Új innováció a podcast-piacon

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 24. 17:43

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Telekom egyedülálló innovációjával egy csapásra megváltoznak a podcast hallgatási szokásaink! Mostantól ugyanis tényleg azokat a tartalmakat találhatjuk meg, amik minket valóban érdekelnek.

Az elmúlt években a podcast-kultúra elképesztő, robbanásszerű fejlődésnek indult Magyarországon is. A könnyű előállíthatósága és a még könnyebb hozzáférhetősége miatt mára már egymást érik a különböző tematikus adások, a gazdasági kisokokostól a pszichológiai tudattágításon át egészen a némafilm kritikákig. A podcast.hu eddig is élen járt abban, hogy ebből a sokszínűségből a legjobb merítést kínálja a felhasználóknak, azonban az is várható volt, hogy a bőség előbb utóbb nehézséget is okozhat.  Mert miközben a kínálat egyre bővül, a ráfordítható időnk továbbra is véges. Ezért nagyon fontos, hogy megkapjuk a választás valódi szabadságát és azt hallgassuk, ami minket valóban érdekel.

 

Gyakori, hogy egy rövid leírás vagy egy jól hangzó cím miatt kezdünk bele egy hosszabb előadásba, de az igazán fontos rész, a minket érdeklő téma még a negyvenedik percnél sem akar megérkezni. Az sem ritka, hogy csak az elköszönés után derül ki, hogy bizony a “pergetés” kifejezést ebben az esetben inkább a logopédiai, semmint a horgászati értelemben járták körbe. Ezt kivédeni idáig nem volt lehetőségünk, ezzel az új funkcióval azonban ez egy csapásra megváltozik.   

 

 

A Telekom egy Magyarországon egyedülálló digitális tüneménnyel teszi még jobb élménnyé a podcast hallgatást, amellyel nem csak nevek, címek és leírások alapján szűrhetünk majd a tartalmakra. Egy szövegfelismerő algoritmus a műsorokban elhangzó beszélgetést írott szöveggé alakítja, így elég egy kulcsszó vagy mondatrész ahhoz, hogy újabbnál újabb epizódokra találhassunk rá, és így minél jobban elmélyedhessünk a minket valóban érdeklő témákban. A találatokat ráadásul a szövegkörnyezettel együtt láthatjuk, így gyorsan kiderül a valódi tartalom, még akkor is, ha többértelmű szóra keresünk. 

 

A T-Systems által fejlesztett digitális beszédleíró a podcast epizódokat – vagyis a hangot – írott szöveggé alakítja át. Ezek a szövegek bekerülnek a podcast.hu keresőjébe, így, ha egy olyan szóra keres valaki, ami elhangzott az egyik adásban, akkor az a rész azonnal megjelenik a találati listában.

 

A Telekom nem kis feladatra vállalkozott, hiszen ezt a digitális megoldást magyar nyelven podcastekhez még nem használták. Ráadásul a műfaj rengeteg kihívást rejt magában, mert sokszor többen beszélnek egyszerre, nem azonos artikulációval és angol szavak is keverednek a beszélgetésbe, ezért előfordulhat hibás ragozás, egy-egy félreértett szó, vagy az egyszerre történő beszélésből fakadóan összeakadt mondatok.

 

“A Telekom már évek óta azon van, hogy a digitális világ innovációit közelebb hozza az emberekhez. Ezt megtettük akkor, amikor a podcast.hu-val megteremtettük ezt az epicentrumot, ahol mindenki könnyedén felfedezheti azt, ami őt igazán érdekli. Most viszont egy még merészebb ambíciót követve megvalósítottuk azt a tervünket, hogy a hallgató minél könnyebben megtalálja azt a témát vagy gondolatot, ami igazán érdekli” – mondta Szabó Béla, a Telekom kereskedelmi és márkakommunikációs igazgatója.

 

A Telekom kezdetben 28 podcast csatornával működik együtt. Ez azt jelenti, hogy elsőként az ő adásaikat alakították írott szöveggé digitális megoldásukkal. A leiratokat 2021. októberi adásokig visszamenőleg készíttetik el, és ezzel párhuzamosan az újabb epizódokat is folyamatosan feldolgozzák. A tervek szerint az együttműködő podcastek listáját a későbbiekben bővítik majd.

Kulcsszavak: podcast.hu podcast Telekom

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Talpraesett diákprogramozók és profi képzőművészek tisztelegtek Neumann János előtt Szekszárdon

Immár 19. alkalommal rendezte meg Kovács Győző versenyalapító szellemében a Neumann Társaság és a Szekszárdi I. Béla Gimnázium a Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyt. Idén a Neumann 120 jubileumra tekintettel ünnepélyesebb keretek között és egy Neumann János szellemiségét megidéző pályamunkák számára kiírt különdíj átadásával került sor a döntőre, amely egyben egy profi, felnőtt képzőművészek számára rendezett, computer art kiállítás, a Hommage à Neumann megnyitója is volt: utóbbi kiállításon több mint 30, országosan ismert alkotó művei tekinthetőek meg egészen 2023. április 23-ig.

2023. március 24. 21:17

Kaprinay Zoltán a cégépítésről tartott telt házas előadást a Széchenyi-egyetem Spinoff Klubjában

A győri Széchenyi István Egyetem Spinoff Klubjának célja, hogy ösztönözze hallgatóit saját vállalkozásuk elindítására, formálja szemléletmódjukat, perspektívát mutasson számukra. A program keretében az Index.hu, az A38 hajó, a Bónusz Brigád vagy éppen a Creative Dock Hungary alapításában, illetve vezetésében is részt vett Kaprinay Zoltán a cégépítés módszertanáról, a fenntartható és innovatív vállalkozásfejlesztésről tartott nagy sikerű, telt házas előadást. A hallgatók üzleti ismereteit tavasszal további programokon bővítik.

2023. március 24. 20:35

Kis és közepes méretű épületek intelligensebb és egyszerűbb kezelése

A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák.

2023. március 24. 19:28

Évente több százezer forint megtakarítást hozhat a piezotintás nyomtatás

Öt év alatt megközelíti a 2 millió forintot az áramszámlán jelentkező megtakarítás, amelyet már egy közepes méretű cég is elérhet, ha lézertechnológiás irodai multifunkciós berendezéseit az Epson piezoelektromos tintasugaras eszközeire cseréli. A lépéssel csaknem 1,5 tonna CO2 emissziótól is meg lehet kímélni a környezetet, miközben a hőmentesen működő gépek egyéb szempontok alapján is lényegesen környezetkímélőbbek a lézereseknél.

2023. március 24. 18:00

Az új Legion laptopok a teljesítményt és a hordozhatóságot ötvözik

A Lenovo bejelentette a Lenovo Legion Slim laptopok legújabb, 8. generációját. A sorozat most bemutatott tagjai minden eddiginél nagyobb szabadságot nyújtanak a játékosoknak. A Lenovo Legion Slim sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és elérjék a játékokkal kapcsolatos céljaikat. 

2023. március 24. 16:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48