Miben nyújtanak többet a B2B webáruházak?

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 31. 13:25

A hagyományos webshopokhoz képest a legnagyobb eltérést abban találjuk meg, hogy ki számára készülnek ezek a virtuális áruházak. Hiszen amíg a hagyományos webáruház a vásárlókat szólítja meg, addig a B2B típusúak a kereskedők, forgalmazók, valamint a viszonteladók igényeit kell, hogy képesek legyenek kiszolgálni.

Mit kínál a B2B webáruház?

 

A webáruházak, mint amilyenek a GrenT Média sikertermékei, mára a piac egyik legfontosabb szereplőivé váltak. Sikereiknek nem szabtak gátat a Covid19 miatti vészhelyzetek és karanténok sem, s mára elmondható, hogy szerepük legalább olyan jelentős, mint a hagyományos offline áruházaké. Sőt, a kettő voltaképpen nem versenytársa, hanem kiegészítője, támogatója egymásnak.
 

 

Egy online webshop lehetőséget kínál arra, hogy a vásárló vagy megrendelő nyugodtan megismerkedhessen a teljes választékkal, mielőtt elkötelezné magát. Ez sokszor akkor is segítségnek bizonyul, amikor az érdeklődő a tájékozódást követően személyesen keresi fel az üzletet, illetve a kiválasztott áruk átvételét ebben a formában kéri.

 

A B2B webáruházak az árukészlet mellett bizonyos szolgáltatásokat is biztosítanak, így további elvárások kielégítésére is szolgálnak.

 

A B2B valójában a business-to-business kifejezés rövidítése. Ebben a helyzetben tehát az üzlettől az üzletig terjed a kapcsolat, s a webshopok ezen típusa voltaképpen a nagykereskedések internetes megvalósítását jelenti.

 

Ezzel szemben a B2C webshopok azok, amelyekkel átlagos felhasználóként, magánszemélyként alapvetően vásárolunk, s így ezek a vásárlók igényeinek kiszolgálását tűzik ki célként.

 

A lehetőségek kombinálhatóak is

 

A B2B2C webáruház arra is alkalmas, hogy mind viszonteladói partnerek, mind magánszemélyek számára árusítsa a nála kapható termékeket, azonban ebben az esetben a regisztráció, illetve a jogosultság elbírálása is elsődleges. Hiszen az ilyen típusú oldalakon hétköznapi személyként, illetve szakemberként vagy vállalatként eltérő lehetőségekkel fogunk találkozni.

 

Elvárások a funkciókkal szemben

 

Vannak átfedések az egyes változatok között, hiszen mindegyiknél fontos, hogy az adminisztrációs feladatok könnyen és egyszerűen megvalósíthatóak legyenek, hogy esztétikailag is megfeleljenek az elvárásoknak, miközben a termékek kiválasztása is a lehető legegyszerűbben történjen. Mindehhez egy átlátható és jól kezelhető felületre van szükség. Ezek az irányelvek vonatkoznak a megrendelés menetére is. 

 

A szűrési lehetőségek, a könnyű navigáció, valamint a vizuális megoldások is magas színvonalon kell, hogy megvalósuljanak. Ahogy az sem árt, ha keresőoptimalizálás szempontjából is maximálisan megfelel az adott platform az elvárásoknak.

 

A B2B webáruházak esetén a fókusz a partnerek, üzletfelek igényeire és elvárásaira koncentrálódik. A célközönség ismerete támogatólag hat, amikor a megfelelő megoldások után kutatunk. A megrendelők elérhetősége szempontjából is számos döntést meg kell hozni. A cél pedig nem más, mint a vállalkozás sikere az online felületeken is.

 
Kulcsszavak: webáruház

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50