Együttműködik a TIER és a Lazarillo

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 3. 13:49

A TIER járművek parkolóhelyei is bekerülnek a vakok és gyengénlátók városi közlekedését segítő Lazarillo alkalmazás adatbázisába. A TIER és a Lazarillo együttműködése nyomán a rendszer jelzi a felhasználók számára a budapesti Mobi pontok geolokációját, így a közlekedés minden szereplőjének még biztonságosabb hellyé válhat a főváros.

A TIER a biztonságos közlekedés feltételeinek és szabályozási kereteinek megteremtéséért a kezdetektől együttműködik a fővárosi hatóságokkal. A vállalat a budapesti technológiai központjában folyamatosan fejleszti az alkalmazást és annak különböző funkcióit, hogy megfeleljenek az aktuális forgalmi és parkolási szabályozásoknak. A Magyarországon bevezetett parkolási zónák megkönnyítik a helyadatok feltüntetését a Lazarillo alkalmazásban, így a vakok és gyengénlátók mindennapi közlekedése is egyszerűbbé válhat.

 

A Lazarillo applikáció mostantól képes lesz óvatosságra figyelmeztetni a felhasználókat, amikor mikromobilitási ponthoz közelednek. Az együttműködés keretében a Lazarillo megosztja a TIER szakembereivel a felhasználók leggyakoribb útvonalainak összegzését is. A helyi hatóságok ezután a TIER ajánlásai alapján úgy módosíthatják a parkolási zónák határait vagy a sebességkorlátozásokat, hogy azok még inkább segítsék a látássérültek közlekedését. 

 

 

„Célunk, hogy a TIER-rel közösen tegyük Budapesten biztonságosabbá a városi utazásokat. A mobilitási pontok integrációjának köszönhetően a vakok és gyengénlátók részletesebb információt kaphatnak a környezetükről, így kényelmesebbé válhat számukra a közlekedés, később pedig a felhasználók visszajelzései alapján még pontosabbá válhat a helyzetjelzés.” – mondta el René Espinoza, a Lazarillo alapító ügyvezetője.

 

A világ vezető mikromobilitási szolgáltatója, a TIER kiemelkedően biztonságos és fenntartható szolgáltatást kínál, elektromos rollerjei erős fékekkel, irányjelzővel és lengéscsillapítással is felszereltek. A vállalat működése, és így a járművek is teljesen klímasemlegesek, hogy hosszú távon is pozitív hatást gyakoroljanak a városokra. A TIER hazai indulása óta folyamatosan együttműködik Budapest vezetésével, a vállalat többek között a parkolási szabályozások kidolgozásában is segítette a magyar fővárost. A Lazarillo segítségével a jövőben a látássérültek számára is élhetőbb lehet a város.

 

“Kiemelten fontos számunkra, hogy a TIER szolgáltatásai minél szélesebb körben elérhetők legyenek és minden városi közlekedőt segítsenek. A Lazarillo segítségével most a vakok számára tesszük még biztonságosabbá és kiszámíthatóbbá a budapesti közlekedést – mondta Lendvai Tímea, a TIER Regionális City Managere. – A jövőben szeretnénk további együttműködésekkel segíteni a fogyatékkal élők közlekedését és még nyitottabbá, elfogadóbbá tenni a magyar városi kultúrát.”  

 

A TIER közel egy éve indította el e-rollerszolgáltatását Budapesten, idén nyáron pedig Siófokon, és mindkét városban rövid időn belül nagy népszerűségre tett szert. 

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50