Az ABB piacra dobja leggyorsabb öttengelyes delta robotját

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 22. 09:58

Az ABB az IRB 365-tel bővíti FlexPicker delta robotportfólióját. Az IRB 365 öt tengelyével és 1,5 kg hasznos teherbírásával egyszerre rugalmas, és kategóriájában a leggyorsabb megoldást kínálja a könnyű csomagolt termékek, például sütemények, csokoládék, paprikák, cukorkák, kisméretű üvegpalackok és csomagok pozícióba állításához. 

Az e-kereskedelem növekedésére és a polcra kész, csomagolt áruk iránti növekvő keresletre reagálva az ABB az IRB 365-öt olyan gyártási területekhez fejlesztette ki, mint az élelmiszer- és italgyártás, a gyógyszeripar és a fogyasztási cikkek szegmense, ahol a gyártósor sebessége és adaptálhatósága alapvető fontosságú. 

 

 

 

„Az IRB 365 1 kg-os termékeket 90 szedés/perc sebességgel képes komissiózni, és a kívánt pozícióba állítani,” – nyilatkozta Roy Fraser, az ABB Robotika üzletágának globális termékmenedzsere. „Ügyfeleink az tapasztalták, hogy az online vásárlás növekedése megnöveli a polcra kész, csomagolt áruk iránti keresletet, ezért e növekvő keresletre reagálva kifejlesztettünk egy új delta robotot, amely megfelel a gyártás területén jelentkező kihívásoknak. Azáltal, hogy percenként több terméket kezel, az IRB 365 robot növeli a termelékenységet, miközben időt és energiát takarít meg, s ezáltal hatékonyabbá teszi a termelést.” 

 

 

Az IRB 365 az alkalmazások széles körében alkalmazható, így például kiválóan alkalmas a termékek pozícióba állítására, fentről történő bepakolására, másodlagos (vagy gyűjtő) csomagolására, a palackok kezelésére, rendezésére, a 3D-s szedésre, adagolásra és a csomagok válogatására is. Az OmniCoreTM C30 vezérlővel – amely jelenleg a piacon elérhető legkisebb delta robotokhoz rendszeresített vezérlőnek számít – működtetett rendszer a kategóriájában a legjobb mozgásvezérlést, beépített digitális csatlakoztathatóságot és több mint 1000 további szoftver-/hardverfunkciót kínál, amelyek készen állnak a jövőbeli igények és követelmények kielégítésére. 

 

 

Az ABB PickMaster Twin szoftverének köszönhetően az IRB 365 a digitális ikertechnológia segítségével napok helyett órák alatt integrálható a csomagolósorokba, ami az átállási időt órákról percekre csökkenti. 

 

 

Az ABB komissiózó és csomagoló robotok portfóliója legújabb tagjának számító IRB 365 más robotokkal, köztük az IRB 390-nel is párosítható, hogy a néhány grammtól a 15 kg-ig terjedő tartományban tudjon terheket felvenni, kezelni és csomagolni. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

K&H: Kate ellenáll a hódolók ostromának

Egyre többen veszik igénybe Kate, a K&H személyes digitális asszisztensének segítségét. Bár vannak, akik bolondoznak Kate-tel, őt ez sem zavarja: kedvesen kitér az oda nem illő kérdések elől. Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője szerint a mesterséges intelligencián alapuló személyes digitális asszisztens bevált, az ügyfelek megszerették, és Kate is minden nap tanul tőlük valamit.

2023. április 1. 16:20

Okosotthon: megoldás az energiatakarékosság és a kényelem jegyében

Alighogy hozzászoktunk az okoseszközök használatához, máris beszivárgott a mindennapokba az okosotthon kifejezés is. Kovács István Péter, az A1 Solar műszaki vezetője válaszolt azokra a kérdésekre, hogy hogyan kapcsolható össze az okosotthon funkciók használata az energiatakarékosságos szándékkal és miért érdemes intelligens és integrált megoldásokban gondolkozni azoknak, akik napelemes rendszeren keresztül termelik – vagy tervezik megtermelni – a villamosenergiát.

2023. április 1. 13:44

Innovatív Járműtechnológiák Kompetencia Központot adtak át Budapesten

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karán átadták a Bosch innovációs ökoszisztémájának részét képező Innovatív Járműtechnológiák Kompetencia Központot. Az új központ eszközei és szimulációs rendszerei egyedülállóak a hazai műszaki felsőoktatásban. Segítségükkel a hallgatók az elmélet mellett naprakész gyakorlati tudásra tehetnek szert, illeszkedve a hazai és nemzetközi iparági trendekhez, igényekhez. A Műegyetem kampuszán megvalósult fejlesztés – a BME KJK képzéseihez kapcsolódóan – évente 60-80 egyetemi hallgató mellett a kar oktatói számára is korszerű teret biztosít szakmai munkájuk támogatásához.

2023. április 1. 11:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08