Az ABB piacra dobja leggyorsabb öttengelyes delta robotját

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 22. 09:58

Az ABB az IRB 365-tel bővíti FlexPicker delta robotportfólióját. Az IRB 365 öt tengelyével és 1,5 kg hasznos teherbírásával egyszerre rugalmas, és kategóriájában a leggyorsabb megoldást kínálja a könnyű csomagolt termékek, például sütemények, csokoládék, paprikák, cukorkák, kisméretű üvegpalackok és csomagok pozícióba állításához. 

Az e-kereskedelem növekedésére és a polcra kész, csomagolt áruk iránti növekvő keresletre reagálva az ABB az IRB 365-öt olyan gyártási területekhez fejlesztette ki, mint az élelmiszer- és italgyártás, a gyógyszeripar és a fogyasztási cikkek szegmense, ahol a gyártósor sebessége és adaptálhatósága alapvető fontosságú. 

 

 

 

„Az IRB 365 1 kg-os termékeket 90 szedés/perc sebességgel képes komissiózni, és a kívánt pozícióba állítani,” – nyilatkozta Roy Fraser, az ABB Robotika üzletágának globális termékmenedzsere. „Ügyfeleink az tapasztalták, hogy az online vásárlás növekedése megnöveli a polcra kész, csomagolt áruk iránti keresletet, ezért e növekvő keresletre reagálva kifejlesztettünk egy új delta robotot, amely megfelel a gyártás területén jelentkező kihívásoknak. Azáltal, hogy percenként több terméket kezel, az IRB 365 robot növeli a termelékenységet, miközben időt és energiát takarít meg, s ezáltal hatékonyabbá teszi a termelést.” 

 

 

Az IRB 365 az alkalmazások széles körében alkalmazható, így például kiválóan alkalmas a termékek pozícióba állítására, fentről történő bepakolására, másodlagos (vagy gyűjtő) csomagolására, a palackok kezelésére, rendezésére, a 3D-s szedésre, adagolásra és a csomagok válogatására is. Az OmniCoreTM C30 vezérlővel – amely jelenleg a piacon elérhető legkisebb delta robotokhoz rendszeresített vezérlőnek számít – működtetett rendszer a kategóriájában a legjobb mozgásvezérlést, beépített digitális csatlakoztathatóságot és több mint 1000 további szoftver-/hardverfunkciót kínál, amelyek készen állnak a jövőbeli igények és követelmények kielégítésére. 

 

 

Az ABB PickMaster Twin szoftverének köszönhetően az IRB 365 a digitális ikertechnológia segítségével napok helyett órák alatt integrálható a csomagolósorokba, ami az átállási időt órákról percekre csökkenti. 

 

 

Az ABB komissiózó és csomagoló robotok portfóliója legújabb tagjának számító IRB 365 más robotokkal, köztük az IRB 390-nel is párosítható, hogy a néhány grammtól a 15 kg-ig terjedő tartományban tudjon terheket felvenni, kezelni és csomagolni. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05