30 éve költöztek be az első LG termékek a magyar otthonokba

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 1. 21:22

Kevés olyan magyar háztartás van, ahol nem találunk legalább egy olyan terméket, amit a dél-koreai elektronikai cég, az LG gyártott. Alig néhány évvel a rendszerváltozás után, mindössze 8 kollégával alapította meg hazai leányvállalatát az LG Electronics, ami azóta Magyarország egyik legjelentősebb szórakoztató elektronikai, IT- és háztartásigép-forgalmazójává nőtte ki magát. A vállalat szeptemberben különleges akciókkal – és egy rövid történeti áttekintéssel – ünnepli, hogy már 30 éve van itthon a magyar otthonokban.

A jelenleg LG Electronics Magyar Kft. néven ismert céget 1992-ben, a leányvállalat megalapításakor – a dél-koreai GoldStar hazai képviseleteként – GoldStar Magyar Kft-nek hívták. A név csak 1995-ben változott meg, amikor az anyavállalat neve a Lucky-GoldStar nyomán LG-vé rövidült, mottójául pedig a Life is Good szlogent választotta, kifejezve, hogy olyan termékekkel szeretné segíteni a vásárlóit, melyek kényelmesebbé és szebbé teszik a mindennapi életet az otthonokban.

A leányvállalat az ikonikus, képcsöves GoldStar tévék mellett ekkor már 30 fős csapatával a háttérben videólejátszókat, audio berendezéseket, lakossági légkondicionálókat és háztartási eszközöket forgalmaz – nemcsak itthon, de a környező országokban is, hiszen az irodát első kelet-közép-európai régiós központjaként nyitotta meg a vállalat. Az idén 30 éves LG Magyarországnál ma már közel 100 munkatárs dolgozik. Régiós központként három európai képviseletet irányítanak Budapestről, és Magyarországon kívül 10 piac – Románia, Szlovénia, Bulgária, Szerbia, Horvátország, Albánia, Macedónia, Bosznia-Hercegovina, Montenegró és Koszovó – tevékenységét koordinálják. 

 

A doboztévéket mindeközben felváltották a lapos plazma, az LCD, majd később a szinte papírvékony OLED képernyők; az egyszerű háztartási gépekből pedig egymással kommunikáló okos eszközök lettek. Az LG Magyarország által forgalmazott, több száz modellből álló portfóliót ma négy üzletág – szórakoztató elektronika, IT, légkondicionáló megoldások, valamint háztartási elektronika – fedi le. 

 

 

A szédítő tempójú technológiai fejlődés, a vállalati növekedés és az újdonságok egyre gyorsabb beérkezése a dél-koreai központból természetesen az ügyfélszolgálat fejlődését is magával hozta. 2012-ben Varsóból a budapesti központba került a régiót ellátó call center, a cég szervizpontjai pedig az egész országot behálózzák, teljeskörű terméktámogatást kínálva a vásárlók számára. A vállalat 2021-ben saját magyar nyelvű webáruházát is elindította, így közvetlenül a gyártótól is elérhetővé váltak az LG termékek, méghozzá országszerte ingyenes kiszállítással, valamint szakképzett segítséggel a gépek üzembe helyezéséhez.

 

A cég az elmúlt 30 évben számos fontos társadalmi ügyet támogatott Magyarországon. A Bethesda Gyermekkórház három osztályát a teljes fűtési-hűtési rendszert ellátó klímaberendezéssel szerelte fel, korszerűsítette a miskolci kórház koraszülött osztályának infrastruktúráját, dolgozói összefogással televíziókat adományozott az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Gyermekintenzív Osztályának, valamint okostelefonokkal segíti a Gyermekleukémia Alapítvány munkáját, a szülők és otthonuktól távol gyógyuló gyermekeik közötti kapcsolattartást. A gyermekek támogatása mellett az LG hazai képviselete több más társadalmi ügy mellé is beállt: légkondicionálókkal szerelte fel a Magyar Vöröskereszt véradókamionját; az Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Vöröskereszt közreműködésével mikrohullámú sütőket, mosó-szárítógépeket, hűtőket és egyéb szükséges termékeket adományozott az ukrajnai menekülteket fogadó pontok számára; televíziókat és kifejezetten kórházi használatra tervezett klinikai és sebészeti monitorokat adományozott a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház Szülészeti és Nőgyógyászati, illetve Képalkotó Diagnosztikai Osztályának, valamint dolgozói összefogással élelmiszerrel és az élelmiszerek tárolását megkönnyítő LG hűtőkkel segítette a Budapest Bike Maffia munkáját. 

 

Az LG a kerek évforduló alkalmából szeptemberben különleges akciókkal és nyereményjátékkal is ünnepli azt, hogy 30 éve van itthon a magyar otthonokban, melynek részletei az LG weboldalán és Facebook oldalán lesznek elérhetők.

Kulcsszavak: LG Electronics LG

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Először került magyar cég a fejvadászok toplistájának élére

A fejvadászcégek között a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. lett az első a Budapest Business Journal (BBJ) – Book of Lists friss rangsorában. Idén először került magyar cég a lista élére. Dr. Molontay Patrik ügyvezető igazgató a munkaerőpiaci trendekről meglepő tényeket is közölt, előfordul, hogy a jelöltek már a jelenlegi fizetésük dupláját jelölik meg bérigényként.

2022. december 1. 18:30

Majd ötödével nőtt egy év alatt a Huawei márkaértéke

Tizennyolc százalékkal, 64.887 milliárd euróra nőtt a Huawei Technologies márkaértéke, ezzel már a kilencedik helyen áll az Európai Márkaintézet (European Brand Institute) 2022-es évi TOP100 globális márkákat rangsoroló listáján. A független tanácsadó szervezet által készített rangsor 16 szektor több mint 3000 vállalatának és azok márkáinak elemzésével a 2021-es pénzügyi év adatai alapján készült. A Huawei egy év alatt négy helyet lépett előre, immár a második legértékesebb kínai, és az ötödik legértékesebb technológiai márka a világon. 

2022. december 1. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56