Soha nem volt még ilyen kevés eszközre szükség a lenyűgöző játékélményhez

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 18. 15:39

Napjainkban már majdnem egy tucat felhőalapú játékplatform működik, mégis sokan nem ismerik ezeket, sem az ezek nyújtotta előnyöket, és inkább az extra kiadással járó játékkonzolok felé fordulnak. Mindeközben a cloud gaming hatalmasat fejlődött az elmúlt években, és rendkívül költséghatékony hozzáférést ad a legszórakoztatóbb játékokhoz. Sokan nem tudják, de mindez ráadásul internetkapcsolattal percek alatt hozzáférhető.

Aki valaha játszott számítógépes játékokkal, bizonyára szembesült már azzal a bosszantó problémával, amikor a készülék teljesítménye nem volt elegendő a játék gördülékeny futtatásához, így végül a szórakozás sem volt teljes értékű. Az elmúlt években ezek a játékok egyre összetettebbek és élethűbbek lettek, így egyre erősebb gépek szükségesek a zavartalan futtatásukhoz. Azok számára, akik nem szeretnének több százezer forintot költeni gaming számítógépre, és a szintén drága konzolok sem nyújtanak számukra megfelelő alternatívát, a cloud-gaming jelenthet megoldást. 

 

 

Streaming, csak játékkal

A cloud-gaming, vagyis a felhőalapú játék nem teljesen újkeletű dolog, az elmúlt évtizedben több vállalat próbálkozott már olyan felhőalapú játékplatform létrehozásával, ami tömegpiaci igények kiszolgálására alkalmas. Ezek a korai megoldások azonban nem vezettek sikerre, hiszen a megfelelő infrastruktúra sem állt még rendelkezésre.

 

A felhőalapú játék működése nagyon hasonlít a különböző streaming szolgáltatásokhoz. A játékmotor feldolgozása itt is egy nagy teljesítményű – a világ bármely pontján elhelyezhető – szerveren történik, a tartalom pedig az internet segítségével érkezik meg a képernyőnkre. Ezért a játék szempontjából kevésbé fontos, hogy milyen teljesítményű számítógépünk van otthon, hiszen a feldolgozást nem a mi készülékünk végzi. Sőt, ennek a technológiai megoldásnak egy másik előnye, hogy okostelefonon, táblagépen, de még televízión is ugyanúgy használható. Ha megfelelő tévékészülékkel rendelkezünk, csupán egy kompatibilis kontrollert kell beszereznünk. Az okostelevíziónk alkalmazásletöltő központjában kereshetünk rá, hogy melyik játékstreaming-szolgáltatás elérhető számunkra. Itthon a legismertebb szolgáltatások közt szerepelnek például a Google Stadia és a GeForce Now.

 

Azoknak, akik szeretnék kipróbálni a felhőalapú játékot, érdemes tudni, hogy a legalább 5.0-ás webOS verziószámmal ellátott LG televízióval rendelkező felhasználók most három hónapig teljesen ingyen hozzáférhetnek a Stadia Pro-hoz*, ahol közel 50 népszerű játék, egyebek mellett a Cyberpunk 2077, a Resident Evil Village, az Assassin's Creed: Valhalla, a Hitman 3, valamint a Baldur's Gate 3 is játszható. 

 

 

Azonnal hozzáférhető

A cloud gaming tehát egy olyan streaming szolgáltatás, amivel kiváló minőségben játszhatunk a legújabb játékokkal, ehhez pedig mindössze stabil internetkapcsolatra van szükségünk. Előnye, hogy nem kell beruháznunk drága hardver eszközökre vagy konzolra, és ezek karbantartása sem a mi feladatunk. Ehelyett meghatározott havidíjért cserébe számos népszerű játék közül válogathatunk, vagy egyszeri költségért további exkluzív tartalmakhoz férhetünk hozzá, így már rövid távon rengeteg pénzt és energiát spórolhatunk.

 

A megoldás további előnye, hogy nem számít, hol vagyunk, a világon bárhol hozzáférhetünk a kedvenc játékainkhoz és mentett adatainkhoz a felhőnek köszönhetően. Mindaddig tehát, amíg van elérhető és megfelelő minőségű internetkapcsolat a közelünkben, azonnal elérjük a platformot bármely eszközön.

 

___________________

* Az ajánlat új Stadia Pro előfizetők számára érhető el. A regisztrációhoz érvényes fizetőeszköz szükséges, azonban az első három hónapban a szolgáltató nem számol fel díjat a platform használatáért. A felhasználó a szolgáltatást bármikor – a három hónapos időszak lejárta előtt – lemondhatja – amennyiben ezt nem teszi meg, az előfizetés havonta automatikusan megújul, és a 3 hónapos promóciós időszak lejárta után az országában érvényes normál havi Stadia Pro-előfizetés árat számítjuk fel, mindaddig, amíg lemondásra nem kerül.  A felhasználói fiók a g.co/stadia/subscriptions weboldalon kezelhető. A kompatibilis tévémodellek teljes listája ezen a linken érhető el.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A QNAP elvitte legújabb termékeit az idei COMPUTEX kiállításra

A QNAP Systems, Inc. (QNAP), a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora is részt vesz a COMPUTEX TAIPEI 2023 kiállításon (Nangang Exhibition Center, 1. csarnok, standazonosító: J0409a).

2023. május 30. 16:55

Online tartalomfogyasztási szokásokat vizsgált az NMHH

Fél perc alatt megközelítőleg 51.700 internetes weboldalt nyitnak meg a felhasználók Magyarországon számítógépen vagy laptopon. Ugyanezen idő leforgása alatt azonban ötször több, közel 268.000 kontaktus történik mobiltelefonon és tableten, ami egy átlagos napon 766 millió kattintást, oldalletöltést jelent. Milyen eszközökön böngészünk a legtöbbet, a mobiltelefonos applikációk népszerűek-e, illetve mennyi időt fordítunk az online hírfogyasztásra vagy éppen a közösségi médiára? A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatása ezekre a kérdésekre kereste a válaszokat.

2023. május 30. 15:29

Mozgalom világít rá az élet láthatatlan szépségeire

A modern, pörgős, digitális világban könnyű szem elől téveszteni a kisebb, látszólag jelentéktelen pillanatokat, amik igazán varázslatossá teszik az életet. Ezek a momentumok csak úgy elsuhanhatnak mellettünk, ahogy feladatról feladatra zakatolunk hétköznapjainkban, már-már odatapadva a képernyőkhöz. Pedig ezekben a mulandó pillanatokban lelhető meg az élet esszenciája – azokban az apróságokban, amelyek szünetre és reflekcióra késztetnek, és amiknek köszönhetően igazán értékelhetjük a körülöttünk lévő világot. A HONOR Magic5 Pro azzal a céllal készült, hogy segítse az embereket az ilyen értékes, gyakran megfoghatatlan mozzanatok megörökítésében. Így ragadható meg a láthatatlan szépség.

2023. május 30. 14:00

Új értékesítési vezető a Schneider Electricnél

Hadobás Tibort nevezték ki a Schneider Electric ipari automatizációért felelős magyarországi értékesítési vezetőjének. A 27 éve a vállalatnál dolgozó szakember új pozíciójában gépgyártó, rendszerintegrátor és végfelhasználói területekért felel majd. 

2023. május 30. 12:41

760 milliárd forintos keret a hazai digitalizációs fejlesztésekre

Több mint 760 milliárd Ft támogatás lesz elérhető a 2021-27. között a DIMOP Pluszból digitalizációs fejlesztésekre Magyarországon. A szupergyors Internet Program (SZIP) folytatásaként indul a Gigabit Magyarország Program.

2023. május 30. 11:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01