenycsapat, de az ügyfelek számára is elérhető lesz – a közúti változaton alapul, amelytől örökölte annak legkiválóbb műszaki jellemzőit. Ezek közé tartozik az innovatív Nettuno motor új Maserati Twin Combustion (MTC) technológiával, a dupla lengőkaros felfüggesztés félig virtuális kormánytengellyel, illetve a karbonszálas monocoque utascella. 

 

 

A megújult Maserati márka ezzel az autóval méltó módon térhet vissza a versenypályák világába, felidézve a 2004 és 2010 között időszakot, amikor az MC12-es modellel aratták le a babérokat a FIA GT-bajnokságokon. Különösen fontos tisztelgés lesz a dicső sporttörténeti múlt előtt, hogy a gyártó a Spai 24 órás autóversenyre is visszatér az új M20 GT2-vel, melyen az MC12-vel korábban három alaklommal is győzedelmeskedett (2005-ben, 2006-ban és 2008-ban).

 

Davide Grasso, a Maserati vezérigazgatójának szavaival élve: „A szenvedélyünk hajt bennünket előre mind a közutakon, mind a versenypályákon. A márkánk történetének fontos mérföldköve a motorsportokban bizonyított kiválóság, és büszkék vagyunk arra, hogy az egészen rendkívüli MC20-as modellel térhetünk vissza az autóversenyzés világába. A győzelem hajszolása mindig is a Maserati márka fontos jellemzője volt, most pedig méltó módon kapcsolhatjuk össze dicső versenymúltunkat a most épülő jövővel – mind a Fanatec GT2 Európa-bajnoki szériában, mind a Formula E-ben."

 

 

Jean-Marc Finot, a STELLANTIS Motorsport vezető alelnöke hozzáteszi: „Az MC20 GT2 tökéletes kapcsot jelent a Formula E gyári program és a közúti szuperautóink között, egyúttal felteszi a koronát a Maserati örökségére a motorsportokban. Az MC20 egy fantasztikus közúti modell, és tudjuk, hogy minden versenyszellemű vásárlónk örömmel élvezi majd a vezetés rendkívüli élményét az utakon is."

Kulcsszavak: autóverseny Maserati

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elismert nyári gumiabroncsteszten nyert a Bridgestone Potenza Sport

A Potenza Sport 2021-es megjelenése óta már kilenc dobogós helyezést ért el különböző megmérettetéseken. Idén, a dicsőséglistát kibővítve az Auto Zeitung 2023-as nyári gumiabroncstesztjén megosztott első helyezettként állhatott fel a dobogóra.

2023. március 13. 13:55

Fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Az autóabroncsok kerekek, feketék és gumiból készülnek. Azonban, ha közelebbről megnézzük őket, láthatjuk, hogy rendkívül összetett termékek agyártás során felhasznált különféle anyagok kölcsönhatásának köszönhetően. Az utóbbi időben a Continental anyagszakértői és gumiabroncsmérnökei szép csendben forradalmasítják a területet. A terveik szerint legkésőbb 2050-re valamennyi gumiabroncsukat fenntartható alapanyagokból fogják előállítani. 

2023. március 12. 13:27

A Maserati a GT-bajnokságban tér vissza a versenyzés világába

Az olasz luxusautó-márka az MC20-as sportkocsi GT2-es versenyautó-változatával tér vissza a versenyzés világába. A GT-bajnokságon debütáló modell tesztelése már megkezdődött: a GT2 a Párma melletti Autodromo Varano de’ Melegari versenyautópályán tartott shakedown teszten mutatkozott be először. A tesztelés egy eseménysorozat előfutára, amely a júniusi, Belgiumban szervezett 24 órás Spa-i versenyen aktuális, hivatalos modellbemutatót előzi meg.

2023. március 11. 17:13

Nem lassít az Arrabona Racing Team: tizedik autójával az élre törne a Széchenyi-egyetem csapata

Mindig izgalmas kérdés, mivel rukkol elő aktuális Formula Student-versenyautójának fejlesztésekor az Arrabona Racing Team. A győri Széchenyi István Egyetem hallgatói csapata az elmúlt években fokozatosan közelítette technológiában a világelitet, ami tavaly nyáron az eredményekben is tükröződött: Európa három legrangosabb versenyén a dobogón végzett, idén pedig ott folytatná, ahol tavaly abbahagyta. Az ART_X megújult hűtési rendszerrel, áttervezett karosszériával és továbbfejlesztett SZEngine-motorral célozza meg az első helyet. 

2023. március 9. 16:58

K&H: 2,1 milliót szánnának használt autóra a magyarok

Nagyon kevesen vennének biztosan autót egy éven belül: a 30-59 évesek mindössze 6 százaléka, azaz a döntő többség nem tervezi, csak 29 százalékuk tartja elképzelhetőnek – derül ki a K&H felméréséből. Akik használt autót vennének, átlagosan 2,1 millió forintot, az “új autósok” 6,7 millió forintos keretet szánnak a vásárlásra.

2023. március 9. 11:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08