A Xiaomi 2022-ben felkerült a Forbes „China ESG 50” listájára

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 27. 09:59

A Xiaomi, a világ harmadik legnagyobb mobilgyártója egyike lett a Forbes által megnevezett 50, ESG tekintetében legjobban teljesítő kínai nagyvállalatnak a China ESG 50 listáján. A Forbes a Xiaomi környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás, és a korszerű vállalatirányítás terén elért eredményeit ismerte el a besorolással. A Forbes az ENSZ fenntarthatósági célkitűzéseiben (SDG) megfogalmazott kritériumokat vette figyelembe a lista összeállításakor. 

A Xiaomi 2018 óta teszi közzé saját éves ESG jelentését és csatlakozott az ENSZ Globális Megállapodásához. A vállalat a termékei teljes életciklusán keresztül törekszik a környezetre gyakorolt hatás csökkentésére, így például az okostelefonjai borítását BASF Haptex® anyagból készíti, amely egy alacsony szén-dioxid-kibocsátással együtt járó, oldószermentes poliuretán (PU) alapanyag, amelynek előállítása során 20 százalékkal kevesebb energiára, 15 százalékkal kevesebb vízre van szükség, és 20 százalékkal kevesebb üvegházhatású gáz szabadul fel, mint a szintetikus bőr gyártása közben. A Xiaomi mindemellett rendkívül nagy hangsúlyt fektet a fogyasztók személyes adatainak védelmére és a kiberbiztonságra. Az Android platformot alkalmazó gyártók közül elsőként, a Xiaomi tavaly tett közzé átláthatósági jelentést az adatkezeléséről és az általa használt kiberbiztonsági megoldásokról.

 

Kulcsszavak: +céginfó Forbes Xiaomi

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A VISZ tisztújító közgyűlése bizalmat szavazott az eddigi vezetésének

Megtartotta idei tisztújító közgyűlését a Magyarországi Vezető Informatikus Szövetsége. A szervezet vezetésébe egy új ember érkezett Pocsai Zsolt személyében.

2023. március 24. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48