Együttműködik a TIER és a Lazarillo

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 3. 13:49

A TIER járművek parkolóhelyei is bekerülnek a vakok és gyengénlátók városi közlekedését segítő Lazarillo alkalmazás adatbázisába. A TIER és a Lazarillo együttműködése nyomán a rendszer jelzi a felhasználók számára a budapesti Mobi pontok geolokációját, így a közlekedés minden szereplőjének még biztonságosabb hellyé válhat a főváros.

A TIER a biztonságos közlekedés feltételeinek és szabályozási kereteinek megteremtéséért a kezdetektől együttműködik a fővárosi hatóságokkal. A vállalat a budapesti technológiai központjában folyamatosan fejleszti az alkalmazást és annak különböző funkcióit, hogy megfeleljenek az aktuális forgalmi és parkolási szabályozásoknak. A Magyarországon bevezetett parkolási zónák megkönnyítik a helyadatok feltüntetését a Lazarillo alkalmazásban, így a vakok és gyengénlátók mindennapi közlekedése is egyszerűbbé válhat.

 

A Lazarillo applikáció mostantól képes lesz óvatosságra figyelmeztetni a felhasználókat, amikor mikromobilitási ponthoz közelednek. Az együttműködés keretében a Lazarillo megosztja a TIER szakembereivel a felhasználók leggyakoribb útvonalainak összegzését is. A helyi hatóságok ezután a TIER ajánlásai alapján úgy módosíthatják a parkolási zónák határait vagy a sebességkorlátozásokat, hogy azok még inkább segítsék a látássérültek közlekedését. 

 

 

„Célunk, hogy a TIER-rel közösen tegyük Budapesten biztonságosabbá a városi utazásokat. A mobilitási pontok integrációjának köszönhetően a vakok és gyengénlátók részletesebb információt kaphatnak a környezetükről, így kényelmesebbé válhat számukra a közlekedés, később pedig a felhasználók visszajelzései alapján még pontosabbá válhat a helyzetjelzés.” – mondta el René Espinoza, a Lazarillo alapító ügyvezetője.

 

A világ vezető mikromobilitási szolgáltatója, a TIER kiemelkedően biztonságos és fenntartható szolgáltatást kínál, elektromos rollerjei erős fékekkel, irányjelzővel és lengéscsillapítással is felszereltek. A vállalat működése, és így a járművek is teljesen klímasemlegesek, hogy hosszú távon is pozitív hatást gyakoroljanak a városokra. A TIER hazai indulása óta folyamatosan együttműködik Budapest vezetésével, a vállalat többek között a parkolási szabályozások kidolgozásában is segítette a magyar fővárost. A Lazarillo segítségével a jövőben a látássérültek számára is élhetőbb lehet a város.

 

“Kiemelten fontos számunkra, hogy a TIER szolgáltatásai minél szélesebb körben elérhetők legyenek és minden városi közlekedőt segítsenek. A Lazarillo segítségével most a vakok számára tesszük még biztonságosabbá és kiszámíthatóbbá a budapesti közlekedést – mondta Lendvai Tímea, a TIER Regionális City Managere. – A jövőben szeretnénk további együttműködésekkel segíteni a fogyatékkal élők közlekedését és még nyitottabbá, elfogadóbbá tenni a magyar városi kultúrát.”  

 

A TIER közel egy éve indította el e-rollerszolgáltatását Budapesten, idén nyáron pedig Siófokon, és mindkét városban rövid időn belül nagy népszerűségre tett szert. 

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nézz élőben Forma-1-et a Direct Now app-ban!

Sportosan indul a tavasz a Direct One-nál: igazi újdonsággal lepi meg előfizetőit a streaming- és tartalomszolgáltató. A március elején indult sporthub mindent összegyűjt egy helyre, amire egy sportrajongónak szüksége van. Így nemcsak a közelgő mérkőzések és futamok időpontjáról értesülhetünk, és a csapatok és játékosok fontos háttérinformációihoz férhetünk hozzá, de az NB1-es és Premier League meccsek, valamint a Forma-1-es futamok élő közvetítéseit is nézhetjük – mindezt egyetlen gombnyomással. 

2023. március 21. 12:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48